Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kaj pa kafiči, knjižnice, fitnesi?

Kaj pa kafiči, knjižnice, fitnesi?

S ponedeljkom se zapirajo šole in vrtci, ne razumem pa, zakaj so knjižice, kafiči, kino dvorane, kulturne ustanove, gledališča in fitnesi še vedno odprti – ker to res niso neke nujne zadeve, ki jih je treba obiskovati. Tudi v Italiji so najprej zaprli šole, šele nato pa kafiče in trgovske centre. Očitno je skrb za zdravje manj pomembna kot gospodarska škoda …

omejitev je do sto ljudi v zaprtem prostoru. Za bolne pa itak velja, naj se držijo doma.

Kolikor imam v spominu, je bilo rečeno /pred 1-2 dnevi/, da so gledališča, kinodvorane zaprti. Sem narobe razumela?

Predvčerajšnjim, ko so naštevali, katere prireditve so/bodo odpovedane, so povedali za gledališča in kine. Se še kdo spomni?

Kino ni odpovedano, je le omejitev števila gledalcev. Vsak drugi sedež je prazen in vsak druga vrsta.

To je larifari. Včeraj Kinodvor, mala dvorana, film Jadralke. Dvoranica polna, 20 folka in ena krehajoča, kihajoča gospa, 50+, z možem ob strani.

Pol se pa pejt zajezitve. Če ne bo samoizločanja in samoizolacij, bomo prej ali slej vsi kasiral.

pod pogojem, da jih v dvorani ni več kot 100
pa za vsako predstavo razkužujejo

ampak… jaz bi šla ven, če bi kdo tako kihal in krehal v kinu, kot una pred mano pravi…

V času izjemno hitrega širjenja novega in še povsem neznanega koronavirusa je večjo pozornost treba usmeriti v zaščito starejših ljudi in kroničnih bolnikov, ki spadajo v najranljivejšo skupino. Ob tem so se že pojavili prevaranti, ki se želijo na njihov račun okoristiti. Pod pretvezo, da jim želijo pomagati, jim kradejo denar.

A to te ne skrbi. IŠčejo prostovoljce. Najraje tiste iz socialne.

Tudi smučanje v Italiji ni neka nujna zadeva. Vprašaj rajši, zakaj so morali zdravniki riniti ravno tja.

Sem ravno iz ene od lj.knjižnic. Zaposlene so čakale trenutek, ko bodo dobile naročilo, naj knjižnico zaprejo.

Kako je tam?

Tudi smučanje v Italiji ni neka nujna zadeva. Vprašaj rajši, zakaj so morali zdravniki riniti ravno tja.
[/quote]Če ne bi naši bogataši rinili v Italijo na smučanje, ne bi imeli nobenega bolnika, tako so pa oni vir vsega, pri svojcih in sodelavcih, ti pa potem delijo naprej.

Zivim v ITL in tukaj je VSE zaprto, razen trgovin in lekarn. Ter odprte so banke, trgovine z racunalnisko opremo drogerije. Ter nekatere firme.
Ostalo je VSE zaprto, moras biti doma CEL dan, po 18h pa sploh, ker kontrolirajo. Vsi frizerski in kozmeticni saloni,…vse.
In to do 3.4. Niso lepe, ampak tako je.
Tudi, ce gres na sprehod, moras imeti s sabo potrdilo, da virusa nimas, na lastno odgovornost.
V SLO bo kmalu tudi tako.

vse predstave odpovedane do nadaljnega

Kako pa dobiš potrdilo? Samo s testiranjem, verjetno. Pri nas niti bolnim ne delajo testov.

Kako pa dobiš potrdilo? Samo s testiranjem, verjetno. Pri nas niti bolnim ne delajo testov.
[/quote]

Potrdilo si sprintas z interneta in ga izpolnes. Na lastno odgovornost. Stran ministrstva za zdravstvo v ITL (ministero della salute).
Jaz sem jih sprintala vec, ker veljajo le 3 dni. Za to od zdravnika, pa nic ne vem ali je nujno ali ne.
Jaz bi rada sla cez mejo, vsaj 1x do 3.4., ampak me je strah, da me potem ne spustijo nazaj v ITL. Ma sej ne vem, kako gre/poteka vse skupaj.
Sem bila prej v trgovini, polno ljudi, police prazne..ampak po ulicah, cestah, ne vidis skoraj nobenega.
No, upamo, da mine cimprej vse skupaj.

Ja v ilirski je recimo knjižnica zaprta in prireditve odpovedane.

V naši občini so od jutri naprej odpovedane vse prireditve, zaprta je knjižnica, galerija, odpovedane razstave, tudi kino je zaprt.

V Medvodah popolni shut down glede pouka, športa, knjižnice, ipd. Trgovine in benze so še odprte.

V mb so zaprli praktično vse prostore univerzitetne knjižnice, samo izposoja po naročilu z rezervacijo še deluje.

Dobila obvestilo na mail, da je Knjižnica Piran od jutri pa do nadaljnega zaprta.

Zanima me pa to potrdilo, ki si ga kao sprintaš: a s takim potrdilom so Italijani prečkali naše mejne prehode?? Sam vprašam ….

New Report

Close