Kaj pa menite o predlagani varuhinji?
No, kakor komu deluje. Brala sem nekje precej obširen intervju z njo, pa mi je delovala ravno tako kot sem rekla – pozitivno. Ne glede na to, d je tožilka. A so to zgolj samo slabi ljudje? A branilci so ti pa v redu? Branijo tudi take kliente, za katere točno vedo, da so krivi, pa jih prikazujejo kot največje revčke, ki doživljajo krivico.
Morda pa imaš slabe izkušnje z njo?
Seveda jo bojo.
Tisto, kar mene v bistvu zanima je to, čemu se naš poduhovljeni predsednik gre take solo akcije. Se pravi, čemu se o kandidatih prej ne posvetuje s strankami.
Iz koga se norca dela?
Iz sebe? Strank? Parlamenta? Iz vseh nas?
Se mi zdi, da bo isti hec z guvernerjem. Gaspari pač nima šans, da bi ga DZ v sedanji sestavi potrdil. In to ve Drni, ve Gaspari in vemo vsi.
Zakaj pol? Čemu taka drobničevska aroganca? Komu in kaj se s tem dokazuje?
Samohvala in samovšečnost se z delom hitro pokažejo ali so samo to, ali ne. Zato pa trdim, da bi se moralo dati zamenjati tudi ombudsmana. Prepričana sem namreč, da se je Hanžek tako obnašal tudi zato, ker je vedel, da mu stolčka ne more nihče predčasno zmakniti. Mislim, da v nobeni javni funkciji ne more biti nihče zabetoniran, pa četudi v naprej določenem roku, ne.