Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pa nečaku za 18. RD?

Kaj pa nečaku za 18. RD?

Spodaj je tema o prijateljih, kaj pa naj kupim jaz svojemu nečaku za osemnajsti rojstni dan?
Zanimajo ga stvari, običajne za najstnike: računalnik, fotografija, kolesarjenje. Ne bi mu rada kupovala stvari, ki jih ne bo uporabljal, samo nimam neke izvirne ideje.

Pakelc kondomov.

Ja, za teto se pa spodobi, da da vsaj kakih 50 čukov, pa naj si fant sam kupi kaj ga veseli.

Denarja mu iz principa nočem dajati, ker mislim, da to ni darilo.
Za to so pač odgovorni njegovi starši.

50 e max, ne rabi več, itak so pa tako razvajeni da mu tudi to nič ne bo pomenilo, če pa imaš več pa daj 100e v kuverto in to je to. Preveč imajo že vsega, nič ne spoštujejo, jaz tega denarja nimam komaj svojim otrokom kupim darilo za 20-30e, da bi pa nečaku dajala tako veliko ni šans, potem te pa še pogleda ne….

Za to so pač odgovorni njegovi starši.[/quote]

Kakšen princip je pa to? Denarja bo vendar v teh letih najbolj vesel, kaj bi pa ti, ga peljala v živalski vrt na izlet ali kaj?

Meni se tudi zdi, da je za 18-letnika najboljše darilo denar. Princip ga ne bo osrečil, sploh ker ga očitno tako slabo poznaš, da moraš o darilu zanj spraševat neznance na forumu. Vsaj njegove starše potem vprašaj, če mu hočeš dat res tako darilo, da mu bo všeč.

Verjetno te ne pogleda zaradi tvojega odnosa do njega, ker je zate itak razvajen froc in te je spregledal.
Če ti je pa kot sestra/brat/otrok in so tudi takšni odnosi, mu je pa vseeno za darilo in te rad “pogleda”.

Sama sem danes šla mingrede k nečakinji, nisem ji nič prinesla in me je bila vesela, ker imava takšen odprt odnos, ker zame ni razvajena in da sem sama imela takšno finančno zaledje bi tudi sami izkoristila priložnost in šla tako kot ona za en mesec na izobraževanje npr. na Kitajsko.

Za darilo daj mogoče kakšno kuverto z denarjem pa zraven pripis, da naj porabi za izpit za avto ali pa za maturantski izlet (da se zraven prispeva).

Bone sama ne maram, ker lani sem dobila za eno trgovino bone in jih nisem mogla nikakor zapravit za “pametno” stvar in sem potem kupila kar tako nekaj.

jaz sem nečakinji kupila zlati gram

Za to so pač odgovorni njegovi starši.[/quote]

Kakšen princip je pa to? Denarja bo vendar v teh letih najbolj vesel, kaj bi pa ti, ga peljala v živalski vrt na izlet ali kaj?[/quote]

Pa kaj vam je? Samo denar velja?

Jaz sem teta in ko so bili moji nečaki v fazi frfotanja sem jim marsikdaj stisnila kaj v roko.

Za 18 let pa to – vsaj zame ne gre.

Eden je dobil rafting po Soči. Skupaj z mano in mojo družino. In še danes fotografija visi v njegovi sobi.

Drugi je dobil obisk kraške jame z vodičem. ( ni drugače jama odprta širši javnosti)

Tretjega sem pospremila v Benetke na likovno razstavo, ki si jo je želel ogledati.

Vse dogodke so si definitivno zapomnili.

Kakšen princip je pa to? Denarja bo vendar v teh letih najbolj vesel, kaj bi pa ti, ga peljala v živalski vrt na izlet ali kaj?[/quote]

Jaz sem teta in ko so bili moji nečaki v fazi frfotanja sem jim marsikdaj stisnila kaj v roko.

Eden je dobil rafting po Soči. Skupaj z mano in mojo družino. In še danes fotografija visi v njegovi sobi.

Drugi je dobil obisk kraške jame z vodičem. ( ni drugače jama odprta širši javnosti)

Tretjega sem pospremila v Benetke na likovno razstavo, ki si jo je želel ogledati.

Vse dogodke so si definitivno zapomnili.[/quote]

Kok imate vi denarja, kakšna darila vi to dajete in se tukaj hvalite, pa pravijo da je kriza, eni nimajo za kruh vi pa takole. Kdor z malim ni zadovoljen velikega vreden ni.

Vse dogodke so si definitivno zapomnili.[/quote]

Ti si očitno vedela kaj bo tvojim nečakom všeč. Avtorica posta pa pojma nima in bo usekala na slepo – ni vsak navdušen nad ogledom kraške jame ali likovne razstave. Zato je najbolj varna varianta denar ali pa naj vpraša starše česa si on želi. Navsezadnje pa lahko vpraša tudi njega pa bo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dala pravo darilo.

Definitivno raje denar kot neko brezvezno pavšalno darilo. Mi si dajemo samo še denar, obdarjenec si pa darilo kupi sam. Prej je bilo pa zmeraj razočaranje.

SI zastarela teta. Zakaj kupiti nekaj, kar mu ne bo ok. Daj mu denar pa ga čez nekaj časa vprašaj kaj lepega si je kupil. Je že nekdo zgoraj omenil, ja da pojma nimaš in ga sploh ne poznaš, ker nas sprašuješ kaj mu kupiti. 100€ v kuverto pa srečno.

Bodimo pošteni in sebe poglejmo. Kolikokrat smo dobili darilo, ki nam ni bilo všeč, neuporabno, nepotrebno,….? Jaz osebno raje dobim 10€ in si kupim kar potrebujem, kot da dobim za 100€ darilo, ki ne vem kam z njim. Simpl – nekateri obdarujejo zato, ker se počutijo dolžne in ne pomislijo na to, kaj si obdarovalec želi, drugi si za nakup darila vzamejo čas in res pomislijo kaj si nekdo želi. Glede denarja , mislim, da se obdari pač po lastni oceni in zmožnosti.

New Report

Close