Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj pa revije?

Kaj pa revije?

Čeprav je tema knižni molji, me zanima katere revije največ in najraje prebirate?

primož

Ž
Slišim, da je začel izhajati v slovenščini Playboy, tako da moram še to preveriti.
P

Živjo!

Sem problematična najstnica. Najraje prebiram revijo Smrklja saj te v tej reviji čaka veliko zanimivih tem, ki ti koristijo na poti skozi puberteto:

Barby

Men’s health sem si ogledal. 🙂 Čeprav se res kje najde kak pameten nasvet, me ta revija ni ravno pritegnila v tem smislu, da bi se nanjo naročil. Sem pa naročen na kup rač. revij, ker je pač to tisto, s čemer se ukvarjam.

lep dan želim,
princ

Trenutno je na sceni full novih revij; Mars, Eva, Men’s Health, Playboy… tko da je izbire full. Na zalost pa je to vse full drago in se nekak ne splaca kupovat, se posebej, ker se v podobnih revijah dostikrat pojavijo natanko iste teme in to v istem mesecu (npr. Moda in…, Glamur, Modna Jana; ali pa Smrklja, Eva, Cool… ipd.); s prijateljicami smo si zacele kr mal menjavat vse te revije, ker drugace gre res velik denarja samo za to. Moti me tudi, da vecina revij (razen redkih izjem) izhaja takoj na zacetku meseca, v prvem tednu, potem pa cel mesec nic… In pri teh najstniskih revijah je opaziti, da dobesedno prevajajo nekatere angleske, ameriske, hrvaske revije; potem pa si nadenejo se celo isto ime-prevedeno seveda!
Najhujs pa je, da tujejezicnih revij ne dobis vec pod 1000 SIT, se pred kake pol leta pa so bile vse cenejse za okoli 20%. Res zalostno. Ceprov je pa res, da je VELIKOOO izbire… Vsaj ena dobra plat na sceni slo revij…

Živjo!
Kupujem le Mladino in hrvaški Csmopolitan, da zadostim svojim “ženskim” zadevicam – v tej smeri je čez to revijo ni!!!
Kupila sem Men’s health, ki se mi zdi eden najbolj bednih časopisov, Playboy se mi dopade zaradi kakšnega dobrega intervjuja, po katerem je itak znan. Najbolj všeč pa mi je (začuda) Mars! Kar nekaj sem zanimivih stvari sem našla notri!!!
Sicer sem zaradi svoje ljubezni do živali naročena še na Lorda, ki pa je žal postal popolnoma otroški časopis.
LP

Prva številka Marsa je bila (tudi zame presenetljivo) zelo dobra. Kupila bom tudi drugo – upam, da se ne bodo pokvarili.

Kupujem in preberem kar precej revij in sicer: Misterije, Avro, Stello, Vito, Doktora, Evo, Lady, Anjo, Milo, in še kaj drugega. Kakor me pač piči. Sicer se pa vedno najde še kaj novega.

Jaz sem pa naročena na Bučko – to je revija, polna koristnih nasvetov za starše in učitelje: ideje in material z raznih področij, s katerim naredimo otrokom igro iz učenja…

Tudi jaz mislim, da je izbira vedno večja (pa tudi dražja). Jaz kupujem predvsem revije o ročnih delih. Drugače pa si revije ogledam in sposodim kar v knjižnici. Je veliko ceneje, pa tudi stare števeilke so mi kadarkoli dostopne.
Revije, ki jih rada vsaj prelistam: Misteriji, Aura,Atelje ter katerokoli modno revijo

Trenutno sem narocena na ‘Muscle&Fitness Hers’, izide priblizno na 2-3 mesece v anglescini.
Vsebina zadnje st.:
-anatomija misic zenske
-vadba za zadnjico, noge, roke..
-biti mama in biti ‘fit’
-prehrambeni dodatki
-nega koze poleti….
– ……
Vcasih kupim Mag.

Jaz sem bila naročena na Smrkljo, pol sem se odjavla, ker sem ugotovila, da stalno eno in isto ponavljajo, pa kopirajo in nič zanimivega ne napišejo. Dvakrat sem kupila Evo, ki me je tudi razočarala. Ponavadi revije berem v knjižnici. Najbolj mi je všeč Jana, pa Ona, Viva, Glamur,…Tudi Mag mi je zanimiv.

Mi smo doma naročeni na Slovenske novice, Nedeljca!!!!
Men s Health sm že prebiral, morm rečt da mi je ušeč!!
Playboja – slovenskega tut, mal je hecn!!!

Drgač sm pa naročen na Svet in ljudje – čist hudo, svetovna potepanja, pa zanimivi kraji, pa ful dobri opisi le-teh, pa še pa še (pa ne jogurt, 🙂 )

lp

Primeš

Pozdravljeni!

Včeraj sem si od kolegice sposodila revijo Glamur. Sem mislila, da je to zgolj moda in to. Pa sem naletela na presenetljiv članek, vreden branja. Govori o Slovencu zaprtemu v tajskih zaporih, imenuje se pa VODIČ PO GROZLJIVIH TAJSKIH ZAPORIH. Kakšen nasvet prav pride tisim, ki se odpravljate tja!

Lep pozdrav,
Pia

Jaz sem zelo rada imela revijo Frka, ki jo je od leta 2001 do 2007 izdajal Salomon. Škoda, ker je revija končala izhajati, saj je bila po mojem mnenju kvalitetna revija, ki je imela dobre članke o glasbenikih, bralci pa so lahko sodelovali pri nastajanju priloge.

Zelo mi je všeč italijanska revija Amica, ki sem jo, ko sem še hodila v neko splošno knjižnico, vsak mesec tam prelistala in prebrala kak članek, revija je o modi, ima čudovite fotografije. Sicer pa je dobavitelj tujih revij v Slovenijo Distriest.

Jaz imam najraje Global, kjer je povzetek zanimivih člankov iz globalnega tiska. Priporočam. Sicer pa rada prelistam še Shape, National Geographic, ali pa Niko. Odvisno od razpoloženja 🙂

_____ [b][url=http://eepurl.com/cAqPQX]Naroči se na ZStripe[/url] - ne, niso naprodaj :) So zastonj.[/b]

Global poznam. Prebiram ga v splošni knjižnici, kadar imam čas. Spomnim se, da sem si že kar nekajkrat vzela čas za prebiranje Globala v knjižnici.

Naj omenim še glasbeno revijo NME (New Musical Express), katero sem tudi prebirala, ko sem še imela lažji dostop do nje (revijo na žalost hranita le dve slovenski splošni knjižnici) in mi je bila vsebinsko zelo všeč.

P.s. Global se mi zdi kvalitetna revija, saj ima daljše članke in se je enostavno poglobiti in razmišljati o tematiki članka.

Geo, sem včasih bila naročena nanjo sedaj si jo izpsodim v knjižnici, prav tako si izposodim revije Rože in vrt in podobne z vrtnarsko tematiko ,pa seveda National Geografic.

New Report

Close