kaj pa snahe
Vsi se samo pritožujete nad taščami . Kaj pa, če bi imeli takšno snaho kot jo imam jaz? Punca stara 31 let : večni študent ,čeprav že tri leta ni naredila nobenega izpita
niti dneva delovnih izkušen
ne pospravlja
ne kuha ker ne zna in jo to ne zanima
spi do 12 ure pol pa za računalnikom sedi
čaka do 15 ure, da pride moj sin domov, da jima skuha kosilo
finančno povsem odvisna od mojega sina
Velikokrat me prime, da bi ji svoje naštela ,pa sem še za enkrat rajši tiho . Še vedno imam upanje, da bo sin spregledal in naredil ret.
Tej zgodbi ne verjamem povsem in mislim, da je izmišljena. Kot prvo, če imaš otroka, ne moreš spati do 12.00 ure, ker te otrok že zjutraj ob 6.00 uri vrže pokonci. Kot drugo, ne vem, če kje na svetu obstajajo tako neumni moški, da bodo začeli kuhati ob 15.00 uri, ko pridejo z dela domov, medtem, ko žena doma “počiva”. Če si doma, je tvoje glavno delo, da skuhaš in pripraviš obroke. Razen pa, če ima snaha kakšne druge “vrline”, ki so sinu zelo pomembne, da ji tako lenarjenje odpusti.
sin si je sam izbral svojo ženo – pusti jih pri miru. Je odrasel in če si je tako izbral in poročil, že ve zakaj. Mora se sam odločiti, ker drugače boš itak ti dežurni krivec. Sej verjetno sam iste stvari vidi kot ti…. in če ga ne motijo, sta mogoče že kaj zmenjena – ali pač ne ampak spet – če boš ti težila, boš ti dežurni krivec v njenih in zelo hitro tudi v njegovih očeh
in seveda ne podpiraj ju finančno (če ju slučajno). Če je ona 31, je tudi on tam nekje? Dovolj sta stara, da poskrbita sama zase
Ravnokar sem mislila postaviti post o taščah…..Kipim od jeze. Ravnokar sem popolnoma slučajno izvedela,da je tašča 6 let nazaj sprožila govorice da sem varala njenega sina, In da sem bila glavna tema pogovorov v nekdanji službi glede tega…Mislim!!! Ženska je starejša in bolna…Kaj naj….Če se zaderem nanjo – jo lahko še kap…pa bom jaz kriva:-((( SOVRAŽIM JO…..Pa ji v življenju nisem nič slabega naredila….Še celo pomagala sem ji ko je ostala brez strehe nad glavo…JAZ CEPEC!!
Ne vem kaj si tako otežujete življenje s tem, da se poglabljate v življenja svojih otrok? Res ne razumem tega. Ali nimate svojega življenja? Če se je sin odločil za tako se pač je. Ko bo njega pamet srečala (če ga bo, ker očitno nekaj pa le počne dobro 🙂 ) bo že sam se učil na svojih napakah.
Zakaj se je treba komurkoli vtikati v življenja drugih?
Ja vidiš kaj se dogaja in ni treba da ti je všeč – ampak to to ne daje pravice, da se v to vtikaš. Sin je polnoleten in odgovoren za svoja dejanja. Če mu to paše zakaj pa ne?
Jaz ne bi imela popolnoma nič za povedati čez svojo taščo, če bi me pustila pri miru. Ker pa temu ni tako, pač povem da mi ni prav. Tudi njej.
Nisem (še) tašča, imam najstniške otroke, ampak, avtorica, jaz te pa razumem. In to popolnoma. Seveda ti ne more biti vseeno, da ima tvoj sin totalno leno, neambiciozno zajedalsko ženo. A lahko kaj narediš? Nič. Ampak, ni ti pa vseeno in in nisi navdušena, to pa razumem.
In vse ve, ki tako pametujete, kaj se avtorica vtika, pa naj se briga zase, pa da to ni njena stvar …. vaši otroci rastejo. Skrbite za njih, šolate jih, želite, da bodo nekoč v neki enakopravni ljubeči zvezi. In ne, kot mamam in taščam vam ne bo vseeno!!!
Avtorica, tudi jaz upam, da se tale tvoja snaha aktivira. Po mojem ni druge, kot da sin udari po mizi. Jaz na tvojem mestu pa njej ne bi rekla nič očitajočega, ampak sinu pa bi kdaj pripomnila.
Pa saj avtorica je napisala, da nič ne reče. Potožila je na anonimnem forumu. Vidi pa menda ja, saj ni slepa. Pa tudi misli si lahko svoje. In večina staršev si želi za svojega otroka dobrega partnerja. Moj otrok je še majhen, tako da trenutno še nimam teh problemov. Ampak si prav lepo lahko predstavljam. Ali tisti, ki pišete zgornje odgovore z otroki, ko odrastejo, dejansko popolnoma prekinete in vam je popolnoma vseeno? Saj avtorica ni napisala, da se vmešava…
Še ena pripomba vsem, ki avtorici svetujete, kaj jo to sploh briga. Ženske, pa kako naj jo ne briga? Resno, kako? Saj že ko vaš najstnik začne hodit z neko punco, vam ni in ne more biti vseeno, kakšna je po značaju, stilu življenja, obnašanju.
Seveda mama težko kaj pametnega res naredi glede te izbire, ampak čuditi se, zakaj jo to briga, je pa res …..
Moja tašča ima dve snahi. K riti prinese ravno tisti, ki je taka, kot iz tvojega opisa. Dela malo, je okorna, počasna (tudi zaradi svoje teže, ki ji je izgovor za vse, kar ne “more” in ne “zmore”). V resnici ni niti najmanj tako nesposobna, ampak od začetka je pokazala, da bo moral nekdo prevzet del njenih dolžnosti in tašča jo na veliko servisira. Ne vem, če zato, ker se ji “smili” ona ali ker se ji “smili” njen sin, torej moj svak. On je pa zelo sposoben in podpira 3 vogale pri hiši, kuha, pere, pospravlja, rihta otroke, skrbi za domače naloge, tašča pa poskrbi za skuhano, razvažanje otrok v šolo in na dejavnosti. Svakinja pa zna vse tako zelo napihnit in predvsem pihat tašči na dušo.
Tvoja snaha se očitno ne bo spremenila, na tebi je odločitev ali boš postala taka kot moja tašča do nje ali taka kot je moja tašča do mene (nikoli nič, razen kak klic na vsaka dva meseca pa še takrat poslušam samo kako so pri svakinji božčki in kako so preobremenjeni) ali boš ubrala sredinsko taktiko.
Mislim da je najbolje da pripombe zadržiš zase sicer se lahko tudi s sinom skregaš kar pa najbrž nočeš. Saj če si ga prav vzgojila bo sine slej ko prej spregledal. To bo le dobra šola zanj.
Problem ki ga na monu večkrat izpostavljajo pa je ko se tašča vtika v življenje ta mlade čeprav čisto normalno skrbi za svojo družino, mogoče le malo drugače kot si je zamislila tašča. Veš veliko nas je snah ki smo brezposelne in nas preživljajo taščini sinovi, ampak poskrbimo pa za dom na drug način če že ne s financami.
Enkrat ga bo zihr srečala pamet, na tebi je samo da vzdržuješ odnos med tabo in sinom, kaj se pa v sinovem zakonu dogaja pa pusti na miru.