Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pa Štepanjsko naselje?

Kaj pa Štepanjsko naselje?

Aha, on je šel 2x mimo, pa še pumpo je zgrešil, tisti na začetku teme pa dve leti živi na Steletovi.
Le komu verjeti?[/quote]

No bom razlozil kako je…10 je samski,so se pa druzine naselile zaradi cene,8 je kao delux,socialna s.V 6 so isti prebivalci ze 10letja,4 vse sorte imas,tudi dobro-stojece druzine,2 dosti policajev in nekaj mesane “robe”…vecina lumpov je zapustila to obmocje…so pa kofetkarice pred bloki…tam je petrol malo visje je omv,osebno ne bi tam zivel.[/quote]

Nisem šel 2x mimo, ampak pravim, da greš tam 2x mimo, pa vidiš, da kljub temu, da je blok na zunaj po gradnji podoben ostalim nizkim blokom v Štepanjskem naselju, da hitro vidiš, da je vendarle “malce drugačen”.

Glede pumpe pa se še enkrat popravljam – gre za pumpo Petrol in ne OMW.

Več kot 100 garsonjer (1 stonovanje, 1 okno) v 4 nadstropnem bloku z enim vhodom, naseljeno z genracijami bosancev, ki so tukaj ostali od vojne, pri čemer so v posameznih garsonjerah tudi po 2 in več generaciji in to ne bosancev iz Sarajeva, ampak iz ruarnih predelov Bosne, pove vse. Sicer smo pa vsi na podlagi pisanja avtorja zgoraj takoj ugotovili, da gre za tiste 4 bloke v Steletovi, čeprav je blokov (po zunanji arhitekturi enakih) v Štepanjskem naselju veliko.

Pri nas rečejo naselju Bosanski novi.Hehe ,malo šale ne škodi.
Po moje ni važno kakšne narodnosti so prebivalci,važno je,da je človek človek in vse ostalo je postranskega pomena.

Mi zivimo v bližini rugby igrisca (nizki bloki) in nad naseljem nimamo pripomb. Velika, prostorna trisobna stanovanja. Prebivalci so mešani, ampak kje pa niso? Sosedov nikoli ne slišimo v stanovanju, mogoče se kdaj kaj slisi na hodniku. Naselje je mirno, z vso infrastrukturo (vrtrc, šola, banka, posta, lekarna, restavracija,..) in različnimi trgovinami na dosegu roke. Parkirišč dovolj. Zeleno okolje, dovolj igrišče za otroke. V naselju imas različne možnosti rekreacije od fitnes centra, plezalnega centra, do plesne šole, pozimise otoci sankajo krasna sprehajalna pot ob Ljubljanici, Golovec. S kolesom si v 20 min, peš pa v 40 min v centru mesta. Dobre avtobusne povezave. Mi smo zelo zadovoljni in vsem piporočamo sosesko.

Stara tema a naj obudim. Veliko lepega prihaja, Biciklej LJ, Avant Go rent-a-car pri Lidlu, ob Ljubljanici se bo uredil park in povezal ŠN z Fužinami z dodatnimi dejavnostmi in infrastrukturo (dokončano do 2020, ostalo prej našteto v 2017). Prav tako se pri plezalnem centru obeta nov športni park. Parkingi, odvisno od mikrolokacije, če ni problem 5 mintu peš, potem ni nikoli problem najti parkirišče:). Siptarjev ni, če kdo govori o Staletovi, je tisto svoja, ločena, mikrolokacija, kamor me, te pot iz Štepanjca, nikoli ne zanese, s poceni sobicami (samski dom, ni kopalnic itd). V ŠN je ogromno zelenja in možnosti rekreacije ter vse za malčke (šola, igrišča, vrtci…). Bloki so navzven večinoma preurejeni, hrupa ni, odnosi v bloku pa nihajo od bloka od bloka, kakor povsod) Napram iztrošenim in praznim Fužinam je Štepanjsko place to be.

Iztrosenim in praznim? Kako to mislis?

Meni Stepanjc deluje kaoticen. Stolpnica, zraven nje blok, pa se manjsi blok, pa kr ena trgovina. Pa malo parkirisc, ki so zelo zasedena. Nekateri imajo minuto do parkplaca, drugi pa kar konkretno hodijo. Infrastruktura ni optimalno razporejena. Ne vem, no, meni se zdi Stepanjc ena taka beta verzija blokovskih naselij. 🙂 Prednost je morda, da je manjsi od Fuzin. Kvaliteta bivanaj je po moje zelo odvisna od mikrolokacije. Recimo, bloki pri koncni 5ke in 9ke mi delujejo se najbolj optimalno. Glede na to, da sem jaz z avtom v 10ih minutah iz Fuzin mimo Kodeljevega v strogem centru, ne razumem, kako nekateri pisete od 40ih minutah.

Res so Šiptarji večinoma na Steletovi, ampak uporabljajo vso infrastrukturo Štepanjca in otoci hodijo v vrtec in šolo v Štepanjcu!
Glede parkinga je pa tudi tako – ko parkiram, se nočem še 5 minut sprehajat, ampak hočem parkirat pred blokom.

New Report

Close