Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj pa storite…..

kaj pa storite…..

spodaj je tema o goljufanju strank s strani prodajalk,mene pa zanima koliko vas pove da se vam je prodajalka zmotila v svojo škodo????? Vam jaz povem iz lastnih izkušenj-skoraj nihče.Mi smo pred časom stranko ki se je stalno pritoževala da smo ji računali stvari ki jih ni imela,in te stvari so bile sredi računa,postavile na preizkušnjo in ji nismo računale liter mleka.takrat pa je seveda ni bilo nazaj,ko pa smo jo naslednjič vprašali če kako ji je bila všeč akcijska cena mleka pa je zardela,torej ve da smo jo spregledali.Še vedno je naša stranka samo zdaj ji kar naenkrat prav računamo.Torej če se zmotimo v vašo korist smo trape nesposobne in si mislite prav ji je,če pa se zmotimo v vašo škodo pa smo goljufi.Žal je tako in me to vzamemo v zakup.Ps račun je tudi zato da se preveri!!!

računov ob nakupih ne pregledujem, čeprav bi bilo verjetno pametno, da bi jih, če sprašuješ za nasprotni primer naj povem, da pri blagajni prodajalko dostikrat vprašam, če nisem sigurna, da mi katere stvari ni zaračunala in tudi zgodilo se mi je že, da mi je lekarnarka v lekarni vrnila veliko denarja preveč pa sem jo opozorila, naj preveri še enkrat.

Vsi ljudje smo zmotljivi. Menda. 🙂 Račun je zato, da se ga pregleda, prav pa je, da tisti, ki napako stori to tudi prizna, jo popravi in se opraviči. Menim, da načrtnega goljufanja ni, oz. je minimalno. Sama račune preverjam, pa se mi še nikoli ni zgodilo to, kar ena spodaj piše, da se ji npr. v Leclercu dogaja večkrat. Res pa je, da v omenjeno trgovino stopim izredno redko.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

se mi je enkrat zgodilo, da mi je ena trgovka vrnila 4 tisoč tolarjev preveč, sem opazila šele ko sem bila že zunaj, sem se šla nazaj in ji vrnila denar…ampak mi je bilo žal, ker je zgrabila tisti denar in niti hvala ni rekla….verjetno ji je bilo nerodno, da se je tako zmotila, drugač si ne znam razlagat njenega obnašanja

da bi mi katera kaj premalo računala se mi pa še ni zgodilo…obratno pa dostikrat, še v tistih časih, ko so trgovke pač računale npr. dva litra mleka namesto enega (sploh otrokom) in enega lepo vzele zase…zdaj verjetno tega ne morejo več početi, ker jih vse preverjajo, če imajo račun za tisto, kar odnesejo ven, predvidevam

Jst sem mela ravno prejnji teden tak primer…v lekarni je pozabila racunal neko kremo…ko sem prsla domov,sem ugotovila kaj se je zgodilo…sem sla nazaj in placala se kremo…

Jst se enostavno ne bi pocutila ok,ce ne bi resila te zadeve…

ja jaz se tudi ne bi počutila dobro, ker bi se sekirala, kako bo morala zdaj tista trgovka plačati tisto stvar

vesela sem da ste še pošteni ljudje.Sama mislim da veliko napak ,kot je pisalo že spodaj ,naredijo pri vnosu v računalnik v pisarni,samo vse slabo pa pokasiramo blagajničarke.Jaz zase vem da nimam nič od goljufanja,kvečjemu slab sloves in da tvegam izgubo službe in s tem še tisto borno plačoLjudje pa itak kradejo da še nikoli toliko!!

res moramo plačevati vse kar manjka,manjko v blagajni,če ga imaš si nekomu preveč vrnil.Neizmerno sem hvaležna vsakemu ki mi vrne preveč vrnjenega,in vsakemu do zdaj sem se zahvalila s kavico ali čokolado,lažje je kupiti čokolado kot plačati minus v blagajni.Lep pozdrav vsem poštenim in tudi tistim ki niso pa je še upanje da nekoč bodo.

V isti trgovini se mi zgodilo,da so mi računali 22 kom.krompirjevih svaljkov,namesto dveh:razlika 22 € in šest zavitkov po liter in pol Cocte,namesto šest plastenk:razlika tudi precej občutna.Obakrat so mi brez problema vrnili denar,brez kakšnega opravičila ali razlage.Moje mnenje je,da če bi šla vsaka stvar čez čitalec bi se to težko zgodilo,tko da je težko reči,da ni bilo namerno odtipkano 22 namesto 2!Ali pa tudi ne?
Eksplodirala sem,ko je trgovka zahtevala,da namesto da mi vrne denar nakupim stvari v vrednosti zneska vračanja….mislm halo!

Zgodilo pa se mi je v isti trgovini še za časa tolarja,da mi je trgovka namesto do 5000 vrnila do 10000…Šla sem nazaj,ji povedala,zabodeno me je gledala in rekla,da je nemogoče,da ji znesek vračila napiše na blagajni in tako naprej in nazaj…Za razliko sem si v Outletu kupila čedne hlače in nimam prav nič slabe vesti…

Mi gredo pa na živce ljudje,ki ene stvari pozabijo zložiti na blagajno in jih na spodnjem prtljažniku vozička mirno pahnejo mimo blagajne,časar manj pozorrne blagajničarke ne opazijo.Samo enkrat sem stegnila jezik in trgovki povedala,da je predhodniku “pozabila “računati mleko in pralni prašek…Tip me je skoraj ferderbal….

Meni se še ni zgodilo, da bi pozabili računati kakšno stvar, ali da bi mi vrnili preveč denarja. Se mi je pa zgodilo že večkrat, da so mi zaračunali kakšno stvar več, ali vrnili premalo denarja.

Ravno včeraj v Mercatorju sem kupila dve nakupovalni vrečki, trgovka mi jih je računala tri. To sem ugotovila šele doma, za 10 centov pa ne bom naredila 15 km v eno stran, ker bi me bencin več stal kot tista presneta vrečka.

Pa kolikokrat se mi zgodi, da je račun npr. 9,95 evra, dam 10 evrov, o ostanku pa ne duha ne sluha. Lepo zapre blagajno in mi da račun. Na začetku sem bila tiho, sedaj iz principa zahtevam magari 0,01 evra. Aja, to se mi dogaja najpogosteje na bencinskih servisih in v trafikah.

Ja, jaz sem dvakrat nesla preveč vrnjenega denarja nazaj, pa ga je blagajničarka hitro pograbila in me zabodeno pogledala, kot da bi ga ukradla! Haloooo!!!!

Lahko se zgodi ne sme se pa dogajat. Mislim, da ta stavek pove vse.

Sama če opazim napako na to opozorim pa naj bo v dobro ali škodo.
Sem pa tudi jaz že plačala ker na drugi strani ni bil poštenjak, sem pa tudi že dobila vrnjeno.
Ko se mi je pa zgodilo, da sem se zmotila sem se tudi 100x opravičila.

kER NAKUPUJEMO VEDNO V ISTIH TRGOVINAH, pač manjši kraj; še posebej opazimo trgovke, ki namerno, VEDNO, če se le da, goljufajo. V Šparu je že ena takšna, blond, kratki lasje..ki se je ”zmotila” meni, prijateljici, mami, sestri..in verjetno še komu. In nikoli ne v njeno škodo! Prav naštudirano jo imamo, čisto flegma, denar si da celo pod blagajno, in ne v njo…
potem pa verjetno v žep. Ne vem, težko (ma niti se mi ne da kregat) bi jo res prijavila, in komu?
Raje nikoli ne grem na njeno blagajno. Če pa že, potem pa skrbno odštejem evre in cente…

Sem prejšni teden na pošti plačevala položnice, sem dala same bankovce po 20€ in ker je bilo le malo čez celo cifro sem poiskala še tisti drobiž. Blagajničarka je bila prav lepo tiho, da sem že dala 20€ čez, a ko sem jo opomnila, je prav osorno rekla, saj bom dala nazaj. Če ne bi vedela koliko točno denarja imam s seboj, bi se obrisala pod nosom. Sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in sedaj res gledam.

jaz si na blagajni vedno približno računam na hitro koliko mi morajo vrniti, če dobim preveč, dam nazaj

Meni se pa skoraj redno dogaja v Tušu, da mi kaj preveč računajo, premalo vrnejo, na POS natipka prevelik znesek….in to ne samo v eni trgovini ampak v različnih…npr. prejšnji teden sem na hitro stopila v Tuš na drugem koncu Slovenije in skoraj nisem mogla verjet računali so mi en sendvič preveč in za povrh je blagajničarka še na POS natipkala znesek, ki je bil 10 eur višji od računa…
Tako, da v njihove trgovine ne stopim več pa če je še tako ugodno…

lp

Kako pa vam sploh lahko “računajo” preveč? Saj prodajalke zdaj ne vtipkavajo več cen na roke, ampak samo potegnejo kodo. In če bi hotele kakšno stvar večkrat zaračunat, bi jo morale torej večkrat potegnit čez čitalec ali pa ročno odtipkat količino – to pa valjda opaziš.

Jaz vedno opozorim, če mi vrnejo preveč denarja ali pozabijo kaj računat. Pač vem, da gre to iz žepa prodajalk. Če bi šlo iz posebnega fonda trgovine, se ne bi sekirala 😉

New Report

Close