Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija kaj paziti pri nakupu rabljenega pianina za začetnika?

kaj paziti pri nakupu rabljenega pianina za začetnika?

Prvošolka gre v glasbeno. Kupujem rabljen pianino, vsak nasvet mi prav pride. Kje naj kupim? Katere firme? Cene se gibljejo od 900 eur (neki ruski) pa do vrtoglavih nekaj tisoč …
Kaj naj pazim, kje naj kupim?

HVALA!!!

Ko ga boste prenašali, pazite, da ne razbijeta kakšnega vogala, pri postavljanju pa, da vam ne pade na prste. Potem je težje igrati.

Zelo prijazno, hvala. Ravno takih nasvetov smo si želeli.

Pri nas sicer otrok igra nek drug instrument, a za nasvet sem prosila kar učiteljico instrumenta. Prvo mi je dala glavne usmeritve (predvsem česa naj ne kupim), potem kje naj pogledam. In na koncu, ko je bilo potrebno izbrati med parimi instrumenti , sem jo prosila za pomoč, šla je z mano in sama ocenila kaj in kako.

Ja, cene so vrtoglave, zato seveda je na mestu tvoja previdnost. Jaz sem takrat iskala instrument več kot pol leta, celo hrvaško ponudbo sem preveril itn.

Jaz se tudi strinjam, da se posvetujte z njeno učiteljico, ki je gotovo najbolj na tekočem. Je pa pri pianinu tako, da se ga gotovo ne kupuje za eno leto, ker je to kar velik finančni zalogaj, ampak skoraj “za vedno”, razen če bo punca postala res profesionalka 🙂

Mogoče samo moj nasvet: počakajte še kakšno leto, da boste videli ali bo vztrajala pri glasbeni šoli! veliko jih začne in malo vztraja, ker to zahteva trdo delo. Večina glasbenih šol itak ponuja možnost, da otroci vadijo kar pri njih.

Ampak nam so rekli, da mora otrok imeti glasbilo že takoj na začetku … Če vas prav razumem, lahko otrok začne hodit, ne da bi imel glasbilo že doma, in potem kupi po nasvetu učitelja?

Meni je pri nakupu pomagal uglaševalec instrumenta, poskusi tudi v tej smeri.

Kje ste pa našli uglaševalca? Sklepam, da kakšnega poznate … Jaz žal ne. 🙁

Naj vam pri izboru pomaga nekdo, ki se na te zadeve spozna. Je pa res, da se zna potem zgodit, da boste dali za pianino precej več kot 900€. Cena je namreč odraz kvalitete. Pa problem je tudi v tem, da veliko vlogo igra barva zvoka. Tisti, ki bo izbiral, bo izbral po svojem okusu in morda hčerki čez čas, ko bo o vsem skupaj vedela malce več, sploh več ne bo všeč. Priporočam pa, da kupite rabljenega, obnovljenega. Aja, pa še to…. iskanje pravega zna trajat kar nekaj mesecev.

Problem je v tem, ker smo izjemno nemuzikalična družina (mali je črna ovca,zgleda 🙂 in ne blizu ne daleč nimam kakšnih kompetentnih svetovalcev. Nagibam se k temu, da pokličem na Brezovico (ena firma, ki prodaja nove in rabljene) in prosim za pomoč (valjda mi bodo prodali najdražjega, kar bo šlo 🙂 …

Ja, a vi (komentirajoči) vse kupite na “full” ? Pa saj gre za začetnico, naj kupi najcenejšega, ki zadovoljivo deluje. Magari elektronskega, tej novejši proizvedejo že kar dober zvok, povsem zadovoljiv za nekega začetnika. Čez nekaj let, če zanimanje za glasbo ne upade (kar se pri otrocih rado zgodi), pa v lov za pravo stvar, Takrat bo tudi otrok že precej bolj vedel, kaj in kako na tem področju.

No, naša pupa gre tudi letos v prvi razred glasbene, inštument klavir. Doma imamo električni klavir, zelo kvaliteten, klavirsko obtežene tipke…mož, ki zelo veliko igra, pravi, da je odličen. No, pa so nam na sprejmnih kar takoj rekli, naj to prodamo in kupimo piano. Roko na srce…kaj pa vem, če bo hči še tako navdušena po nekaj mesecih. Zaenkrat tega ne bomo prodajali, saj ne bo postala vrhunska pianistka pa enem razredu, posluha pa si tudi ne more uničiti. Če bo prihodnje leto še navdušena in bo pokazala rezultate, pa bomo najverjetneje potem res kupili piano. Tako da ti predlagam, ne zaleti se prehitro v najdražji piano, verjemi, prodajalec zna naložiti precej…je pa res nekaj resnice v transportu piana in sicer v tem, da se ne premetava, ker se rad razglasi. Itak je najboljše, da potem, ko piano kupite in ga prinesete domov, pride uglaševalec na dom in zadevo poštima. Morda bi bilo res najbolje, da počakate na september in se pogovoriš z učitljem klavirja. Pa srečno!

Aja, v katero glasbeno pa gre?

lp, Peggy

Menim, da malo prehitevate. Najprej, a že v prvem razredu (6 let) bo imela tudi inštrument? Ali pa je morda že prej hodila v glasbeno pripravnico?

Drugič, vsaj za prvo leto bi bilo po mojem bolje, da vadi v glasbeni šoli. Saj najbrž ne bo kar takoj od začetka vadila vsak dan po tri ure?

Naša bo zdaj v drugem razredu šele začela z inštrumentom, ki je mnogo manjši in cenejši od pianina, pa smo se v glasbeni šoli dogovorili, da si bomo za prvo leto inštrument sposodili in šele če bomo videli, da je hči res zagreta, ga bo naslednje leto dobila za rojstni dan.

Včasih je potrebno profesorje v glasbeni šoli tudi malce postaviti na realna tla.
Električni klavir bo po mojem kar dobra odločitev, ali pa vaje v glasbeni šoli.
Pravi pianino pa lahko kupite kasneje.

Naša igra blok flavto in se zaenkrat tudi upiramo nakupu lesenega inštrumenta, ki stane tam okoli 300 €, ko pa čisto dobro igra tudi na plastično flavto za katero smo odšteli 20 €.
Samo leto zgleda, da bomo vseeno šli v nakup.

Za začetnika res ni potreben najdražji pianino, vendar je dobro, da dela, tako kot treba, tega se pa ne da preveriti preko interneta. Res je najbolje, da poiščete koga, ki bi šel z vami po nakupih. Pomembno je, da ni star kot zemlja, da ni too much rabljen, da se tipke odzivajo in konec koncev – da je zvok všečen mlademu pianistu. Obstajajo instrumenti z zelo rezkimi, piskajočimi – do mehkih in globokih tonov. Z mano je šla tudi profesorica, ko smo kupovali nov pianino.

Začetnik MORA imeti instrument, elektronskih jaz osebno ne podpiram, mehanski se odzivajo na povsem drugačen način, na zvok ima pianist lahko velik vpliv, pri elektronskem instrumentu pa to odpade. Ne gre za posluh, temveč tudi razvoj tehnike. In ne gre za to, da bo nekdo morda – najbrž sploh ne – nekoč profesionalec – ampak zato, da so dane možnosti vsem, da razvijejo svoj potencial kolikor je to mogoče.

Elektronski instrumenti se brez težav lahko uporabljajo kasneje za veselje in posebne efekte. Samo klaviatura ne pomeni še klavirja. Uspešen nakup želim.

Mi smo s seboj na Brezovico vzeli učiteljico. Smo pa na pravo pošiljko čakali kar lep čas.

A veš, da lahko piano tudi najameš? Mogoče bi vam prišla prav tudi ta možnost?

… mogoče bi dodala samo še to: ne predstavljam si vaje v glasbeni šoli, otrok mora vaditi redno vsak dan, poleg vse koordinacije, ki je potrebna v zvezi z šolo in obšolskimi dejavnostmi . kako za v*** naj ena mama in ata sfolgata še vsakodnevno vajo v gš? Otrok potrebuje delovni kotiček in mir – najbolje doma. Učitelji pretiravamo, ali ne, da se dobiti en rabljen pianino razmeroma dosti poceni, res ni treba, da je vrhunska znamka. Jaz sem do zdaj uspela še vse “moje” skeptične starše prepričati, da so omogočili otrokom spodobno domačo vajo in nihče mi še ni rekel, da mu je žal. Otroci so se veliko naučili in zdaj se večina od njih ukvarja vsaj z eno glasbeno dejavnostjo, čeprav so leta klavirja že zdavnaj za njimi. Krize vmes pa pridejo, nihče se jim ne izmakne, in to ne pomeni, da je bil nakup instrumenta izgubljena investicija. Če starši podprejo otroka na začetku, mu bodo pomagali tudi takrat, ko se mu ne bo ljubilo. Mogoče jim bo v psihološko pomoč celo začetna investicija.

Sem kar poklicala eno firmo, ki mi je razložila, da rabljen pianino (japonski), tovarniško obnovljen, 5 let garancije, pride od 1700 do 2400 eur (vključena dostava + uglaševanje). Da starih/poceni ne priporočajo, ker je lahko ful dragega servisa. V bistvu, pojma nimam, kaj naj zdaj. Prek Salomona si ne upam, maček v žaklju?

Mama 2831 – v glasbeni pri nas (LJ) je glasbilo že v prvem razredu pogoj. Gre za prvi razred klavirja, ne OŠ, starost otroka 7 let.

Spletkametka, hvala, nisem vedela. Pa sem potem našla na netu tudi to možnost. Jaz sem govorila s temi na Brezovici – si bila ti zadovoljna z izkušnjo in nakupom pri njih? Ni finta v tem, da hočejo samo čimdražje prodat?

Hvala za vse komentarje in izkušnje, se še nadalje priporočam še za kakšnega.

Res hvala, izgubljena in utrujena J.

Minnie, skozi tvoje izkušnje – kaj je poceni za pianino? A so tisti okrog 1000 eur (rabljeni) že glede na ceno slabi?

Mi smo ga kupili prek salomonovega oglasika pred leti. Maček v žaklju se je izkazal za mačka z rodovnikom. Je pa to bil nakup pri nekem gospodu v Ljubljani, ki jih tudi popravlja, žal ne vem več kje. Splača se pogledati rabljene.

O uvozu rabljenih klavirjev iz Japonske se da prebrati tole:

na kratko povedano, odsvetujejo.

jinx1,

mi smo se obrnili na g. Janeza na Brezovico po priporočilu naše učiteljice klavirja. Najprej nam je on svetoval in pomagal naredit izbor, potem je na koncu še učiteljica prišla sprobat vso pošiljko, ki smo jo težko pričakovali. Ob zadnjem obisku smo bili tam dve uri in ko je padla učiteljičina odločitev, smo plačali in čez par dni je bil piano pri nas.

Nismo kupili najdražjega, pa tudi najcenejšega ne. Stal nas je 2350 eur, letnik mislim, da je 1998. Z nakupom smo zadovoljni.

Najboljše, da se odločiš, koliko si pripravljena maksimalno dat, pa greste skupaj z učiteljico pogledat. Brez skrbi, saj bo šla. So že navajene 🙂

Pozabila sem, kako se imenuje trgovina, ampak so najbrž edini. A je Piano Center? Ne vem.

Spletkametka, sem klicala v Piano center. Bom šla kar tja pogledat naslednji teden, pa upam, da bom koga našla, ki bi šel z mano malo potestirat, sicer pa bom res ubogo učiteljico že na prvi uri zagnjavila …

Samo še to mi prosim povej – kaj ste kupili? Yamaho?

hvala …

PS: Zdaj me je sicer malo zmedel tale link od Yamahe in rabljenih pianin (hvala, Cappriciosa, za opozorilo), šment, lažje mi je bilo avto kot pa pianino kupit!:-)

Kaj pa, če se otrok po dveh mesecih premisli in se noče več učiti klavirja? A ga v glasbeni šoli, kjer to zahtevajo, v takem primeru odkupijo? -):

Veliko sreče pri nakupu in tudi potem!

Mi smo ga kupili pri tej firmi na Brezovici. Z vsem skupaj smo bili zelo zadovoljni. Sicer je trajalo kar precej mesecev, da smo našli pravega, ampak se je obrestovalo. Dostavili so ga oni, prav tako so poslali uglaševalca. Plačali smo pa cca. 3.000€ Do sedaj nimamo s pianinom nobenih težav, ne glede na to, da je obnovljen ( v originalu star cca. 30 let). Zvok je pa še vedno tipi-topi.

New Report

Close