kaj paziti pri nakupu rabljenega pianina za začetnika?
Tudi mi smo kupili rabljen piano na Brezovici.Z nakupom in s prijaznostjo sem bila zelo zadovoljna. Kupili smo zelo star piano japonski kawai, menda so boljši kot kitajski. Skratka zadovoljni. Edino ko smo se čez leto odločili, da ga bomo premaknili v drugi prostor, se mi je strošek prestavitve, ki ni trajal niti pet minut, zdel zelo visok. 100 EUR. Sicer pa to ni bila stvar firme iz Brezovice ampak privatnikov, ki za njih vozijo klavir.
Glede nakupa piana bi še nekaj dodala. V glasbeni šoli Kranj učiteljica zahteva piano in ne kaj drugega (električnega) in to je zahtevala tudi v prvem razredu razredu.
Bi pa vprašala, če morda kdo ve, ali je res potrebno imeti oglaševalca in to tistega, ki ti ga povedo v trgovini v Brezovici? Mi smo zadnjič odšteli za oglasitev 150 EUR, pa se mi zdi to kar veliko. Menda pravijo, da imaš 5 let garancije priznane, če imaš njihovega oglaševalca.
Pozdravljeni!
Imam par vprašanj in bi bila vesela tudi kakaršnega koli nasveta.
Stvar je sledeča. Stara sem 19 in imam veliko željo da bi se naučila igrati na klavir.
Naj povem da nisem nikoli obiskovala glasbene šole tako da je moje znanje na ničli.
Že kot otrok sem si želela igranja, ampak takrat nisem imela možnosti.
Sedaj imam možnost in zato je še želja toliko večja.
Sem iz Mb, in me zanima če obstaja možnost poučevanja na domu? Teorija + praksa?
Nebi se rada učila profesionalno, ker se mi zdi da sem za to prepozna,
ampak bolj za svojo dušo.
Klavirja prav tako nimam, zato bi si kupila svojega. Zanima me ali je vseeno
če se učiš na pianinu ali pianu?
Sprašujem zato, ker mi je piano bolj všeč estetsko. Na voljo imam velik prostor
in bi ga tudi poživel.
Je boljše kupiti rabljeno ali novo glasbilo? Katero znamko najbolj priporočate?
Vidim tudi da se more glasbilo občasno uglaševat … na koliko časa se to dela? In kakšni s stroški?
Vesela bom kakaršnega koli odgovora in nasveta =)
Zdravo
če se še zanimate za nakup pianina, me lahko kontaktirate : [email protected]
prodajam pianino August forster, star cca 12let.
kupljen v trgovini Benton v Mengšu. za prodaj sem se odločila, ker sem zaključila z igranjem pianina in mi trenutno samo jemlje prostor. nekoga pa bo mogoče zelo osrečilo 🙂
glede tega, da naj bi otroci imeli svoje glasbilo takoj na začetku, si mislim, da čisto preveč nakladajo 😛 jaz sem svoje prvo leto vadila na OŠ, ki sem jo obiskovala….se da super vse zmenit 🙂
no, če se zanimate za pianino, mi pa le pošljite mail, pa vam dam več informacij in slikic….
pa se lahko tudi za kakšen ogled pianina zmenimo, pa le pripeljite tudi učiteljico seboj…
pianino je res vreden nakupa!!!!
Popolnoma se strinjam, tu je veliko reklame za razne dobavitelje in izvajalce. Fino je sicer imeti svoj instrument, vendar je to lahko tudi dober električni klavir, recimo Yamaha CLP 430 ali 440, ali rabljen CLP 370, potem pa so tu še ekvivalentni izdelki od Rolanda in Kawai-a.
Akustični instrument otrpci itak igrajo v šoli, tako da “pogruntajo” tisto minimalno razliko v občutku na klaviaturi (če sploh). Cel svet se uči na Clavinovah, če pogledate tuje forume, strokovnjaki svetujejo za začetnike celo bolj osnovne modele in vsekakor rabljene. Ljudje po svetu, tudi v zelo razvitih državah, ne namenijo takoj po nekaj tisoč evrov za vsako zamisel, ki jim pade v glavo in potem jamrajo, da so plače nizke, stroški pa visoki 🙂
odgovarjam zgolj zato, da ne Bomo zavajali bralcev. Že res, da tud plastika frula, ampak če imaš vsaj Malo posluha in spoštovanja do otroka, mu omogočiš kvaliteten instrument. Vem kaj govorim, ker imam flavtista doma. In flavta za 300€ je v 3. Razredu in takrat se Že pokaže resnost do igranja. Prej pa ni za 2o€(mogoče prve 3 mesence) temveč za 70€. Sicer se strinjam čisto dobro igra, ampak sej se čisto dobro pelješ s katrco, al pa kolesom…pa se skoraj nihče več.vaje v glasbeni pa odsvetujem, razen če ste res blizu, da gre otrok lahko sam in peš. Začetni Vložek v flavto in pianino pa ni primerljiv, pri pianinu se splača razmislit o najemu, če nimate začel enga kapitala
Vse je odvisno od tega ali bo akustičen ali pa digitalen. Seveda so digitalni veliko cenejši vendar za začetek ne priporočam akustičnega oz. mehaničnega saj še ne vemo ali bo otrok vztrajal pri igranju.
Kakovost pa lahko delimo na kategorije:
1. Proizvajalci iz ZDA in Evrope
2. Proizvajalci iz Japonske ( Yamaha je kar primerna in kakovostna )
3. Proizvajalci iz Koreje
4. Proizvajalci iz Kitajske , Indonezije
Predlagam da se kupi digitalni pianino proizvajalca Yamaha serije YDP za začetek , če pa otrok kaže potencial se lahko čez nekaj let tega proda oziroma zamenja za pokončnega mehaničnega/akustičnega.
Seveda pa je to veliko denarja , vendar vsi vemo cena=kakovost pri inštrumentih. Na žalost za manj ne boste dobili nič preveč kakovostnega predlagam pa da začne z drugim inštrumentom.
Zelo ugodno! Prodam vrhunski profesionalni roland digitalni pianino hp-147re. Cena ni dokončna, lahko pošljete predlog pa se še kaj zmenimo, čeprav je postavka zelo ugodna, saj sem za novega plačal skoraj 290 000 tolarjev.
Pianino je bil kupljen leta 2003 v Big Bangu v Lj. Na njem sem naredil le tri leta glasbene šole, saj sem moral igranje opustiti zaradi drugih obveznosti. Pianino je vrhunski in več kot idealen za celo nižjo glasbeno šolo (po priporočilu profesorice v glasbeni šoli). Ima obtežene tipke, vsa tri pedala, zvok klavirja in orgel (po izbiri). Ima tudi izhode za zvočnike in slušalke ter kar nekaj drugih funkcij. Ohranjen je odlično, saj sem bil z glasbilom zelo pazljiv.
Več kot primeren za vse, ki se boste začeli učiti igrati klavir in seveda tudi za tiste v višjih razredih glasbene šole, saj zelo dobro posnema pravi pianino. Slušalke omogočajo vadbo v tišini, če pri vadbi ne želite motiti ljudi okrog vas. Srednji kakovostni rang- ni koncertni- ti so po več 1000 evrov, in je precej boljši kot osnovni modeli, ki jih bo vaš otrok ali vi po treh letih glasbene prerasli.
Cena 580 evrov, Škofja Loka, [email protected]
Predlagam vam najboljšo rešitev, jaz sem se obrnila na uglaševalca in serviserja, ki že vrstolet servisira in uglašuje klavirje po glasbenih šola ter je bil leta v proizvodnji pianin, res mojster z znanjem in prakso in to je Toni Zrnec 040883385 mislim, da je iz okolice MB.
On vam bo zagotovo pošteno in srokovno svetoval!
Tanja Slov.Bistrica