Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj pečete v teh dneh?

Kaj pečete v teh dneh?

Tiste, ki pečete, katere kekse boste letos pekle?

Letos so na vrsti: razpokani piškoti, medenjaki, klasični vanilijevi in za hec bodo španski vetrci.

Prejšnji teden sem spekla ocvirkovko. Odlična je bila.
Včeraj pa čisto navaden kruh.

Tretutno sem obsedena z mafini. Bilo je eno obdobje prec po gimnaziji, ko sem jih pekla na tone, potem pa vsa leta ne. No, zdaj so pa spet aktualni 🙂

Letos za otroke medenjake s sladkornim oblivom. Moramo ponoviti, ker smo večino pojedli malo večji otroci 🙊

Kakšni? Navadni? Čokoladni? Z vmešanim sadjem? Z banano? Jaz bi enega takoj zdajle!!☺☺ Raje kar dva!
[/quote]

Vsi ! :))
Nazadnje sem delala s karamelno kremo in čokolado
Perverzno, kok so bili dobri 😉

Ravno včeraj pojedla zadnji kos “torte tenerine” (čokoladna torta iz Ferrare), pač fešta za fešto :)). Do novega leta jo naredim še enkrat na željo domačih. Bo še nekaj drugega peciva (orehove kocke in skutna pita skoraj zagotovo), piškotov ne pečem ravno pogosto, imam raje peciva.

A moramo že začet pect.? Sej smo šele 12tega :))

če hočeš imet več peciva različnih vrst, je treba začet. nas je kar veliko in vsi imajo radi domače kekse.

Meni se tudi zdi zgodaj. Res je, da pečem bolj malo. Piškote v glavnem kupim. Naredila ( spekla) bom torto in pa mogoče še eno sadno pecivo. Čez dobrih 14 dni….da bo sveže.

-princeske so bile top, čudovita stvar iz paljenega testa, nisem se še lotila (nikoli) breskvic, jih pa vedno, ko imam priliko, “napadem” …
-čudovit piškot, ki mi je bil extra dober je huzarski krapek, tako verzija s čokolado kot marmelado.(Nisem se spomnila imena in sem šla posebej za vas na kulinariko čekirat, ja, jaz sem še iz časov, ko so bili recepti na kulinariki zbrani ;)) …

Midve bova pekle piškote samo ne se zdej 🙂
Razne potice to bo pa tašča, ona to obvlada
Sem si pa letos nafehtala odličen čokoladni liker 🙂

Tudi jaz še ne zdaj, sem komaj izbrala katere pečem, zdaj pa še v nakup sestavin. Pa škatle za shranjevanje potrebujem.
Potem pa en dober dan in začnem s peko, že španski vetrci mi za cel dan okupirajo pečico:)

Vsi ! :))
Nazadnje sem delala s karamelno kremo in čokolado
Perverzno, kok so bili dobri 😉
[/quote]

Hej Replika, imas kak bozanski recept za mafine, na katerega prisegas? 🤷‍♀️ Thx

Hej Replika, imas kak bozanski recept za mafine, na katerega prisegas? 🤷‍♀️ Thx
[/quote]

Mafin je mafin – pretežno delam vse enako, samo da v ene zamešam dodatke (čokolado sadje) – nazadnje sem delala tako, da sem izrežala “pokrovček na vrhu, malo izdolbla, notri nafilala karamelno kremo (karamela + smetana) dala “pokrovček nazaj in oblila s čokolado.
Probaj 🙂

Mafin je mafin – pretežno delam vse enako, samo da v ene zamešam dodatke (čokolado sadje) – nazadnje sem delala tako, da sem izrežala “pokrovček na vrhu, malo izdolbla, notri nafilala karamelno kremo (karamela + smetana) dala “pokrovček nazaj in oblila s čokolado.
Probaj 🙂
[/quote]

Tole je pa čisti greh:) Probam!

Tole je pa čisti greh:) Probam!
[/quote]

Lahko recimo še naknadno povaljaš v kokosovi moki, ampak za kaj takega pa že rabiš orožni list :))))

Lahko recimo še naknadno povaljaš v kokosovi moki, ampak za kaj takega pa že rabiš orožni list :))))
[/quote]

Ustavi se! Imam že pol kg več odkar to temo spremljam:):):)

Lani sem spekla bananin kruh iz pirine moke s kakavom, potico iz droži za božič pa še piškote. Peke imam za nekaj časa dovolj in čiščenja kuhinje potem. 🙂

New Report

Close