Kaj pocnete odkar ste v karanteni?
Točno tisto, kot prej. Vstanem pol šestih, ob pol osmih sem tri občine stran v službi. Zaključim ob 16-ih, se vrnem domov. Pojem kosilo, ki ga pripravi žena, ki je trenutno tudi v vlogi čakajočega na delo in učiteljice lastnih otrok. Potem gremo vsi skupaj ven v gmajno za kakšno uro, potem počačkamo še kaj po vrtu, delavnici ali pa prosti program (igra, tv, računalnik, branje, karkoli pač).
Počnem vse isto kot prej. Prikrajšan sem le za rekreacijo, ki sem jo imel v športnih dvoranah, ki si jo jih zaprli. Upam, da to čim prej odprejo.
Sem upokojenka in zame se ni kaj dosti spremenilo. Opravljam gospodinjska dela, delo okrog hiše, po vrtu, malo pobrskem po internetu, pogledam kakšen film ali nadaljevanko in že je dan naokrog. Zelo hitro mi beži čas. Vmes me še kdo pokliče po telefonu ali jaz koga pokličem. V trgovino grem na 14 dni in kupim najnujnejše.
Edino to se je spremenilo, da ne grem v cerkev oz. h maši.
Delam od doma in solam od doma. Po 16h gremo na vrt, se sprehajamo po njivah, igramo balincke, soncimo obraz, ob 19h tus,vecerja..potem pa porocila (z zamikom) in risanke. Je kar tempo. Je pa tudi ”struktura”. Vsak drugi ponedeljek grem v podjetje in takrat opravim morebitni nakup zivil, hig.potrebscin in zdravil/ preh.dodatkov. Smo si ustvarili neko strukturo. Bi si pa zelela malo dopusta ja.
Ni se spremenilo veliko, razen tega, da mi ni treba več it v trgovino za vsako drobnarijo in tako lahko na 14 dni kupim tisto, kar res potrebujemo. Dela ne manjka. Rastlinjak, njiva, vrt, živali. Mi je prav fajn, ker po šihtu se mi ni dalo veliko naredit, ker sem zaspala kot klada za 1 uro 🙂 in potem se je pa pričelo odlašat.
Edin kkšno knjigo se bi lahko spravla brat, pa raje tle gor vedrim.
Ma nič posebnega ali novega. Morda dosti več čistim. Več kuham (pač normalne obroke, katere prej nisem, bolj izjemoma). Telovadim kot prej, samo pač ne hodim v fitness. Sprehajam psa. Drugače pa standardni hobiji. Vsake toliko me useka sekirancija kako bo, ker me je ta epidemija stala službe in sem brez dohodkov. Pa vsaj dve uri minimalno moram z otrokom delati za šolo (pomoč, sama porabi ene 5).
Nekaj v tem stilu, odvisno od dneva:
https://www.instagram.com/p/B-hjn69p3p3/