Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj počnete v življenju ženske in moški stari okrog 50 in več?

Kaj počnete v življenju ženske in moški stari okrog 50 in več?

Razen službe. Kaj vse počnete? S čim vse se ukvarjate? Kako pogosto na teden se ukvarjate s rekreacijo in kakšno? Kaj jeste? Zdravo hrano, se kdaj pregrešite? Kaj prebirate? Kakšne knjige ali revije? Kakšno vsebino gledate na TV? Kaj pa nega samih sebe? Ženske, kako se negujete, hodite h kozmetičarki na kake tretmaje, kako pogosto k frizerju, kako imate urejeno frizuro. Se kdaj same doma kaj razvajate?

Opišite svoje življenje izven službe. Izpostavite tiste stvari, ki so vam najpomembnejše.

Hvala in lp.

Nič, čakamo, da pride Matilda na obisk.

Haha…delamo, pocivamo…potujemo…seksamo…torej se imamo fajn. Tako kot vi mlajsi.

Vmes pa se kaksen protikovidniantibiotik… gripohin se-ve!

. https://youtu.be/fV16JhVlsYo

Povej rajši ti nam, kaj počnete moderadorji med službenim časom.

Otroci so odrasli, krediti so odplačani, bajta porihtana, TRR se polni. Ja nič … uživava.

V glavnem se imam fino kot še nikoli. Otroci odšli, denarja dovolj, več potovanj, gore, kolo, fitnes, vrt, prijatelji,…

Danijelči…a je to nekakšna anketa a kaj ? Se mi ždiš firbčna, kot naša soseda….ha, ha…a te zanima tudi kolk kakamo, številko gat…ali ti je samo dolgčas in te zanima kaj počnejo drugi.? Pa za začetek opiši sebe do zadnjih podrobnosti…. da boš dobila zadoščenje o svojem popolnem življenju…saj veš, da je bila tu debata o vedno popolnih…

Ja res, firbec babji , še v piskre bi nam gledala…a jutri boš pa firbcala kako živijo 40+…pa 30+…želiš vse podrobnosti ? A sama si pa ne zmoreš osmisliti po svoje lajfa….rabiš ideje od drugih, da kopiraš ?

Večina moje družbe je med 45 in 55… nič posebnega. Večinoma imamo vsi še mladoletne otroke, družba pa precej raznolika; Od tistih, ki so po vsaj 12 ur v službi, do tistih ki vse jemljejo precej ležerno.

Večina vseeno kar redno rekreacijo – recimo nekje 3x na teden na kakšen hrib ali bicikel ali smučanje – pa dostikrat so cele tragikomedije, ko vlečemo otroke zraven… Dosti nas ima še kakšen popotniški hobi kot npr jadranje, zato gre precej časa in sredstev za to.

Aja – moja priljubljena rekreacija je turno smučanje zadnja leta, pa gorski bicikel, kajak na divji vodi, hribi/gore, klasično smučanje in pa trening borilnih veščin cca 3x tedensko. Itak mi vedno zmanjka časa za vse.

Sam prebiram v glavnem strokovno literaturo za hobi in službo, sem ter tja kakšen roman, pogosto pa kakšne filozofske in znanstvene razprave z meni zanimivih področij.

TV… mislim da nas večina na hitro pogleda razna poročila – recimo prvih 10-15 minut. To z različnih virov, da malo uravnotežimo. Sicer se pa pri nas gleda v glavnem razne krimi in humoristične nanizanke, sem ter tja kakšen film in pa tuje dokumentarce na dokumentarnih kanalih kot so npr Discovery, NG, Viasat Explorer, History, ipd.

Plus minus par let … to sva mi2. Jaz živim od pasivnega dobička, on dela. Dosti hodiva v naravo, rekreativno, pohodniško. Jeva zelo zdravo, nepregledno in bio. Sama prakticiram jogo in trening v gozdu vsak dan, skupaj pa ustvarjava v nekem umetniškem polju. Bereva zmerno, jaz predvsem strokovno literaturo kulturne, on beletristiko; kulturne prireditve obiskujeva bolj redko, vendar pa izbrano, nimava pa nekih trendovskih športnih dejavnosti, kot so smučanje etc.

Začela pa sva s prenovo najinih delovnih in privatnih prostorov, pripravljala prostor za skupinske dejavnosti.

Sledila pa vso dogajanje in se o vsem izdatno pogovoriva, da se o bistvenih stvareh strinjava. Tudi to zelo utrjuje najino zvezo – pretehtati stvari skupaj. Najraje se pogovarjava o skupnih dejavnostih in načrtih in najraje jih izvajava, ko se nekaj odločiva. Je pa res, da z nekaterimi odločitvami preveč odlašava, pa včasih potekajo kar veliki boji, preden prideva do odločitve.  Želim si le več njegove fleksibilnosti, sicer pa sem kar zadovoljna. Vedno pa je lahko še boljše  … in izboljšati najin življenjski slog, da postaneva še bolj aktivna in zdrava in ustvarjalna … to pa je moj cilj.

V bistvu se dosti ukvarjam tudi s tem, kako želim umreti in kaj me še vse čaka, da iskusim in ustvarim, da bom umrla srečna, na kratko povedano.

Prštimujem se za sprejemne, delam plonk ceglce iz bibilje.. pa tko.

Iz službe domov skuhat kosilo, malo pospraviš in čakaš večer.

Rerekacija: cca 6x na teden (kolo, smučanje, plavanje, gore, veslanje, turna smuka… – večinoma kolo, ostalo je bolj občasno)

Hja, se trudim s kolikor toliko zdravo prehrano, vendar pojem preveč sladkarij.

Ja, rada berem, preveč za naštevat 🙂

Na TV: Gorski zdravnik in druge nemške serije, dokumentarci

Nega: hja, tuširanje pa umivanje zob :), ne hodim h kozmetičarki, ne hodim na kake pedikure, ne ličim se

frizer: na 3 mesece, kratki, nepobarvani lasje

Razvajam se pa pogosto :), če me drugi ne, se torej sama razvajam

 

 

Odgovor na objavo uporabnika
wd40a, 11.03.2022 ob 17:08

Prštimujem se za sprejemne, delam plonk ceglce iz bibilje.. pa tko.

😂😂🙏

Odgovor na objavo uporabnika
CrazY FroG 🍀, 11.03.2022 ob 20:09

😂😂🙏

saj veš tko kot vsi starčki okrog 50, ane.

Smučam, lovim ribe, uživam v naravi…

Delam od doma za IT in se trudim vzdrževati kmetijo, brez živali.

Glede na globalne zaplete, bom sedaj nabiral drva in /ali kaj v gozdu podrl.

Odgovor na objavo uporabnika
wd40a, 11.03.2022 ob 20:24

saj veš tko kot vsi starčki okrog 50, ane.

Ta smrklja pa res še ne ve kaj in kako pri petdestih. Pa ti starček si krepko čez. Biblija ti ne bo več pomagala pogubljenec.

New Report

Close