Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomaga ce te ponoci pecejo noge

Kaj pomaga ce te ponoci pecejo noge

tako da ne mores spati? Kakšen predlog za kakšno kremo?

Če te pečejo podplati, jih na debelo namaži s kako mastno kremo, če te pečejo zaradi suhe kože. Če pa te pečejo cele noge, torej mišice, pa si v lekarni kupi kako kremo za utrujene noge. Gotovo ti bodo znali svetovati. Mogoče bi tudi masaža pred spanjem pomagala, da bi se mišice sprostile. Včasih tako bolijo mišice tudi če smo kaj živčni. V tem primeru bi bilo dobro narediti tudi kaj na tem področju, torej za psihično zdravje in sprostitev, ker zgolj kreme ne bodo pomagale.

Jaz se obrnem okrog in noge dvignem na mrzlo steno.

To niso mišice, pač pa imaš probleme z ožiljem, vem, ker tudi sama trpim zaradi tega. Nasveta nimam. Jaz si zvečer zmasiram, včasih pomaga, včasih ne.

Poskusite razmisliti o vzroku, potem bodo tudi posledice manjše.
S pekočimi nogami imajo težave velikokrat tisti, ki imajo sladkorno, težave z ožiljem, venami, težave v hrbtenici, prenapete mišice, premik medvretenčne ploščice, draženje hrbtenjačne ovojnice…
Raziščite, vmes se pa dodatno ljubeče razvajajte:
– akupunktna masaža po Penzlu
– namakanje nog v vodi, ki ji dodate žlico soli in tri žlice sode bikarbone
– na podplate položite več listov tropotca in obujte nogavico
– krema za utrujene noge
– partnerjeva masaža, drugeče pa kar sama…

Ne prepusti se bolečini, pokaži ji prijazen nasmeh in zobe.

Pa partner? Ti kaj liže stopala pred spanjem? To je mnogim moškim v užitek.

Ni treba delati dokrotata iz tega. Pečejo te zato, ker je zdaj postalo hladneje in imaš čez dan mrzle, ponoči pa se ogrejejo. Rešitev je, da poskrbiš, da te čez dan ne bo zeblo v noge. To je vse.

Poleti nimaš težav, ane?

Podobno kot avtor. Samo da ne pečejo, ampak bolj bolijo. Poleti je hujše kot pozimi. Tudi meni pomaga, da dam noge na mrzlo steno ali v lavor mrzle vode ali pa vsaj izpod “kovtra”.
Mogoče je to sindrom nemirnih nog, čeprav pri meni ni tako zelo hudo… Je pa zelo neprijetno, ker ne moreš spati zaradi tega…:(

New Report

Close