Kaj pomaga pri zaprtju?
Kako pomagati človeku, ki se mu je zaprlo blato.
Čez par dni ima opercaijo – rak danke. Zapira se mu blato. Kako mu pomagati? Ima kdo kakšen nasvet, da zdrži še teh par dni do opercije z tem stanjem? Da mu ne bo treba prej v bolnico in dati skozi ne vem kaj vse. Odvajanje je seveda zelo boleče, vse ga že boli, od napenjanja je že dobil pruh…čisto smo obupani.
Vzel je tablete za odvajanje, pije donat, čaj za odvajanje. Ima kdo kakšen domač recept, ki bi zagotovo pomagal?
meni osebno pomaga grozdje limona mlek,jogurt pomaranče kisle kumarice
mene osebno žene grozdje,slive.
vem da se mal smešno sliši mlek.ko sem jaz zaprta pojem malo kislega pomaranče limone tudi slive grozdje čez pa popijem topel mlek jogurt.mene nažene.
lahko pa poskusi kisle kumarice in mlek.upam da sem kaj pomagala in želim mu hitro okrevanje.
Glede na to, da ima strašne bolečine pri odvajanju in da je že diagnoza postavljena, ne razumem kako to, da ne kontaktirate zdravnike in povprašate za to silno boleče odvajanje, kako in kaj ga lahko olajšati?
Če se vam da, če menite da je ok, pa poskusite z dieto nemške zdravnice dr. Budwig (osnova je laneno olje, skuta in laneno seme)….če vtipkate v google ‘budwig dieta’ boste dobili več info…
Macro Balans prašek, ki se strese v vodo, je brez okusa in barve.
1 vrečka je 12g / na dan. Blato je mehko in gre ven praktično brez pritiskanja.
PrašeK se v celoti izloči z blatom.
Dobi se v lekarni in le relativno poceni. Cca 9 EUR za 20 vrečk ( jaz kupujem 6g za otroke in je 20 vrečk cca 5,50 EUR ).
lP, pIKOLINČEK
Če je močno zaprt, pomaga lahko samo klistir in masaža (v smeri urinega kazalca), po možnosti nekoga, ki se na to spozna. Mi smo sina vozili na pediatrično. So nam pa priporočili vedno in edino donat, donat in še enkrat donat.
Če je zapora globoko v črevesju, itak nobena stvar ne pride skoz, vse so rešitve za rahlo zaprtje, da zmehčaš blato. To pa se itak ustavi tam, kjer je zabasano, nisi naredil nič.
Upam, da zdrži do operacije, ko se spomnim tamalega, kako je bil bogi cele tedne,…. brrrrrrrrr
To je resno stanje, domači pripravki ne bodo pomagali – ker je že zamašek v črevesju. Priporočam grenko sol (dobiš v lekarni – žličko raztopiš v 2 deci vode in spiješ vsake 2 ure) in klistiranje. Če klistiranja ni vajen, naj si na začetku vliva v črevo le malo vode – 2 do 3 deci. To naj večkrat ponovi.
Od domačih pomagal samo tiste, ki so v tekočem stanju (donat, sluzasta voda od namočenih zmletih lanenih semen,…) Pazite, da popije dosti tople vode – vsaj liter in pol dnevno.
Upam,da ste ze resili problem z zaprtjem.Mi smo v lekarni dobili nasvet,da pri zaprtju,kjer so ze prisotne bolecine,pomaga sirup Portalaks,oziroma se hitreje svecke Easylax{izilax}.
Kombinirali oboje{2x1zlico} sirupa,potem se eno svecko.Pri nas je delovalo,ne ravno takoj,ampak cez nekaj ur.
Veliko zdravja,zelim vam,oziroma bolniku!Srecno!