Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni akontacija dohodnine???

Kaj pomeni akontacija dohodnine???

Od delodajalca sem prejel obvestilo z leto 2024 kjer piše priliv dohodka, prispevki in akontacija dohodnine 250€. A to pomeni da bo plačal 250€ ali da dobim povrnjeno?

Če kdo točno vé, prosim za odgovor, lp

to pomeni, da je v tvojem imenu plačal 250 eur dohodnine zate. ali je bilo to dovolj, premalo ali preveč pa je odvisno od vseh tvojih dohodkov. narejen bo izračun, ki ti bo povedal, koliko dohodnine moraš za lansko leto plačati državi. če je to isto, kot akontacija, ne boš doplačal nič, če je premalo, boš doplačal, če je preveč, boš dobil vrnjeno

Kreditiramo države, ker je že vse zapravila.

Odgovor na objavo uporabnika
Čebela_adela, 10.02.2025 ob 16:19

to pomeni, da je v tvojem imenu plačal 250 eur dohodnine zate. ali je bilo to dovolj, premalo ali preveč pa je odvisno od vseh tvojih dohodkov. narejen bo izračun, ki ti bo povedal, koliko dohodnine moraš za lansko leto plačati državi. če je to isto, kot akontacija, ne boš doplačal nič, če je premalo, boš doplačal, če je preveč, boš dobil vrnjeno

Hvala

zakaj toliko davkov?? Dohodnina je davek na dohodek! A ne plačujemo že od plač enormno davkov, na vrhu smo v EU, potem pa še davek od plače, jebali vas davki.

TO!  In če delodajalec ni sposoben izračunat, boš plačal ko magarac.  Če je sposoben preko leta izračunat, pa dobiš ohooo nazaj keša ali pa si vsaj na nuli!

DOooora, 10.02.2025 ob 16:27

TO!  In če delodajalec ni sposoben izračunat, boš plačal ko magarac.  Če je sposoben preko leta izračunat, pa dobiš ohooo nazaj keša ali pa si vsaj na nuli!

Ja seveda, od delodajalca je odvisno 🙂 Bučke :))))

Akontacija dohodnine pri plači se obračuna po lestvici, ki jo predpiše država. Ne si kar delodajalec sam izmišljuje, koliko bo nakazal

vprašanjce, 10.02.2025 ob 16:22

zakaj toliko davkov?? Dohodnina je davek na dohodek! A ne plačujemo že od plač enormno davkov, na vrhu smo v EU, potem pa še davek od plače, jebali vas davki.

Akontacija dohodnine je točno davek od plače.

Plačuje se vsak mesec, konec leta pa se naredi poračun, ali je bilo plačano točno ali premalo ali preveč.

sem glih dobila od zavoda in tam piše nič pri akontaciji, pa na vlogi nisem želela, da mi dajo pri denarnem nadomestilu, torej bi moral biti nek znesek.. moram preverit pri njih kaj se je zgodilo..

Zartrose, 10.02.2025 ob 21:54

sem glih dobila od zavoda in tam piše nič pri akontaciji, pa na vlogi nisem želela, da mi dajo pri denarnem nadomestilu, torej bi moral biti nek znesek.. moram preverit pri njih kaj se je zgodilo..

Lahko je nadomestilo tako nizko, da ni potrebe oziroma obveze po dohodnini.

Odkar smo menjali računovodstvo imamo vsi prav obračunano in imamo minimalno doplačilo ali vračilo. Govorim o + – 10€!! 10! ne 100€ in več!

kaj pa računovodja ve koliko služb imaš in kakšne miljone služiš še postrani

Jaz vsako leto doplačam nekaj tisočakov. Med letom plačujem čimmanj. Ne bom jaz brezobrestno države kreditiral, naj raje kar ona mene.

New Report

Close