Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni beseda ni konj?

Kaj pomeni beseda ni konj?

Slišala sem več razlag tega pregovora, kaj pa vi mislite, kaj pravzaprav pomeni oz. odkod izvor?
Če veste še za kakšen pregovor, ki ni ravno jasen, kar na dan z njim 🙂

Jaz ga uporabljam v smislu “Ne more škoditi, če vprašam, povem…”

Ja, to že….. ma kaj ima konj tukaj veze?

Meni se tudi kaki pregovori slišijo mal čudni…. :))

hahahah ja točno to sem mislila
saj vem, kaj pomeni, ampak od kod se je konj vzel za vraga 🙂

sem slišala eno razlago: torej povej nekaj, saj te nič ne stane (beseda je poceni, ni draga kot konj)
p.s. pregovor naj bi nastal na gorenjskem 🙂

Sama sem si vedno to razlagala tako: beseda ni konj, da odgalopira daleč stran, ampak ostane za vedno….torej v tem smislu, da je treba paziti, kaj izrečeš
mogoče je čist butasta razlaga in sem totalno zgrešila 🙂

sem slišala eno razlago: torej povej nekaj, saj te nič ne stane (beseda je poceni, ni draga kot konj)

bo tole kar drzalo 🙂

Ja mislim, da si zgrešila in da drži tisto, da beseda ni konj v smislu, da ne stane toliko kot konj in da te nič ne stane, če jo izrečeš. Je pa res, da te lahko včasih veliko stane, če rečeš kaj napačnega. Je pa še nekaj res, če so ljudje ta pravi, se lahko vedno vse pomenijo in najdejo pravi jezik.

Pozdravček, Mateja

Pa še nekaj je res, da je fino, da si ljudje različno razlagamo stvari, saj je tako svet bolj pester. Poznaš tisto zgodbo, ko so slepci tipali slona in se pripirali, kako slon izgleda? Med seboj so se prepirali, kdo ima prav, imeli pa so zelo drugačno predstavo, kako izgleda slon, ker ga je vsak tipal za drug del: nekdo za nogo, drug za rilec….

Beseda ni konj je približno isto kot: kdor jezika špara, kruha strada

ja js pa mislm da mate usi po svoje prou. pač usak ma svoje razmišljanje!!!!!!!!!!!

huala usm ka ste dajal predloge ka sm mela nalogo to napisat pa sm to tema najdla!!!! tnx se enkrat!!!!!!! upam dau učijlca zaduvolna!!!! tko ka sm jst!!!!!!!!!

Lep pozdrau!!!!!!!!
A ma kdo kkšn predlog kaj nj bi pumenu pregovor: PRAZNA BESEDA NIMA UGLEDA!!!!!!!!!
Hvala usm za odgovore. upam da nism preveč u slengu pisala sam navajena sm ful. se opravičujem!!!!!!!!!

Nikoli ne dirjaj z besedo.

To je enako kot : KO PITA, NE SKITA!!!

imam eno resno vprašanje in odgovor potrebujem do jutri zjutraj približno do 7.15.
in torej vprašanje se glasi: kakšne vse pomene ima beseda konj?
hvala že za vnaprej!

vat

vata fak kva jeto ena jeba

ka ste fukjeni al kva pičke

jojojojojojojojojoj

Beseda ni konj. Pomeni, da beseda ni nevarna, ker ne brcne  kot brcne konj!

Odgovor na objavo uporabnika
ninas.minas123, 29.03.2015 ob 15:53

imam eno resno vprašanje in odgovor potrebujem do jutri zjutraj približno do 7.15.
in torej vprašanje se glasi: kakšne vse pomene ima beseda konj?
hvala že za vnaprej!

Si na konju.

Podarjenem konju se ne gleda v zobe.

Gleda v svet kot fjakarski konj.

O ti konj. ( o ti grobjan)

Trojanski konj.

… pa se kdo bo kaj dodal

Poznate izraz: “Brez heca še voli ne vlečejo”?

Kaj je mišljeno kot “hec”, zakaj brez njega voli ne morejo vleči voza?

New Report

Close