Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni če mi zdravnik….

Kaj pomeni če mi zdravnik….

Izmeri pritisk 150 / 50 ??

Stara sem 32.

da maš zgornjega precej visokega, spodnjega pa nizkega, malo se izogibaj soli in veliko popij.tam nekje 125/65 bi blo kul

zgornji je visok spodnji pa nizek?

Tale tvoj pritisk je pa čisto pod pasom!:-))))))))))))))))

Ne, res, zelo nizek je.

Teran, viski, zeleni čaj, hitra hoja. Vse v mejah normale, seveda.

lp

da je spodnji malo nizek, ampak ni hujšega, jaz imam tako že skoz, le pazim, da ne delam hitre premike, recimo počep in na horuk gor, ker lahko padem skupaj, pa eno kavo na dan zjutri in sem kuj boljše

Labela, kaj bi rekla, če bi še kg in cm napisala? ? Da sem stara verjetno 16.

Vsaj takšne mere sem zasledila v eni knjigi, kjer je statistika.

Če kave ne spijem, do 10.00 sploh ne funkcioniram.

no to je to;)), torej kofe in gremo v novi dan…

ja sam zgornjega maš 150, to je kar visok, kofe tud ni ravno pametno pit, 50 je pa za spodnjega precej nizek, rajš se pri dr pozanimi kako in kaj

Ok, te bom poslušala in ti čez kak mesec sporočim, če se bo kaj spremenilo.

lp

Joooj, Labela, si pametna!!!
To sploh ni pritisk za viski in tako naprej, saj je sistolični PREvisok!!!
Za visok pritisk se smatra, ko le-ta preseže 140/90!!!
Tako da je zgornji sistolični previsok, spodnji-diastolični pa malce nizek.

To se tako bom, mislim, da kar jutri. Malomi je res čudno bilo vse skupaj na te cifre.

150 je previsok. Posvetuj se o svojem pritisku z zdravnikom, to je resna stvar, ne moreš kar zaupati nasvetom nas tu na forumu. Povišan tlak je tihi ubijalec. Malo nizek spodnji ni taka panika, previsok zgornji pa ti počasi uničuje ožilje in organe. Možno je tudi, da je bil samo trenutno povišan med obiskom pri zdravniku. Jaz na tvojem mestu bi si redno merila tlak in si zapisovala vrednosti, potem pa bi se s temi podatki oglasila pri svojem zdravniku. Mislim, meni je moja zdravnica to in še marsikaj drugega naročila, ko sem imela tlak 140/90, pri 40 letih in 70 kilah. Potem se je s spremembo načina življenja (tudi shujšala sem, med drugim) stanje normaliziralo in sem spet na 120/80. Ker če boš pa enkrat pristala na zdravilih za uravnavanje tlaka, pa jih je potem potrebno jemati ves čas – vse življenje.

V glavnem, posvetuj se z zdravnikom.

hvala za tvoje izčrpno poročilo. Moram pa povedati, da sem skoz imela pritisk 120 / 60, sedaj pa naenkrat to. Mogoče je krivo tudi to, da sem pač imela določene zadeve, katere so bile povezane s sodiščem. Vem ja, mogoče iščem na nepravem mestu ,,krivca,, za to spremembo.

Sj ne, da bi slabo počutila, samo pač določene zadeve moram početi na drugačen način, katerega prej nisem poznala. Se pravi, ne se hitro vstati in podobno.

Zaradi enkratnega visokega pritiska pa res še ni treba panike zganjat.
Pojdi na kakšno kontrolo čez nekaj časa, pa boš videla kako bo.
Zaradi diastolične vrednosti 50 pa ti tudi ni treba skrbeti in se nekaj strašno pazit.

Seveda je pa zdrav način življenja vedno na mestu in če do zdaj nisi zdravo živela je mogoče to ravno primeren čas da začneš.

Klea, pri meni je tako ja, obvezno moram dobiti jutranjo kavo, če je ne, me potem kmalu začne boleti glava za znoret. In kot sem ti že omenila, ne delaj hitrih, nenadnih gibov, recimo si v počepu in nato na horuk nazaj gor, lepo počasi ali vstajanje iz pojstle enako, lepo počasi, kajti drugače lahko padeš skupaj…poslušaj se, svoje telo in kmalu ti bo jasno kaj ti paše in kaj ne. Jaz pijem belo kavo, pol kave in pol mleka, ker mi to paše in ne dela nobenih problemov, kajti po sami kavi sem se zacela tresti, je bilo preveč zame.

Enkratna vrednost, kot so jo izmerili tebi, ne pomeni popolnoma nič! Večkrat si izmeri pritisk in boš videla, kje si.

Pritisk je treba izmeriti večkrat, da se vidi, ali je šlo res za trenutno zvišanje ali imaš dejansko težave. Pri zdravniku ima veliko ljudi malček višji pritisk kot sicer, zato včasih ni slabo, če ga tudi tam izmerijo dvakrat med enim obiskom.
Mojemu očetu so kar butnili tablete, ker je imel ob sprejemu v bolnišnico astronomski pritisk, še kregali so ga, da kako lahko hodi s takšnim pritiskom naokrog (lahko, ker nikoli ni imel težav z visokim pritiskom). Imel je pa res hudo bolezen, je bil na robu smrti….
Skratka, pritisk so mu zbili toliko, da se mu je potem vrtelo in meglilo pred očmi. Ker sploh nima zvišanega pritiska, ampak normalnega, tako kot pred boleznijo.

Na podlagi enkratnega merjenja ne more nihče pametovat.

Naredi takole:

14 dni si vsak dan vsaj dvakrat, boljše pa trikrat na dan (če gre) izmeri pritisk. Po shemi zjutraj/opoldne/zvečer, nanaša pa naj se na tvoj ritem, ne na uro. Zjutraj pomeni, ko vstaneš, opoldne po kosilu, zvečer pa pred spanjem. To shemo potem pokaži svojemu osebnemu zdravniku.

Drugače bi pa vrednost 150/50 lahko pomenila probleme z aorto, samo to se ponavadi zgodi ljudem na 50 let.

podobno kot metuljčica, je tudi moj oče pred sprejemom v bolnišnico (huda bolezen in operacija) imel 225/113, in takrat ves teden pred operacijo je imel visok pritisk, sicer pa ma zelo nizek pritisk, tudi zdaj, ko je že dve, tri leta od tega, ponavadi ima 90/60 in celo manj, 80/50. Tako da psihični stres definitivno lako naredi svoje.

Tudi jaz imam večinoma nizek pritisk – od 90/60 pa max. do 110/70, ob stresu se nekoliko dvigne, mi je pa čudno, da pri zdravniku imam vedno okrog 120-130/80-90, enkrat sem imela celo 140/90, jaz pa mu pred tem dopovedujem, da potrebujem zdravila za višanje(!) pritiska, ker imam prenizek! :))) me je res čudno gledal. :)))

Ker nizek pritisk ni nevaren, je le nekoliko neprijeten, bi se jaz raje ukvarjala s tem tvojim sistoličnim, da ga malo znižaš, ker je res previsok, spodnji pa bo najbrž ostal tak kot je oz. se ne bo nižal. Manj soli je že en korak!

New Report

Close