Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj pomeni citomegalovirus

Kaj pomeni citomegalovirus

Na googlu sem našla samo pojasnila v angleščini, ampak ne razumem prav dosti. Lahko kdo pojasni kratko in jasno. Sem namreč dobila izvid z Inštituta za mikrobiologijo, pa piše samo Citomegalovirus CMV DNA PCR: negativen.

Virus, ki spada med herpes viruse.

kakšne bolezenske znake pa ta virus povzroča? je možno, da povzroči premalo trombocitov?

nova
Uredništvo priporoča

http://www.ringeraja.rs/forum/Citomegalo_virus/m_13460/tm.htm

Tukaj nekaj več v hrvaščini. Kolikor jaz poznam CMV, je lahko zelo nevaren v nosečnosti in takoj po porodu, saj lahko povzroči hudo možgansko prizadetost pri otročku, čeprav pogosto mine brez kliničnih znakov tudi pri dojenčkih.

če je izvid negativen, zakaj si potem delaš take probleme okoli njega?

Citomegalovirusom (CMV), virus iz družine človeških herpes virusov, kot je virus, ki povzroča norice, potem je vzrok za infekcijske mononukleoze in herpes simpleks.

Vsi virusi v družini, vključno s CMV, imajo možnost, da ostane v telesu gostitelja po okužbi vse življenje. Večina ljudi, okuženih skozi vse življenje. CMV se širi z neposrednim stikom od posameznika do posameznika, običajno po kapljicah.

CMV je najti v slini okužene osebe, urin, kri, sperma, materničnega izločki in materino mleko, in se lahko prenaša s spolnimi odnosi, krvi in materinem mleku. Prav tako se lahko prenaša tudi z matere na plod med nosečnostjo. najpogostejših vzrokov ne sme vmešavati. Vendar pa je v imunsko oslabljenih osebah, tj napako obrambni sistem, lahko povzroči hude klinične znake. kontat najprej s CMV običajno ne povzroča simptomov, ali neočitnega okužba mine.

Zelo redko, prva okužba privede do bolezni. tveganje za bolezni so najbolj izpostavljeni otroci mater, ki so okužene z virusom med nosečnostjo, potem nosečnic, ki so se okužile med nosečnostjo, in ljudje z oslabljenim imunskim sistemom (imunosupresivno zdravljenje, dedne imunske motnje, okužbe s HIV). Inkubacija z manjšim številom ljudi, ki razvijejo bolezni je 3-12 tednov. bolezen pri zdravih posameznikih se včasih zdi tako. Sindrom infekcijska mononukleoza:. fiksna temperatura (2-3 tednov), mrazenje, utrujenost, splošno slabo splošno stanje, glavobol in povečana vranica in včasih jetra.

Dojenčki, ki so okužene z njihove matere v času nosečnosti tudi pogosto ni znakov bolezni, lahko pa vpliva na v razvojnih in nevroloških motenj. Običajno se pojavi sluha. Zelo redko novorojenček lahko generalizirana okužba, ki je lahko smrtonosna.

Otroci, ki so okužili kmalu po rojstvu, kot znak bolezni imajo lahko otekle bezgavke, poškodbe jeter, invalidnost dihal in manj zredite. imunosuprimiranih osebah lahko pojavijo resne klinične znake z visoko vročino ., pljučnica, hepatitis in anemija, ki traja več tednov, mesecev in se lahko konča s smrtjo, če je oseba težko z oslabljenim imunskim sistemom s HIV-pozitivne osebe ve pojavi vnetje očesne mrežnice, ki lahko opravi slepoto. Vir: forum.hr

New Report

Close