Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni IBAN in kaj SWIFT?

Kaj pomeni IBAN in kaj SWIFT?

Torej,da plačam rezervacijo za morje,mi je lastnica apartmaja poslala naslov banke in številko njenega bančnega računa,ter IBAn in SWIFT geslo. ZDaj pa nimam pojma kam naj to vpišem (plačam preko klika)? A to plačam preko posebne položnice ali naloga, ali obstaja še kak drug način?

hvala

Po moje bo treba kar na banko.

IBAN je mednarodna številka bančnega računa

SWIFT praktično pomeni standardizirano in kriptografirano sporočilo o plačilu med banko plačnika in banko prejemnika plačila, ki omogoča pravilno evidentiranje plačila pri vseh udeležencih.

Potrebujes oba, v Kliku pa prosis za nakazilo v tujino (predvidevam da je app v tujini kakor tudi banka, na katero bos nakazovala denar), potem pa ti ga oni nakazejo naprej.

na vhodni strani greš na naročila, potem nakazila v tujin in potem se ti odpre obrazec, ker vpišeš vse potrebne podatke tudi IBAn in SWIFT ali BIC. in to je to. Simple in 0,3eur provizije.

Şuper,najlepša hvala

pa pazi, ne vem kako je na drugih,
jaz sem na skb netu šla na plačila v tujino,
pa ni in ni šlo,
dokler nisem podrobneje pogledala, da imajo že v osnovi razdeljeno na evropska plačila in plačila v tujino.

k72, jaz imam tudi skb net. Bom pozorna,plačala bom tako drug teden

IBAN je mednarodna številka transakcijskega računa fizične ali pravne osebe, sestavljena pa je iz oznake banke in številke računa

SWIFT pa je mednarodna koda banke

Podatka moraš pridobiti od prejemnika plačila, saj gre za podatke o njegovi banki pri kateri ima odprt račun in njegovo številko računa. Pametno je še, da povprašaš o nazivu banke na kateri ima odprt račun, da se lahko preveri pravilnost SWIFT kode.

New Report

Close