Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj pomeni ime INJA?

kaj pomeni ime INJA?

Ima kakšen poseben pomen, iz kje je izpeljana,kdaj goduje?

Ravno danes sem brala za to ime iz revije mama ali pa malčka in naj bi bila izpeljanka iz katarine ali pa neke Innocenije ali nekaj podobnega.

tO je židovsko ime, in pomeni Marija

To pa ne bo držalo…Inja goduje na Inge.

Inja Je najlepše ime med imeni, vedno več jih je. Marsikdo, ko slisi zanj se odloči, da poimenuje svojo dojenčico tako.
Neznano še, pa že tako znano…mehko, nežno,
Ljubeče.

Mislim, da se je začelo z Anja, pa Enja, pa Inja, pa Onja, Unje pa mogoče ne bo.
To je isto koz Taja, pa Teja, pa Tija, pa Toja in Tuje mogoče ne bo.

Ignac – Nace
Ignacija – Igna – Inja

Inja – in ja, in seveda, skratka vedno za

To pa ne bo držalo…Inja goduje na Inge.

Inja Je najlepše ime med imeni, vedno več jih je. Marsikdo, ko slisi zanj se odloči, da poimenuje svojo dojenčico tako.
Neznano še, pa že tako znano…mehko, nežno,
Ljubeče.
[/quote]

A si ti mogoče nore gobe jedla?

Ime Inja je nežno, ljubko. Svojo hči sem tako poimenovala leta 1992 in par let zatem je dobila to ime se vzgojiteljicina hči in tudi soseda.

In tako se je to lepo ime začelo uveljavljati tudi pri nas.

Goduje pa na Inge, tako je.

Odgovor na objavo uporabnika
nič ne pomeni, 20.05.2017 ob 18:56

Mislim, da se je začelo z Anja, pa Enja, pa Inja, pa Onja, Unje pa mogoče ne bo.
To je isto koz Taja, pa Teja, pa Tija, pa Toja in Tuje mogoče ne bo.

Leta 1992 sem poimenovala hči s tem Imenom in vse kaže, da je vsecen

Inja izhaja iz arabščine in pomeni: skrb, božja previdnost ali darilo. Kdaj goduje – ???

Ko se predstavi kje v družbi pride do heca – moški itak zmeraj mislimo na sex in ko slišimo IN JA se nam dvigne, otrdi in mazava slina teče iz njega ….

Skratka – nespodobno ime!

Inja pomeni Princeska.

To ime deluje neresno. kot da ni rpavo ime,da  je okrajšava, vzdevek.

Meni je kr neki. Spominja me na inka

In kdaj goduje Sv.Inja?

delavka , 25.01.2006 ob 13:39

Ravno danes sem brala za to ime iz revije mama ali pa malčka in naj bi bila izpeljanka iz katarine ali pa neke Innocenije ali nekaj podobnega.

Tista kurbirska igralka Zalta dela kaj slabo reklamo osebam s tem nerodnim imenom. IN – JA.

Spomnim se ene Inje izpred 40 let. Takrat je bila v zgodnjih najstniških letih. Sedaj mora biti okrog 60. Takrat sem prvič slišala za to ime. Bila sem otrok, a sem si ga zapomnila (bolj punce). Po tem sem še dostikrat lišala za to ime. Res pa je, da ni zelo pogosto.

Unje še res nisem zasledila, je pa uato že Una… kar je še bolj grozno

drugače pa izvora ne vem, vem pa, da sem prvič za to ime slišala v pesmi od Flirtov

.https://www.youtube.com/watch?v=qxxTzShYrF0

Ime Inja je slovanskega izvora in pomeni “snežinka” ali “ivje”. Povezujemo ga s čistostjo, nežnostjo in zimskim obdobjem.

Lej, če hočeš bit originalna, dodaj N. Vse drugo deluje smešno.

Kdaj goduje Sv.Inja?

Bumbumbam, 04.12.2022 ob 05:07

In kdaj goduje Sv.Inja?

Inosencija

New Report

Close