Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni “nečimeren”

Kaj pomeni “nečimeren”

hvala za odgovor.

nič
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=ge{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3Dne{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dimrn&hs=1

Prebereš njen blog- čista nečimrnost!

SSKJ pravi nečimrn:

nečímrn -a -o prid. (i)

1. ki si prizadeva vzbuditi občudovanje,
pozornost: nečimrn mladenič; tako je
nečimrna, da se večkrat na dan
preobleče / nečimrno vedenje

2. star. ničvreden, ničev: skrb za
nečimrne stvari

Z eno besedo – to je presran človek.

He he… samo da ni posran. Pol bi še smrdel.

ja, tko nekak. jaz si pod to besedo predstavljam nekoga, ki za vsako stvar “nos dviga”.

Vase zagledan!

presran in nečimrn pa res ni isto, kaj pa vam je…

presran je nekdo, ki se vsega boji in nonstop nekaj komplicira, išče probleme…

nečimrn pa nasprotno, pretirano samozavesten, domišljav, vase zagledan..

Tisti, ki se vsega boji, je posran.
Presran je nečimrnež, ki mu z drugo besedo rečemo tudi preserator, oz. se preserava.
Ok?

PREVOD, to bo pe še najboljši prevod, res

nečimernež = preserator
nečimeren = preseratorski

ni po slovensko, glavno, da vsi razumemo

jaz pa menim da je nečimrnost nekej drugega. Treba je razlikovati med domišljavostjo, prevzetnostjo in nečimernostjo.
Sej so vsi trije pojmi v vsakem človeku, so pa različno izraženi.
Prevzetnost je na primer najbolj pogosta. Prevzetnost srečuješ na vsakem koraku. Verjetno zaradi tega ker ima dva izvora. Na primer če je nekdo v neki stvari več dosegel kot drugi se lahko hitro prevzame. (nardiš doktorat, maš same petice v srednji šoli, si boljši od nekoga v športu, imaš izkušnje na nekem delovnem mestu…..)Drug izvor prevzetnosti je domišljavost ( ko nisi nič posebnega dosegel pa si domišljaš da si )
Domišljavost je verjetno mnogo manj prisotna v družbi. Pač vsak si lahk domišlja kar si hoče ampak večina ni nagnjena k temu.
Nečimrnost je pa slaba stvar. Podlaga je prevzetnost vendar pa so prisotna druga čustva.

Primer : prevzetnost si lahk predstavljamo s stavkom: To sem jaz
Primer: nečimrnost si lahk predstavljamo s stavkom: ti pa že ne boš men govoril

Razlika je v čustvih: – Prevzetnost na nek način ponazarja dobra čustva ( rad maš sebe, ceniš sebe), pa čeprav na podlagi domišljavosti.
– Nečimrnost pa ponazarja slaba čustva. Ti si preslab za mene.

Prevzetn človek je tudi v mnogih primerih pripravljen pomagat. Prevzetn človek je verjetno zelo podoben skromnemu človeku s to razliko da pač ni skromen :). Eni ljudje so pač bolj skromni drugi pač manj.

Pri tem verjetno nečimrnost ni nujno to, kar je na kakšnem delovnem mestu.
Mislim s stališča nadrejeni-podrejeni. Tak svet smo si pač nardili.

Najslabš pri nečimrnosti (ki je slaba) je da je nečimrnost žlica s katero hranimo tisto kar je izvor slabega v nas.

lp

Odlicno si tole razjasnil. Sam ne bi mogel bolje. Popolnoma se strinjam z napisanim.

New Report

Close