KAJ POMENI ODSTOP OD POGODBE
danes mi je leasing hiša poslala pisno odstop od pogodbe. sem jih klicala in se za dolg, ki ga zamujam (dva obroka) dogovorila kako jih bom poravnala. referentka je rekla, da mi potem, če se bom to držala, ne bodo vzeli vozila. vendar me bega ta odpoved od pogodbe….ali je sedaj pogodba še sploh veljavna ali ne? ali sem dolžna plačati celoten preostanek dolga? tega je nisem uspela vprašati, kajti klicala sem jo takoj, ko mi je mož povedal kaj sem dobila po pošti (seveda je malce vzel iz konteksta) in vsega kar piše v dopisu nisem niti takrat videla.
kako bo sedaj to zgledalo dalje? prosim pomagajte z nasvetom
Včasih se vprašam če ljudje sploh vedo kaj je lizing, namreč nisi ravno edina, ki se igra z zamujanjem plačil pri tovrstnih pogodbah.
Moje mnenje je, če si dobila pisno o odstopu od pogodbe ter o odvzemu vozila, potem tudi moraš dobiti pisno o nadaljevanju pogodbe oziroma o preklicu odstopa od pogodbe.
To kar ti je rekla gospa na telefonu je bolj ali manj rekla – kazala.
Sicer ni relevantno z samim primerom, ampak postavi se v primer, da si na sodišču. kako bi dokazala kaj ti je rekla neka zaposlena po telefonu?
Bolje kot, da tja pokličeš raje pojdi tja in na licu mesta uredi.
Tako je pojdi na banko in se tam zmeni.
Mogoče, ne vem kako si delala, če kakšen obrok ne moreš plačati tisti dan se pokliče banko in lepo pove in so zelo razumavajoči. Imam frende, ki se skrijejo v lukno, ko ne morejo plačati, ko dobijo pisno pa panika. Ampak še vedno se da zmeniti ponavadi. Ne marajo pa ljudi, ki jih kličejo in ne dvignejo in se izogibajo samo pogovoru.