Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni povišan kalij pri otroku

Kaj pomeni povišan kalij pri otroku

Prosim za vaš nasvet. Zanima me kaj lahko pomeni povišan kalij pri 10-letnemu otroku? Že nekaj časa se namreč spopadamo s slabostjo, vrtoglavico, pogostim uriniranjem, nima apetita in včeraj sva dali še enkrat kri, ker naj bi imela previsok kalij v krvi. Kaj to sploh pomeni? V ponedeljek bo tudi zdravnica več povedala, ampak me vseeno zanima kaj to pomeni, kako se zdravi, itd. Hvala vsem za odgovore.

ledvice ne delujejo pravilno ali pa jeste netipično hrano s preveč kalija.

najbrž ni nič posebnega.

Hrana je vseskozi enaka in se mi zdi čudno, da bi kar naenkrat imela povišan kalij in take težave. Zvečer včasih tudi do 11h ne zaspi, ker jo muči slabost, vrtoglavica, lačna je in dvakrat ugrizne, pa ne more več. Precej tudi lula, občasno jo trese, ker jo zebe, skratka punčka je neprepoznavna. In me resno skrbi, ker se ukvarjamo samo še s tem. Ima še kdo kakšno podobno izkušnjo mogoče? Hvala vsem.

http://med.over.net/forum5/read.php?10,81979

http://www.ditera.eu/povezave/navodila_pacientom/2010111918135611/

A je krvni sladkor v redu? Inzulin namreč omogoči kaliju, da gre v celice. Pri sladkorni bolezni je inzulina premalo, zato poleg glukoze (krvnega sladkorja) poraste tudi kalij.

Krvni sladkor je ok.

Po tvojem opisu sodeč je z otrokom nekaj resno narobe. Ali je urin normalen ali spenjen? Če se peni, potem bi to govorilo za beljakovine v urinu, kar govori v prid ledvični okvari.

to kar opisuješ ni normalno pelji otroka zdravniku….takoj!!!

Glede na povedano, je povišan kalij zelo verjetno le posledica dogajanja v telesu, ki se kaže z znaki, ki jih opisuješ. Več bi pokazal EKG in dodatne laboratorijske preiskave (razmerje z ostalimi elektroliti, predvsem Na in Ca; keratinin…). Poleg že omenjenih motenj v delovanju ledvic (vzroki so lahko zelo različni) bi bilo vzrok smiselno iskati tudi v delovanju nadledvičnih žlez, sploh če takšno stanje traja že dalj časa.
Obstaja sicer zelo majhna možnost, da bi bil povišan kalij pokazatelj motenj kislinskobaznega ravnotežja, kot posledice izčrpanosti in manjšega vnosa hrane, ki ju omenjaš.
Zdraviti bo potrebno osnovni vzrok.
Srečno!

Borat hvala ti, tudi mojemu….so odkrili previsok kalij, gre ta teden na preiskave, sicer pa se počuti normalno, tudi veliko hodi, vse o,k., tako, da smo bili presenečeni nad izvidom.

Borat hvala ti, tudi mojemu….so odkrili previsok kalij, gre ta teden na preiskave, sicer pa se počuti normalno, tudi veliko hodi, vse o,k., tako, da smo bili presenečeni nad izvidom.

New Report

Close