Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj pomeni stimulacija?

kaj pomeni stimulacija?

npr. če imaš osnovne plače 400eur netto,

(potni+malica pa je stimulacija????

ne, stimulacija spada pod delovno uspešnost in nima mič skupnega s potnimi stroški in malico

delovna uspešnost v trgovini pa je ?? nadure’

Delovno uspešnost dodeli šef med vse zaposlene – določen je nek % (naj me kdo dopolni, koliko to je – včasih je bilo 20%) – torej neka masa denarja, ki se potem razdeli med zaposlene. Po takšnih in drugačnih kriterijih, ki so različni od firme do firme. Ponekod so kriteriji jasno določeni, ponekod pa gre na lepe oči, žal.

Nadure pa so nadure – plačane ali pa jih koristiš v urah. Odvisno od firme.

Stimulacija je čudovita luknja za goljufanje države (delavcev?). Enako dnevnice in še kaj.

Stimulacija je del place in se zanjo obracuna vse davke in prispevke. Razen ce jo izplacujejo drugace kot del place. Z njo te nagradi sef, lahko pa je mesecno razlicna, odvisna od tvoje osebne uspesnosti, uspesnosti skupine ali celotnega kolektiva. V primeru bolniske pa ti je ne more dat.

Res pa je, da ti je lahko tudi ne izplaca.

Pol pa ti ne veš kako se plača računa in kaj je stimulacija in kaj so dnevnice. Bolje bi bilo, da si razjasniš pojme preden kvasiš neumnosti.

Npr.kvaliteta prodaje, količina prodaje,… Rezultat pa se pozna v blagajni.

Jaz imam že razjasnjene pojme, težava pa je v tem, da se ne smem oglašati, ko jih moja plačilna lista nima. Predlagam, da si sama razjasniš pojme, preden napadaš in ugibaš.

Če pa tvoja “plačilna lista” nima razjasnjenih pojmov pa anonimno pokličeš inšpekcijo, da jim jih oni razjasnijo.

Tudi to mi je znano. Pa ne bom. Imam pač svoje razloge.
V bistvu niti nisem hotela jamrat al kaj, le povedat avtorici te teme, da ni s temi stvarmi vedno vse tako, kot je treba, ker se mi je zazdelo, da ji prav nekaj podobnega ni bilo jasno, kot meni ne, ko sem prvič videla takšno obračunavanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close