Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kaj pomenijo različni IP-ji v gmailu

kaj pomenijo različni IP-ji v gmailu

lep pozdrav vsem bralcem,

zanima me, ali kdo ve, kaj pomeni, če odprem okence za podrobnosti v gmailu, kjer kaže zadnje aktivnosti glede IP-ja in je poleg mojega IP-ja naveden tudi cel kup drugih različnih, a podobnih, samo zadnje številke se razlikujejo, zravn pa piše Velika Britanija. a to pomeni,da je nekdo iz VB vdrl v moj gmail??

Ce bi se nekdo zelel logirati v tvoj gmail, ti bi gmail izpisal opozorilo, da se je nekdo iz tuje drzave ter razlicnim IP (od tvojega seveda) zelel logirati na tvoj gmail racun. Ce si imel to opozorilo, potem da. Naredi scan racunalnika z antivirusom, menjaj geslo, nastavi si dodatno varovano geslo (da ti poslje kodo na mobitel),..ipd.

Je pisalo, da se je zelel logirati preko “browserja”?

pisalo je IMAP, še vedno piše. pomislila sem, da je to morda IP mojega mobilnega telefona, vendar ne vem zakaj bi bila potem zraven oznaka Velika Britanija? če je mobi v Sloveniji, zraven mene.

potem sem zvedela tudi, da lahko nekdo sam spremeni ime, od kod prihaja IP, poljubno po želji, če to zna seveda.

verjetno je res IP mojega mobija, samo ne razumem zakaj VB. kdo ve?

Več različnih IP-jev je najbrš zato ker maš dinamičen IP na svojem ISP-ju (ponudniku).
Pripopaj tukaj IP pa da vidmo od kod res prihaja.
Za kakšno vprašanje:
IT,Računalništvo,SEO,Zaslužek preko spleta…

131.228.18.80 potem se številke zadnje menjajo, začetne ostajajo iste. sem že pogledala na netu in piše da je ta IP iz Londona. ni mi čisto jasno zakaj bi moj mobi oddajal signal do VB in nazaj…

To ni res kar je Goran napisal. Da, ce imas dinamicen IP, se ti tvoj IP spreminja, ne spremenija se ti pa toliko, da bi lahko bil od VB, za take stvari rabis ze proxy.

http://www.nirsoft.net/countryip/si.html –> slovenski IP-ji in nikjer blizu ni 131.228. ; Druga zadeva je to, da nekdo uporablja proxi. Je pac iz Romunije in uporablja proxi, ki ima Angleski IP.

Edino kar je mozno, da je bil server za dostopanje poste na oddaljenem strezniku (IMAP) v UK, kar se lahko zgodi, ampak je redko.

Imas mogoce Nokio ali kater drug pametni telefon?

Glede nedavne dejavnosti : https://support.google.com/mail/answer/45938 ;

Ni nobene panike, ampak preventivno zamenjaj gesla in naredi antivirusni scan.

Ja kako ni res normalno da je res, da se ti menja IP je pa res da ne toliko kot njemu!
Vsekakor se s tem IP-jem odpre stran od Nokie, vendar je uradna spletna stran od email Nokie drugačna… moogče je to scam stran??

zdaj je postalo šele vse skupaj čudno. imam nokio da, ampak je čisto navadna, ravno toliko “moderna” da imam gmail posodabljanje tudi na mobiju. ampak sem imela zdaj od včeraj izklopljeno posodabljanje gmaila, pošta na mobi ni prišla, kaže mi na telefonu, da ni povezan z gmailom, na računalniku pa še vedno cel kup Ip-jev iz VB, ki kažejo, aktivnosti pred uro, uro in pol, pol ure nazaj, pred nekaj minutami… geslo sem že zamenjala dva dni nazaj.

Potem je nokiin server za gmail v VB, tezko recti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close