kaj prebrati?
Lep pozdrav!
Na vas se obračam z upanjem, da mi poveste kak zanimiv naslov kake sproščujoče in zabavne knjige…tam po gimnaziji sem namreč kar nekako nehala brati leposlovje, pa tudi nikoli nisem marala raznih Vojn in mir variant in pristala na priročnikih in knjigah za osebno rast…zdaj pa bi rada prebrala še kaj poskočnega :). Letos sem sicer prebavila že vse Harryje Potterje, ker me je blazno matral firbec kašne so teknjige in so me res pritegnile, komaj čakam da pride 5 del. No prebrala sem pa še dva dnevnika in sicer Jadran Krt pije kapučino in Dnevnik bridgit jones 1. del. Vem da je še drugi del in si ga bom tudi sposodila naslednjič go zaidem v knjižnico. No je še kaj takega lahkotnega za večerno branje namesto tvja?
hvala za ideje!
Lp, lara
Priporočam še Odprta hiša in Pravi moški, avtorjev se zdajle ne spomnim.
Pa še ena zelo zabavna: Dnevnik Hiacinte Novak (Aksinja Kermauner). Nikoli nisem verjela, da lahko kakšna slovenska pisateljica napiše tako zabavno knjigo, ampak evo – možno je :))). Hiacinta dela na pošti, je ločena, z dvema pubertetniškima hčerama, grozno šefinjo, nekaj prijateljicami (za eno od njih se izkaže, da to ni), potem pa v njeno življenje (ok, na pošto :)))) vstopi še Florjan…Že dolgo se nisem ob kakšni knjigi tako zabavala!
Če ti je bil všeč Harry, preberi še Severni sij, in drugi del Pretanjeni nož. Nista mi bili sicer tako všeč kot Harry, je pa nekako podobno. Podobne so pa še Artemis Fowl, pa morda Kremplin (Desa Muck), ta zadnji je bolj grozljivka.
Sicer pa zdaj berem knjige Nore Roberts (Plimovanje, Notrajni pristan), ki so mi tudi zelo všeč.
Mislim, da ni dobro kogarkoli metati v kakršenkoli koš. Tako ali drugače. Adamsa sem ji predlagal samo glede na njene želje “Na vas se obračam z upanjem, da mi poveste kak zanimiv naslov kake sproščujoče in zabavne knjige… No je še kaj takega lahkotnega za večerno branje namesto tvja?” Kar nam Adams ponuja v večini svojih del. Moram reči, da je edino Holistična detektivska pisarna Dirka Gentlya nekoliko težje prebavljiva. Terry Pratchet je pa itak razred zase, vsekakor vreden branja vsaj kakšne od njegovih knjig o Discworld-u. Ne sicer vseh, saj se začne počasi ponavljat. Predvsem je zelo zabaven, žal pa še ni preveden v slovenščino.