Kaj proti napihnjenosti
Povem le svojo izkušnjo … močno, močno sem omejila vnos živil z veliko balastnimi snovmi in zelenjavo le še kuhala (razen zelene solate in paradinika). 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izboljšanje, prebava pa zato ni trpela.
In ja, zadrževanje plinov, povzroča kronično napihnjenost. Grdo in boleče.
Pravi, da ga ne more spustit … ve, da govori resnico, bila na tem. A pomembno je tudi to, če pa ga že spusti …kakšen je vonj, ali po kislem ali po gnilem. Resno vprašanje. In kako je z odvajanjem?
Lahko ima le čisto uničeno črev. floro, pa bo treba naredi eno dolgo kuro s pro in prebiotiki, s tem mislim vsaj polletno. Activia bo premalo – ta če že, bi morala pojesti 2 vsak dan, sicer škoda denarja.
In tudi zgoraj, ko sem napisala, da sem sama, čeprav malo skegano z logiko, močno omejila balastne snovi (ne povsem, pa važno katere), je bilo stanje skoraj znormalizirano. Ker imam pač oslabljeno črevo (popravka ni) in preveč balstnih snovi, prebavo še upočasnjuje, saj balst je ne le težko prebavljiv, ampka neprebavljiv, zato takšna napihnjenost, bolečine.
Napihnjenost lahko povzroča preslabo prežvečena zelenjava… zakaj pa mislite, da kravice toliko prežvečujejo travico? Zato, da ne bi letele naokoli kot torpedo
Včasih napenjanje povzroči tudi ‘mleko’… še posebej tisto v prahu na kavamatih, ki z mlekom nima nič skupnega – gre za nekaj mleka v prahu (do 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), vse ostalo so pa druge umetne primesi.
Pozdravljena,
lahko so tudi hormonske spremembe, tako kot vplivajo na napihnjenost pri nastopu menopavze, se pojavi tudi pri dozorevanju. Tudi jaz se strinjam z predhodnimi nasveti; ukiniti belo moko, sladkor, mleko, sire predvsem namaze in sirčke, smetano, sladoled in predvsem konzerve; paštete, pa razne čipse, smokije, pizzo, sladke rezine, sladke pijače, ker to je polno konzervansov, ki povzročajo napihnjenost. Skratka čimbolj naravno in čimmanj industrijsko predelano hrano.
lepo poletje vama želim
Damijana