Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj reči zdravniku?

kaj reči zdravniku?

Trenutno sem čisto na tleh zaradi službe. Kadar sem doma, se ne počutim tako slabo. V desetih letih se mi še ni zgodilo, da bi šla z odporom delat.

Kaj rečete zdraviku, kadar potrebujete time out? Si zmislite, da ste bolni? Rečete, da vas služba nervira in da pač nočete it delat?
Nekako si ne predstavljam, da bom dobila bolniško zaradi ‘živčne izčrpanosti, stresa na delovnem mestu’. Po moje bi moral napisati napotnico za psihologa ali pa kakšne antidepresive?

In kako dolgo ste potem lahko doma?
Prosim za nasvet tiste, ki imate podobno izkušnjo in kako ste reč izpeljali.

Jaz rečem, da se slabo počutim pa je. Če je dr. normalen, bi ti moral dati kak dan ali dva bolniške, da prideš k sebi.Sicer pa razloži tako, kot si napisala tukaj.

SEVEDA DOBIŠ BOLNIŠKO ZA živčno izčrpanost. Zdravniku povej VSE po pravici in ti bo svetoval kako in kaj.

Zadnjič mi je moj zdravnik rekel dan ga naslednji teden ne bo ker rabi napolnit baterije čene bo izgorel na delavnem mestu.

Antidepresivi pa so zato, da pomagajo prebrodit težave.

Če te boli zob vzameš tableto, če te boli v srci pa tudi. Zakaj bi bili antidepresivi nekaj slabega?

a ni letni dopust v osnovi namenjen takim zadevam?
da se psihično in fizično odpočiješ od službe?

Bravo, bravo! Vendar se oglasi nekdo, ki misli tako kot jaz! A za vsako figo že pišejo bolniško? Mogoče tudi, če ne moreš na stranišče? Lepo prosim, mladi: pravijo, da 3/4 (približno sem si zapomnila) denarja za zdravstvo porabimo ljudje po 60. letu. Torej, kaj pa bo ostalo za vas, ko boste imeli 60 let in več? Malo se porekreirajte, če vas živci dajejo pa boste videli, da bo bolje.

Zelo nesramno!!! Ko boš nekoč v tem ti bom privoščila…


V današnjem času je pa to res mimo izjava, bodi srečna, da nisi čutila te izgorelosti.
pod stresom, ti kar po pravici povej, si spočij, ker boš s tem naredila več koristi kot obratno in boš res potrebovala več kot dva-tri dni bolniške. Poslušaj svoje telo.

Ti kar lepo po pravici povej, da imaš pač strese v službi in da se ne počutiš dobro pa ti bo napisal bolniško.
Ja sem imela isto težavo. Sem šla k osebni zdravnici, ji povedala da pač se ne počutim sposobno za delo in sem bila na bolniški 14 dni.
Pojdi do zdravnice oz. zdravnika in če je “normalen” razumevajoč ti bo odprl bolniški stalež da prideš malo k sebi.

Vsem tem, ki pa niste bili še v taki situaciji, ko res ne vidiš nič pozitivnega pa res ne morete ocenjevat ljudi in jim take grde pisat. Malo se zamislite da nimamo vsi lepih delovnih mest in ogromnih plač in dobrih šefov in sodelavcev.

ojej ojej tisti, ki ste ves lajf preždeli eni ali največ dveh socialističnih službah med 6.00 in 14.00 brez kakršnih koli zahtev, sam da si odklamfal svoje ure, imate pa res pravico komentirat s takimi izjavami, ja. pa v pokoj ste tut odhajali pri 50, 55, 60 – no nas vse “mlade” čaka delo najmanj do 65 leta, če bomo upokojitev ob takem tempu sploh dočakali. itak pa bo blagajna takrat tako prazna, da je pravzaprav vseeno, bolje, če gremo z dela kar takoj na britof ane.

vam po 60. letu, ki takele klamfate, bi dala en mesec za prežvet v naših službah, pol bi se pa lahko kurčili. do takrat pa sam tišina.

kar se pa bolniške tiče: JA, definitivno, razloži zdravniku, vsaj par dni ti ponavadi odobrijo, enkrat jo je meni tudi 2 tedna, ker je bilo res neznosno. so tudi zdravniki navajeni, da smo večinoma izgoreli in pod stresom.

New Report

Close