Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj se bo pa letos bralo?

Kaj se bo pa letos bralo?

Kaj priporočate?
Nekaj lahkotnejšega, vendar ne praznega. Ne maram kriminalk in znastvene fantastike.
Lani sem brala Divja, pa od Jojo Moyes, ker ste mi tukaj tako svetovali, pa nisem bila razočarana.

evo, morda bo kaj tudi zate….

http://www.mladinska.com/poletno_branje

Že dvakrat sem izgubila sled za postom o knjigah. Mogoče bo tu kaj sreče. Kriminalni romani so mi všeč. Kaj priporočate?

Berem enake vrste čtivo, kot med letom. Pred dopustom grem v knjižnico in si vzamem, kar imam nekako v planu. Vzamem pa kakšno knjigo več.

Nakupila sem nekaj kriminalk (Carter, Gerritsen, Nesbo..) Šparam jih za dopust. Samo ne vem, če bom zdržala do takrat. Zame so kriminalke lahkotno branje 🙂

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Spet se bo folk menil, da čez leto bere težje knjige, poleti pa “plažo”….:))))))

nehajte belfirati že enkrat, kdor je vajen kvalitete, ne more prebavljati nekega lahkotnega plažnega s.ranja..

Vse knjige Tess Gerritsen.

general-podpis!

Tole branje za na plažo tudi meni ni všeč, ne vem, zakaj mora biti na plaži bolj lahkotno čtivo, nihče ampak res nihče, ki bere normalne knjige, ne bo vzel na dopust kaj lažjega!

Zakaj bi za dopust izbirali lahkotno branje ? ;). Moje branje se v času nedopusta nič ne razlikuje od dopustniškega. Mogoče zato, ker ne hodim na plažo ?;))

Sprašujejo tisti, ki med letom ne berejo kaj dosti. Vzrok poznajo sami, vsekakor pač nimamo vsi enakih prioritet. In če si med dopustom dajo duška z branjem, ni nič hudega. Različni smo, pač za nas, knjižne molje, ostane čez leto več gradiva. 🙂
Zase vem, da bom izbrala kup knjig. Nekaj biografij, pa kriminalk, kakšno filozofsko, psihološko, knjigo z logičnimi ugankami … Uh, kako se veselim več časa za branje! 🙂

čez leto nimam kaj dosti časa za branje. Za na plažo pa imam rada pomirjajoče knjige, ne pa spet tiste osladne lahke romane, ki jih prodajajo po d kategorijami A,B,C,D.

Kategorije A,B,C…..ne vsebujejo samo osladnih romanov ( teh je res kar nekaj), tako da lahko tam izbereš kaj popolnoma berljivega, celo zelo zanimivega.

Uh, se niti ne spomnim, kaj sem brala lani na dopustu …
Berem isto kot običajno, le menjava knjig v knjižnici je pogostejša, romanov ne kupujem.

ne berem
raje gledam bejbe in gibanje njihovih krivuljic ☺

Plaže tudi letos ne bom videla, imam pa že dolgo kup knjig, ki jih želim prebrati, pa jih ne utegnem. Na vrhu kupa je Crossfire od Jima Marrsa.

Tudi jaz pa ne razumem teh knjig za plažo. Človek bere, kar ga zanima. In ne razumem, zakaj bi ga na plaži zanimale drugačne stvari kot doma.

jaz imam tudi celo serijo jo nesbo na kindlu.
pa kot ponavadi bom še malo brskala po jane austen in charlotte bronte…

Vse prevedene sem že prebrala. Čakam na nove, a ne vem, kdaj bodo??

Kategorije A,B,C…..ne vsebujejo samo osladnih romanov ( teh je res kar nekaj), tako da lahko tam izbereš kaj popolnoma berljivega, celo zelo zanimivega.[/quote]

Res? Saj pravim, da ne berem veliko. V branju pa vseeno zelo uživam. Med temi knjigami sem do sedaj naletela na sam dolgčas. Mi lahko kaj svetuješ? Pa ne sme biti kriminalka. 🙂

Kategorije A,B,C…..ne vsebujejo samo osladnih romanov ( teh je res kar nekaj), tako da lahko tam izbereš kaj popolnoma berljivega, celo zelo zanimivega.[/quote]

Res? Saj pravim, da ne berem veliko. V branju pa vseeno zelo uživam. Med temi knjigami sem do sedaj naletela na sam dolgčas. Mi lahko kaj svetuješ? Pa ne sme biti kriminalka. :)[/quote]

Prodajna mesta Felix. Veliko izbire, sama moraš izbrati.

Vse prevedene sem že prebrala. Čakam na nove, a ne vem, kdaj bodo??[/quote]

Pred kratkim izšla nova knjiga Policija.

Mogoče mi na “dopustu”, oz. na letalu uspe prebrati Marsovca do konca. Zabavno in na trenutke poučno. Filjm je odličen, a knjiga je še boljša.

_____________________________________________________ Pa kaj, če me ljudje vlačijo po zobeh. Če bi o meni vedeli vse, bi me najbrž pojedli...

Stoletnik, ki je pobegnil skozi okno in izginil (ali nekaj podobnega, skandinavski avtor)

Moja prva runda za poletje:

Bernhard: Mraz
Beckett: Marcier in Camier
Vonnegut: Bog vas blagoslovi, gospod Rosewater
Roberto Bolano: Telefonski klici

kje boš pa dopustoval če ni skrivnost?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

E. L. Kennedy in M. D. Davies – Usnjeni škornji, zlati čeveljci
Nanopolitics handbook 🙂
R. Vaneigem – A declaration of the rights of human beings
B. Vogel – Alf

Pa gG me je na Bernharda spomnil… Mmmm…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

New Report

Close