Kaj se gre Janković?
http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/02/jankovic_nlb_vracilo.aspx
Pa kaj se gre ta tip???
P.S. Počasi se karte odpirajo in igralci kažejo…
jasno je in že in več kot sramotno, da se varčevalcem LB denar ne vrne.
tudi sporazum račan-drnovšek je bil dober.
meni janković, tako “na daleč” deluje kot dober in podjetni župan. jojme, kakšne ste že imeli, žalost.
problem je, kdo naj vrne denar?
vrne ga naj tisti, ki ga je pokradel in tisti, ki ga je zapravil oz. neekonomično investiral.
čudim se tolikim stručkotom, da tega ne razvozlajo in dorečejo preko kaj vem kašnih sodišč. tu kažemo oboji nesposobnost.
“kao mednarodni skupnosti” se čudim, ko se deli neko premoženje v zlatu in nepremičninah kaj vem katerih jugoslavij, da se to ne proda in poplača naroda……oblasti pa se jeb*te in dalje rastite.jasno mi je da v končni fazi naj***o mi vsi.
ne morem verjeti, da slo. tega ni v 20 letih izpeljala, ker ni vedno bolj verjamem, da ima naša mafija vmes prste in vreče.
Posebej zate ninej:
LB je hrvaškim podjetjem dajala kredite, pri njej pa so varčevali hrvaški državljani….Ko smo šli narazen, podjetja niso vrnila kreditov, varčevalci pa so zahtevali denar nazaj….naj skompenzirajo s svojimi kreditojemalci pri LB na Hr…….je pa majhen keč…večina teh podjetij je šla v maloro in denarja ne želi vrniti nihče, čeprav je bil investiran na Hrvaškem…….dost simpl napisano?
Posebej zate ninej:
LB je hrvaškim podjetjem dajala kredite, pri njej pa so varčevali hrvaški državljani….Ko smo šli narazen, podjetja niso vrnila kreditov, varčevalci pa so zahtevali denar nazaj….naj skompenzirajo s svojimi kreditojemalci pri LB na Hr…….je pa majhen keč…večina teh podjetij je šla v maloro in denarja ne želi vrniti nihče, čeprav je bil investiran na Hrvaškem…….dost simpl napisano?[/quote]
ahaaa, zato se je NLB preimenovala v novo, da je rešila hrvaške firme pufa!!!:))))
Posebej zate ninej:
LB je hrvaškim podjetjem dajala kredite, pri njej pa so varčevali hrvaški državljani….Ko smo šli narazen, podjetja niso vrnila kreditov, varčevalci pa so zahtevali denar nazaj….naj skompenzirajo s svojimi kreditojemalci pri LB na Hr…….je pa majhen keč…večina teh podjetij je šla v maloro in denarja ne želi vrniti nihče, čeprav je bil investiran na Hrvaškem…….dost simpl napisano?[/quote]
ahaaa, zato se je NLB preimenovala v novo, da je rešila hrvaške firme pufa!!!:))))[/quote]
ah ninej…počasi, sj bo šlo:))))))
Varčevalcev niti malo ne briga, kam je LB dajala kredite, pa če jih je kdo vrnil ali ne. Oni so denar dali banki, in banka jim ga je dolžna vrnit…..dost simple napisano?
Kaj ko bi tebi danes banka rekla, da ti ne da TVOJEGA denarja, ker je dala kredit Bavčarju, on ga pa ni vrnil? Boš ti sama tožila Istrabenz?
In kako vedet, ravno komu je šel tvoj denar iz vreče, kaj pa če je v tistem miljonu, ki jih bo pokasiral dosedanji predsednik uprave?
Kaj pa če bi posodila denar meni, jaz pa bi se obvezal da ga vrnem. Ampak ti ga nebi vrnil, ko bi ga rada nazaj, ker sem ga posodil ženi, pa ni vrnila. Bi bla zadovoljna?
Varčevalcev niti malo ne briga, kam je LB dajala kredite, pa če jih je kdo vrnil ali ne. Oni so denar dali banki, in banka jim ga je dolžna vrnit…..dost simple napisano?
Kaj ko bi tebi danes banka rekla, da ti ne da TVOJEGA denarja, ker je dala kredit Bavčarju, on ga pa ni vrnil? Boš ti sama tožila Istrabenz?
In kako vedet, ravno komu je šel tvoj denar iz vreče, kaj pa če je v tistem miljonu, ki jih bo pokasiral dosedanji predsednik uprave?
Kaj pa če bi posodila denar meni, jaz pa bi se obvezal da ga vrnem. Ampak ti ga nebi vrnil, ko bi ga rada nazaj, ker sem ga posodil ženi, pa ni vrnila. Bi bla zadovoljna?[/quote]
Banke so zavarovane za primere stečaja. Zavarovalnica tako krije določeno vsoto na računu. Prav tako je država garant za določeno vsoto na računu.
Vendar smo v Sloveniji za vse banke delujoče v Sloveniji bili garant slovenska vlada z proračunom. Le tako so lahko banke pri nas izplačale varčevalce in delale naprej.
Na hrvaškem so naredili enako z eno veliko izjemo. Pokrili so le delo hrvaških bank ostalih pa ne. Razlika, se ti ne zdi. Ker denarja ni v trezorju ampak pri komintentih banke mora ta delovati, da lahko izplačuje. Predlagam rešitev. Hrvaška vlada prevzame obveznosti do varčevalcev in jih prenese na eno izmed hrvaških bank. na njo se prenesejo tudi dolgovi do LB na hrvaškem. Vsi dolgovi niso izterljivi a menim, da je polovica izterljiva. Kar pa je zadosti da se poplačajo varčevalci.