Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj se lahko zgodi, če jemlješ antidepresive in piješ alkohol?

Kaj se lahko zgodi, če jemlješ antidepresive in piješ alkohol?

Jemlejm antidepresive, pogosto pijem alkohol (vino), občasno se pa tudi napijem. A mi lahko to naredi kako štalo s psiho? Jemljem tudi druga zdravila (ampak ne za psiho).

To ti naredi zelo veliko štalo in potrudi se za postopno zmanjševanje odmerkov obeh substanc.

Jaz jemljem zoloft in mi je izrecno rekla naj ne pijem alkohola. Lohk je pizdarija ja.

Kaj pa točno? Jaz tudi jemljem zoloft.

moj foter je naredil samomor, seveda ni vedel, kaj govori in dela 🙁

Lahko postaneš nedepresivna alkoholičarka?

Jaz bi raje prešaltala na alkohol kot na antidepresive. Malo za hec, glede alkohola. Ne eno, ne drugo ni v redu. Skupaj pa sploh ne.
Antidepresivi vam bodo pomagali le začasno. Kaj pa potem, ko jih ne boste več? Potem bo z vašo psiho še slabše. Dobili boste druge antidepresive…..

Vem, ker sem na tem.

Ah, nima ti kaj biti, ti kar nadaljuj s tem.

S takim nadaljevanjem ti bo hvaležno samo pogrebno podjetje.(oz. svojcem) Antidepresivi so škodljivi če se jih uporablja dalj časa. Alkohol je tudi škodljiv .Sedaj združi ti dve kombinaciji.Mislim, da ne dobiš nič vzpodbudnega, mar ne? Pamet v roke, pot pod noge do zdravnika dokler je še čas. Srečno!

Antidepresivi (tudi druga zdravila za psihične težave) in alkohol absolutno lahko povzročijo veliko škode. Poznam primer iz prakse, ko je pacientka, ki je jemala AD-je, popila večjo količino alkohola, sredi kluba doživela epileptični napad in od takrat ima epileptične napade. Jaz se res ne bi hecala. Je potrebno biti izredno odgovoren pri jemanju tablet.

Dolgoročno se lahko zgodi marsikaj slabega – AD in alkohol ne gresta skupaj!

Ne se hecat! Antidepresivi in alkohol sploh ne grejo skupaj! V sorodstvu smo imeli primer moškega, ki je občasno rad kaj popil. Zaradi izgube zaposlitve je zapadel v depresijo in pil antidepresive, istočasno pa tudi alkohol. Življenje je končal s samomorom!
Če piješ antidepresive, ne smeš alkohola niti poskusiti! Srečno in pamet v roke!

to dvoje res ne gre skup.kar pa se tiče antidepresivov je pa tako,lahko jih jemlješ do konc življenja le če ti pomagajo.kdor je skusil to dobro ve kaka je psihična bolečina.drugi srečneži ,ki tega še niso doživel pa imajo drugačno mnenje.

Antidepresivi so verjetno vzrok za demenco. Ni še raziskano dokončno.
Moja teta je bila dementna pri 75 letih (zdaj je že pokojna) in se spominjam, da je imela po predalih, vsepovsod Apaurin.

avtorici teme: skadi raje kak joint. Pusti AD in alko !

Apaurini niso antidepresivi, ampak pomirjevala!

Halo folk, dajte se naučit vsaj osnovne pojme preden pametujete!

In misliš, da ne obstaja možnost, da bi ta moški storil samomor tudi če ne bi pil alkohola in jemal AD?

Skodljivo je oboje v kombinaciji pac se bolj.

PA NE SI GA BLUZIT

kaj ste noriii vsi skup? vsak medicinec, zdravnik in človek z malo pameti ve,da se to ne dela
imam strokovno izobrazbo glede tega ampak resno vam pravim, ne se hecat s tem.

pojdite do zdravnika in ga vprašajte kak je s tem, pa naj se vam on posveti in na kratko razloži, al pa preštudirajte kakšno farmakološko knjigo.

ne si delat škode.

pa lep večer

Ok, vsi to močno odsvetujete, ampak noben ni povedal, kako konkretno učinkojejo AD z alkotom in kakšne so posledice.

Pa sej ti piše vse v navodilih, kaj zdaj sprašuješ neumnosti?

so AD ki jih lahko poplakneš z alkoholom in so taki, ki jih ne smeš. In so AD za katere ni ugotovljeno nobenih stranskih učinkov če jih popiješ z alkoholom, to je recimo Cipralex.

Za Zoloft pa ne vem, preberi si malo navodila.

Me pa šokira kakšni idioti pišejo in pametujejo v zvezi s pomirjevali, ADji in ostalimi stvarmi… celo demenco že napovedujejo. Driskači.

Vsi neprijetni stranski ucinki AD se lahko se potencirajo, depresija se lahko poglobi ( ko mine kratkotrajna evforija alkohola) , bolj je motena koordinacija, razsodost in motorika. Zaspanost in omoticnost je vecja. Pri mesanju alkohola z Ad ji iz skupine MAOI ( monoamine oxidase inhibitorji) je velika nevarnost glede nihanja krvnega tlaka in utripa. Pri kombinaciji z Ad ji iz skupine SSRI ( inhibitorji ponovnega prevzema serotonina) lahko pride do nihanja emocij in navalov jeze.
Posebno pri Zoloftu je lahko pojavi se dodatno ” hrepenenje po alkoholu” ( alcohol cravings)

Ponavadi traja vsaj mesec dni dokler AD ji zacnejo pozitivno ucinkovati, do takrat so lahko stranski ucinki zelo neprijetni in je cloveku tezko. Vendar jih je bolje krotiti z cim drugim kot alkoholom.

Zaspanost
Vrtoglavica
Koordnacija se zmanjsa
Poslabsanje depresije
Pijan si pri manjski kolicini alkohola
Podaljsanje reakcijskega casa
Samomor (50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} samomorilcel pije alcohol preden naredi samomor, v kombinaciji z AD se poveca moznost samomora)
Pri eni vrsti AD povisanje krvnega tlaka, kap, smrt

Apourin NI antidepresiv zato ne mešati. Apaurin in lexaurin sta anksiolitika, in sicer oba derivata benzodiazepina, v katero so uvrščeni:
ALPRAZOLAM – Helex, Xanax, Xanax SR
BROMAZEPAM – Lekotam, Lexaurin, Lexillium
DIAZEPAM – Apaurin, Diazepam, Diazepam Desitin, Normabel, Valium
LORAZEPAM – Lorsilan
MEDAZEPAM – Ansilan
OKSAZEPAM – Oksazepam, Praxiten

Če jemlješ antidepresive se loti vztrajnega dela na sebi in popolnoma spremeni način življenja, da boš enkrat tudi prenehala, seveda.
Alkohol lahko samo kozarček za “nazdravje” rečmo enkrat na mesec.
Aja, pa še to alkohol in joint poglabljajo depresijo zato je bolje krasen sprehod ali tek….

New Report

Close