Kaj se mi dogaja
Zdravo,
Ne vem vec kaj naj naredim in ce se mi blede. Stara sem 26 let. Pred dobre pol leta sem prekinila 7 letno zvezo z bivsim. Skupaj sva tudi zivela. Problem je bil, da sva imela druge zivljenske cilje. Jaz sem hotela otroke, psa… on pa ne. Ze prej sva se veckrat razsla in pobotala. Vedno isti razlogi. Ko sem odhajala mi je rekel naj ostanem. Sem dejala naj mi pove da me ljubi pa je rekel da ne more, ker ni res. Verjamem, da je bil z mano bolj zaradi navezanosti. Zadnje mesece je tudi v postelji skripalo. Pravil je, da ce mi ni dovolj naj poiscem drugje…in tudi sem. Torej najina zveza se je koncala, poletje sem izkoristila za prebolevanje in sem nanj mislila zelo poredko oz. Skoraj nic. Spoznala sem krasnega fanta, ki mi je zmesal glavo. Zame bi naredil vse. Ljubi me in pricakujeva dojencka. Ne vem ce so to hormoni ampak zadnji teden mislim na bivsega. Z njim sem zelela druzino in sedaj ko bom imela to z drugim se spomnim samo lepih trenutkov ter sprasujem sebe, ce sem prehitro obupala. Sedanjega partnerjaa imam res rada. Ne vem kaj naj naredim. Ce bi vsaj vedela, da je bivsi ok in bi mi potrdil, da je srecen, da sem prav naredila ko sem sla in nama ni bilo usojeno. Pocutim se krivo zaradi sedanjega fanta. Ne vem kaj naj naredim…
Če je tebi že kdo zmešal glavo ti jo je bivši.
Smer je prava in čudna so naša pota Gospodova.
Enako povej sedanjemu partnerju, s katerim si noseča, pa naj ti on pove, kakšno je njegovo mnenje o tem.
Ne vem, če si prehitro obupala, zagotovo pa si prehitro stopila v novo zvezo, še posebej pa spočela otroka. Ne razumem niti, zakaj se ti zdi, da si prehitro obupala, če si ti želela otroke, bivši pa ne. Si prepričana, da si želela otroka ali si želela le “preverit”, kolk je bivši resen? Vzami se v roke punca.
kvalitetna MON_ka ☺
Koliko nezrelega folka se potika po tem planetu. Tudi ti si ena od njih. Z bivšim te niso vezali skupni cilji, z novim pa imaš vse, kar si si želela, pa rineš nazaj. Dobro, pojdi. A misliš, da bo sprejel tega otroka, če še svojih ni hotel? Misliš, da bo v postelji zdaj kaj bolj vroče, ko ga bo grela misel, da si si razvedrilo iskala drugje? Seveda, vsi moški uživajo ob misli, da se njihova draga valja z drugimi tipi in s kakšnim od njih še mimogrede kakega otroka naredi. Predvsem te bo pa od zdaj naprej vroče ljubil, o tem sem prepričana. Ah, če pa je edini razlog da misliš na bivšega vendarle to, da te skrbi, ali je on sedaj v redu, pa bodi brez skrbi. Prav gotovo mu je super, ker se je tako zmešane babe rešil.
Da pa ne bom preveč brutalna, tudi zate je upanje. Posveti se otroku, ki ti raste pod srcem, materinski hormoni delajo čudeže. Lahko popolnoma spremenijo tvoje vrednote in te kot osebo uravnovesijo in umirijo, če jih boš le s svojim sodelovanjem podprla. Uživaj v vsem lepem, kar imaš in ne sanjari o tem, kar je minilo. Premišljuj o prihodnjem poletju, ko bo dojenček že v tvojih rokah in ga bosta z dragim že lahko veselo namakala v morju. Misli na prihodnost, ki je lahko prekrasna, če ji boš dala priložnost.
ja res žalostno, kako narave nič ne briga, kdo vse lahko ima otroke. da sta šla z bivšim narazen je super, ker te ni imel rad. Ampak zanositi po parih mesecih poznanstva je skrajno neodgovorno, s človekom, ki ga v resnici ne poznaš. Sicer pa tudi on tebe ne, saj najbrž ne bi šel delat otroka eni, ki skrivaj fantazira o bivšem in jo je strah zanj.
Ojojojoj kaj to berem. po pol leta si spoznala novega in imaš že otroka. In to po končani 7 letni zvezi? tebi se zdi to normalno. Ne vem kaj bi rekel, ampak eni ljudje ne razmišljate popolnoma nič. Po pol leta šele dobro veš če sta za skupi ali ne, ne pa da gresta otroka delat. Otrok je živo bitje za katerega mora nekdo skrbeti. To da razmišljaš o bivšem je pa jasno dejstvo da ga nisi prebolela. Spravi se v roke da ne boš uničila življenja še nerojenemu frocu. Drugače bo hudo
zmedena? Zmesana.
Glej, prejšnji je rekel, da te nima rad, kakor tudi ni hotel imeti otrok s tabo. Če bi te malo razumel, bi vedel, da mimo tega ne more iti ženska, mimo klica naravnih nagonov po materinstvu oz. starševstvu.
Vajino nerazumevanje in čustveno oddaljevanje (ohlajenje) se je konec koncev kazalo tudi na intimnem področju, saj te je celo brezbrižno ‘prepustil’ drugim – in si to storila verjetno tudi iz obupa in skrite želje, če bi iz njega izvabila vsaj kakšno uborno čustvo, kot je ljubosumje, s čimer bi ti dokazal, da mu ni vseeno zate in še nekaj čuti, pa nisi.
Torej odločila si se prav, da si ga pustila in si poiskala nekoga, ki je ‘bolj čustveno odziven’, ki ti vrača čustva in mu ni vseeno zate, in s katerim bosta delila skupno prihodnost, ker imata podobne cilje.
Da se na bivšega spomniš ob malce hujših čustvenih pretresih ali če si v stresu, žalostna, pa je tudi normalno,
ker si lep del življenja preživela z njim in je še rana malce sveža. Ampak ko bo otrok, boš tako svoje misli in energijo preusmerjala drugam. Torej misli naprej, kaj bo, in se ne oziraj toliko nazaj v preteklost, ki je za tabo.
Vse lepo in prav, samo jaz se v pol leta še za nov kavč ne morem odloči kakšen naj bo..
Ker imaš slab instinkt. 😉 Veliko žensk ima zelo dobro sposobnost oceniti moške: ločevanje dobre od škart robe jim je dela posebnih težav. Če ženska čuti, da je ‘pravi’, gre za naravni instinkt, ker pri bivšem je bila skoz negotova, in se je prav odločila.
ojoj.. res si prehitro šla z drugim uresničevat cilje prve zveze. škoda, res…
Na bivšega pa nima smisla mislil- rekel ti je, da ti ne more reči ljubim te, ker to ne bi bilo res. Rekel ti je, da noče imeti otroka, ki si si ga ti želela. Torej pusti preteklost tam kjer je, le preboli jo do konca. Edina smiselna stvar bi bila, da bi tisto zvezo prej končala, a si jo zaradi upanja podaljševala. Sedaj si izbrala drugega za očeta svojega otroka. Edino to je pomembno, kaj boš tu naredila. Ljubiš dovolj, da ostanete družina? Ali si boš slej ko prej nehala zatiskati oči in spoznala, da je sedanji le obliž čez rano…
Ker imaš slab instinkt. 😉 Veliko žensk ima zelo dobro sposobnost oceniti moške: ločevanje dobre od škart robe jim je dela posebnih težav. Če ženska čuti, da je ‘pravi’, gre za naravni instinkt, ker pri bivšem je bila skoz negotova, in se je prav odločila.[/quote]
Seveda. Zato pa večina današnjih zvez zdrži manj, kot je zdržal moj kavč.:)))
Pozabi na bivšega in srčno upaj, da bo sedanji vztrajal na istem vlaku kot ti. Ko je enkrat tu otrok, ni več poti nazaj. Zakaj bi te bivši sploh hotel nazaj? Še o svojem otroku ni razmišljal, kaj šele, da bi vzgajal tujega.
Ker imaš slab instinkt. 😉 Veliko žensk ima zelo dobro sposobnost oceniti moške: ločevanje dobre od škart robe jim je dela posebnih težav. Če ženska čuti, da je ‘pravi’, gre za naravni instinkt, ker pri bivšem je bila skoz negotova, in se je prav odločila.[/quote]
Seveda. Zato pa večina današnjih zvez zdrži manj, kot je zdržal moj kavč.:)))[/quote]
Margo, ne sodi po sebi. Če si ti preizkušala vzdržljivost vzmetnic veliko kavčem, kako so se odnesli, pa te je en tiščal, drugi pa malo ribal v rito, in bila v stalni dilemi, če se splača dlje na njem ležati, so druge ženske lahko zelo determinirane in vedo že od vsega začetka, kakšen kavč je za njih pravi, ni nobenih dilem ali pomislekov kot pri tebi, ki si se usedla na nek lepljiv kavč na koncu, da te je zadržal. 😀 🙂
Kako bo pa razmišljala, če pa ji je ta novi zmešal glavo ?
S čustvi ne moremo razmišljati.
Ženska bi imela najraje oba, da bi bila zadovoljna. 🙂
Seveda. Zato pa večina današnjih zvez zdrži manj, kot je zdržal moj kavč.:)))[/quote]
Danes ljudi moti vsaka malenkost in po teh današnjih merilih tudi tvoj kavč ne bi dolgo zdržal, saj je sigurno že kje malo zglodan in ni več popoln. Zato ga je treba po modernih perfekcionističnih meriilih, kmalu zamenjati. 🙂
Kako bo pa razmišljala, če pa ji je ta novi zmešal glavo ?
S čustvi ne moremo razmišljati.
Ženska bi imela najraje oba, da bi bila zadovoljna. :-)[/quote]
Kaj bo sele cez nekaj let 🙂 Ze vem, ko odraste pristane tu 🙂
Samo kakšne grde babe s 3 razredi OŠ danes pristanejo s prvim tipom. Bodimo malo realni, lušna punca, ki gre študirat, v LJ ali MB, daleč stran od staršev, čaka jo prvič lajf stran od starih, žuri, kasneje absolventski izlet….ja, ziher da bo pristala s prvim papkom, ki ji bo kakor všeč…
Bodi srečen, da obstaja folk, ki redno kupuje nove kavče. Sicer bi naša ekonomija že zdavnaj crknila, od škrtuhov ni haska.
Danes ljudi moti vsaka malenkost in po teh današnjih merilih tudi tvoj kavč ne bi dolgo zdržal, saj je sigurno že kje malo zglodan in ni več popoln. Zato ga je treba po modernih perfekcionističnih meriilih, kmalu zamenjati. :-)[/quote]
Že,že samo ona ne bo zanosila s kavčem…. kvečjemu na kavču 😉 in še to dvomim, da bo po tem tako navezana nanj, da bi ji ga bilo žal zamenjat.
Ampak kav je kavč, oče še nerojenemu otroku je pa nekaj drugega, družinsko življenje nekaj tretjega, starševstvo je pa itak pojem zase. Sploh pri nekom, ki ima otroka s partnerjem, ki si ga v resnici ne želi.
Bodi srečen, da obstaja folk, ki redno kupuje nove kavče. Sicer bi naša ekonomija že zdavnaj crknila, od škrtuhov ni haska.[/quote]
Glupost, da je ni večje….
Naša ekonomija je “rahlo” zašla, ker živimo na omejenem planetu, zato je nekaj najbolj bedastega proizvajat zgolj zato, da se troši….
Zakaj ne bi mogli živet s pol manj dela in tisto kar bi naredili bi bilo bolj trajno?
Forum je zaprt za komentiranje.