Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj se pogovarjate z možem?

Kaj se pogovarjate z možem?

Me zanima, kaj se pogovarjate z možem, ko naprimer zjutraj pijeta kavo? O vremenu, o mrazu, o otrocih, o sosedih? midva se ne znava nič drugega pogovarjat, pa mož pravi, da se tudi drugi nič drugega ne pogovarjajo. Meni se pa to zdi butasto…

O sinočnjem seksu ali pa o petelinjem zajtrku.

Midva zjutraj spiva do zadnjega, potem se na hitro urediva, vedno loviva zadnje minute. Kave ne pijeva, tudi čaja si ne pripraviva. Greva vsak s svojim avtom v službo, tako da je komunikacije zjutraj pravzaprav zelo malo, le ljubčka si dava in si zaželiva lep dan. Otrok nimava.

skupaj kave…ker gre on pred mano…čez vikend pa gre on kadit, jaz pa ne kadim:)))

Midva sva se npr. danes zjutraj o tem, kako fajn mi je, ker me je včeraj steral na telovadbo :))))

Prevedevam, da se bova zvečer o tem, da je kriv za moj “musklfiber”,..:))))

No, res no, midva se meniva aktualne stvari. Večinom pa planirava kaj bo popoldan, kdo prej pride, kaj bo za kosilo, kakšne obveznosti imajo otroci, kaj bomo počeli. Aja pa trenutno aktulana tema pri nas je smučarija,….kam, kdaj, s kom,….

Čist odvisno, kar nanese in kar se nama tisti trenutek zdi. Včasih o vremenu, včasih o politiki, včasih o službi, včasih o načrtovanemu / preteklemu delu, včasih o otrocih, vzgojnih problemih, … Imava srečo da vsako jutro pijeva skupaj kavo, ker se skupaj voziva v službo. Ampak med tednom je manj časa (še otroke za spedenat in hitro v vrtec, šolo, službo) in ni neke priložnosti, da bi se razvila huda debata. Kakšne pogovore pa bi ti rada imela? In, ali se sicer pogovarjata vse možno, pa mogoče samo zjutraj ni pravega časa? Pa tudi, recimo jaz nisem jutranji tip in mi zjutraj dostikrat sploh ni do debate, pa to še ne pomeni, da je kaj narobe 🙂

No, midva že v postelji klepetava. Take priložnostne finte, da se dan lepo začne. Npr. kok je fajn tko zgodi vstajat, da prou čutim, kako sem polna energije (v resnici bi se pa pokrila in še za ene 6 ur zaspala), da danes bo moj dan, da bom prej dol po stopnicah kot on itd. Kave ne pijeva, imamo pa družinski zajtr, kjer se spet malo pomenimo z otroki. Kaj nas čaka, kdo jih pride iskat v vrtec, zdaj je aktualno kolikokrat gremo še spat in pride božiček, pa če bomo kam šli popoldan (npr. sprehod, knjižnica, telovadba). Skratka debatiramo vsak dan podobno. In se že doma nasmejimo. Potem tečemo do avta (vedno zgubim, ker sem v petkah), razvoziva otroke, pa še skoraj eno uro skupne vožnje do službe. Takrat pa ponavadi se največ zmeniva…kaj naju čaka čez dan, kaj bomo počeli čez dan/teden/vikend/počitnice, se malo pomeniva, kako gledava na kakšno stvar itd. Meni so te vožnje full fajn. Tako imamo doma res čas za družino, midva imava svoj čas za klepet v avtu. Tem nama pa zaenkrat še ni zmanjkalo. 🙂
Vedno se da pogovarjat tudi samo o vremenu in politiki. 🙂

Zjutraj bolj malo, ker sva obadva prevec zaspana, da bi sploh odprla usta 😉

Se pa pogovarjava vec zvecer, vcasih pozno v noc. Ja, poleg vsakodnevnih stvari… otroc, dnevni urnik, vreme.. si poveva kaj se je zanimivega zgodilo ko se nisva videla.. mogoce kaj v sluzbi.. al kaj je bilo na tv, prebrano.. Poveva si tudi zelje, sanje, o cem razmisljava.. Ja, zadnje case sva zelo odprta drug do drugega..

Ce se ti zdi, da se pogovarjata samo “butaste teme”, zacni s cim novim… saj imata tudi kaj skupnega, kaj ne…

Isto.

Midva zjutraj sicer ne pijeva kave. Pijeva čaj.

Pogovarjava pa se vse sorte. O dnevnih obveznostih in načrtih, tudi o vremenu, o politiki, pa o dogajanju v prejšnjih dneh, tudi o hčerini šoli, o kakšnem članku iz časopisa ali revije…. V glavnem vse kar ti pade na pamet.

Včasih pa sva tudi oba še zaspana in ne govoriva veliko.:-)

https://www.facebook.com/actio.si

Kam smo prišli ?? Odrasla ženska tujce sprašuje o čem naj se pogovarja s svojim možem !! !??!

Drugič dobro preberi, kaj sprašujem, da ne boš ti čudna, ker ne razumeš vprašanja!

Začni se pogovarjati to, kar te žuli. Tega ni meni nihče svetoval zato sva se pogovarjala to kar vidva. Prazno, brez veze. To kar je mene ali njega žulilo pa se nisva nikoli pogovarjala.
Po 30 letih pa se je začelo govoriti o vseh stiskah in težavah, ki sva jih vsak zase preživljala.
Prišlo je predaleč, očitki, nerazumevanje grobe besede in še in še.
Ne dovoli, da pride tako daleč pri vama, spremeni temo pogovorov , pogovarjajte se o vaju, vajinih stikah, željah……
Vsaj videla boš kako bo reagiral. Morda si tudi on želi, pa ne morte, ne zna, ne upa….

Moj mož in moji otroci in moji prijatelji in moji sodelavci vejo, da se jaz zjutraj ene 3 ure ne pogovarjam. Nalašč vstanem eno uro prej in grem prej od doma, in pol vstanejo mož in otroci in se spedenajo za v šolo in službo. Je pač jasno – lahko jim pomagam zjutraj, ampak bom cel dan renčeča. raje grem prej, spijem mojo kavo sama in v miru in sem potem cel dan kot rožča. Le zjutraj ne drmaj pa ti bom potem cel dan na voljo za vse vrste pogovorov!:) Moji sodelavci so že spoznali, da ni tok nujne stvari, da bi me z njo obremenili pred 9h :))))

Začni se pogovarjati to, kar te žuli. Tega ni meni nihče svetoval zato sva se pogovarjala to kar vidva. Prazno, brez veze. To kar je mene ali njega žulilo pa se nisva nikoli pogovarjala.
Po 30 letih pa se je začelo govoriti o vseh stiskah in težavah, ki sva jih vsak zase preživljala.
Prišlo je predaleč, očitki, nerazumevanje grobe besede in še in še.
Ne dovoli, da pride tako daleč pri vama, spremeni temo pogovorov , pogovarjajte se o vaju, vajinih stikah, željah……
Vsaj videla boš kako bo reagiral. Morda si tudi on želi, pa ne morte, ne zna, ne upa….[/quote]

Hvala!

Midva zjutraj sicer ne pijeva kave. Pijeva čaj.

eeeee pišuka, to je res pomemben podatek…

Tipično jutro : Ona pije kavo, jaz ta-kratkega. Nič ne govoriva, ker se ona “drži”, včeraj sem namreč pozno in opotekajoče prišel iz oštarije.

Zakaj ste se vsi obesili na to jutranjo kavo? Avtorica je jasno napisala NAPRIMER pri jutranji kavi. Bistvo vprašanja je, po mojem mnenju, povsem drugod.

Jaz si recimo zelo težko predstavljam, kako bi bilo, če bi se cele dneve samo “gledala”. Že samo usklajevanja in prilagajanja, kdo, kam kdaj, kako… je veliko komunikacije 🙂
Zjutrja je pa najpogostejši pogovor: Spet si zaspal/-a!!! A? Ni panike, že letim. =)
Pač, kot je že nekdo napisal, spiva tudi mi2 do zadnje minute…

New Report

Close