Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj še s špageti?

kaj še s špageti?

Sama obožujem špagete in na sploh vse sorte testenin, raviole ipd., vendar jih znam pripraviti le na par načinov, npr. z bolonjsko omako, gratinirane s sirom, pa z gobicami, potem se pa počasi že konča. Zato bi vas prosila še za kakšen okusen recept.

Najlepša hvala!

Z bučkami, malancani in paradižnikom. Lahko zraven dodaš še tune. Lahko pa ješ špagete s tuno ali pa lososom v smetanovi omaki…

Najboljša solatka s špageti:
na drobno narežeš (jaz najraje na kockice):
-paradižnik
-papriko
-sir
-poleti kumare
-vložene kumarice
dodaš:
-tune
-kis kumaric
-žličko gorčice in majoneze
-jogurt
-in seveda špagete….lahko pa tudi makarončke, riž…

V tako solato lahko daš katerokoli zelenjavo in je super za poleti, saj je super-osvežilna, pri nas pa je kar zamenjala francosko solato, saj je veliko lažja in okusnejša—ženski del družine pa zadovoljnejši:))))))

Mmmmmm, dober tek;)

Zivjo,

tule si lahko pogledas veliko receptov s testeninami.

http://www.mojirecepti.com/zita/testenine/

moja kolegica pravi, da ni nič boljšega kot špageti s špinačo. Ponavadi pri nas jemo zraven pire krompir, ampak moram enkrat probat še špagete namesto krompirja.

S SPINACO

verjetno je mislila na svežo špinačo v listih, ki jo blanširaš, na hitro pocvreš na olivnem olju (mogoče z malo česna), zaliješ s smetano za kuhanje in s tem preliješ špagete. dvomim, da je mislila klasično kremno špinačo, ki se jo običajno je poleg pireja.

špageti:

CARBONARA – na malce olja prepražimo koščke pancete ali pršuta, dodamo vrelim odcejenim špagetom, vanje ubijemo jajce in potresemo s parmezanom, vse premešamo, da se jajček pomeša med špagete in takoj postrežemo.

AMATRICIANA – na malce olja prepražimo koščke pancete in čebulo, zalijemo s paradižnikovo omako, dodamo ostro papriko in parmezan ter prelijemo čez vrele špagete

PRIMAVERA – v skledo narežemo na majhne koščke zrel paradižnik (ali iz konzerve), nasekljamo česen, natržemo svežo baziliko in dodamo kos masla. te mase nič ne kuhamo, pač pa ji samo dodamo vrele odcejene špagete, pomešamo, potresemo s parmezanom in takoj postrežemo.

PESTO ALLA GENOVESE – najlažje je to omako že pripravljeno kupiti, dobi se v vsaki večji trgovini. je pa zmes iz strtega česna, sveže bazilike, pinjol in sira pecorino ter olivnega olja. nekaj žličk tega pesta pomešamo v vrele odcejene špagete.

FRUTTI DI MARE – morski sadeži, v smetanovi omaki s česnom, peteršiljem in dobrim belim vinom, ko so morski sadeži kuhani, dodamo špagete, pomešamo, potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem in parmezanom, postrežemo takoj.

AGLIO, OLIO E PEPERONCINO – preprosta kmečka jed, na olivnem olju pocvremo česen, dodamo pekočo papriko, zalijemo z žlico vode, v kateri se kuhajo špageti, takoj ko povre, dodamo odcejene špagete in po želji parmezan

New Report

Close