Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj sem hotel doseči s temo o "ugaslih ženskah"?

Kaj sem hotel doseči s temo o "ugaslih ženskah"?

Hvala Tisa_R. V izvirnem postu tega sicer nisem omenjal. Do te specifične ženske (do “rožice”) sem se odpravil nekaj dni po frendovi poroki. Kjer je sicer bilo super. Kajpak malo pitja, skupaj sva plesala, itd… Feeling se me je očitno še držal par dni po temu, ker cvetja pa tega pa res nikoli ne nabavljam 🙂 Saj zato je bil pa vsaj malce tisti feeling “že naklonjenosti”, ki ga omenjaš. V bistvu je bilo tako z vsemi tremi, najprej predhodno druženje (ni bilo horuk “teženja”) kjer smo se imeli fajn, potem pa zid, občutek zaprtosti. To je bilo tisto kar mi je bilo malo “sumljivo”.

Ena je izrecno rekla, da novih ljudi niti ne išče za bolj redno druženje, seveda niti fanta. Seveda bodo kaki “pametni” tukaj pisali in so že, da se je takoj pokavsala z drugimi, ampak ice cold Gorenjka kot je malo kasneje bila, resnično ne bi rekel. Ampak kaj čmo secirat preveč, je kar je. Mislim pa da ni povsem nemogoče, da nekaterim res v življenju enostavno “ne paše”, jim pač ne. To je danes še vedno nek velik tabu in “nemogoče” in tega kao “ni”. Jah, je ane, pri določenih že lahko, da je.[/quote]
Bistvo vsega je, da vidva še niti enkrat nista šla kam sama v dvoje, ko si ji ti že rože nosil.[/quote]

[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/22/04/13/22041377bfcbcad4fddb4a6799c19fc5.jpg[/img]
A deluje? Pri meni ja, Bori bi se ti pa zasral…. 😀

Če ji bi bil všeč, ga ne bi odklonila, pri 30-tih pa ženska res ne sme preveč komplicirati, tako kot najstnica recimo,da bi vlekla tole ljubezensko igro nedostopnosti v nedogled in igrala ledeno princesko, čeprav bi ji bil fanta zelo všeč. Če ti je nekdo všeč, bo vsaka gesta naletela na prisrčen odziv, saj z rožicami pa res ne moreš ženske posiliti.

Ni ji bil všeč, in to je to. Ne vem, kaj je potrebno zganjati toliko filozofije in predvidevanj okrog 30-letnice, torej čustveno in osebnostno izoblikovane ženske, razen, če pa bi ji res bilo potrebno dvoriti kot Trnuljčici, kakor je napisal On – ampak to ni pozitivno, ampak žensko nedozorelo čustveno stanje (npr. očetovski kompleks), za kar si je pa sama kriva zaradi zaprtosti in nedostopnosti – strahu pred moškimi oz. čustvi (torej iz spanca po piku na vreteno – dozorevanja, jo obudi iz deklice v preoblikovano žensko lasten notranji psihološki mehanizem ali njen moški aspekt – princ, to ni zunanji moški, kakor misli On.)

Zato je tu samo 1 odgovor – ni ji bil všeč, s čimer je ranila njegov ponos, kakor ostali 2, ki sta ga prav tako zavrnili, sicer ne bi pisal o ‘zlobnih’, možgansko odmirajočih 30-letnicah :D. Namreč veliko moških narobe presodi, da se ženska zanima za njega – dovolj je že, da je prijazna, pa že takoj pomisli, da ji je privlačen in kaj hoče od njega, ker smo tako ‘sijajni’ že zato, ker smo moški. 🙂 heh

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

No, še malo o pravljicah. 🙂
Prekletstvo Trnuljčice je bila napoved, da bo umrla, bila pa je zazibana v globok spanec (otrplost, odrezanost od zunanjega življenja, potop v notranji svet ali pasivnost) na pragu pubertete (težavno obdobje za mladostnika ob prehodu iz otroštva, ko ponavadi privrejo na plano razne oblike duševnih stisk, zasnovane v sami družinski simptomatiki). Dejansko gre za obliko negativnega materinskega kompleksa (ženske, ki imajo težave v odnosih, ki jih spremlja t. i. ‘nesrečna v ljubezni’, tudi dolgotrajna samskost, se pogosto niso ‘ujele’ z materjo, ki je imela škodljiv vpliv na njih, in so bile čustveno pretesno povezane z očetom, zato jih tudi neredko njihovi moški varajo). O pozitivnem materinskem kompleksu govori recimo Rdeča kapica, ki skuri hudobno čarovnico (osvobodi se negativnega materinega vpliva, ki ji onemogoča srečno zvezo z moškimi).

Zasanjani Borisi niso nič v primerjavi z mdoenrimi primerki obupanih bab, ki jih nek tip nekajkrat pokavsa, one pa že mislijo, da so v vezi, looool. ve se, kaj je veza, te vaše f.ukarije, brez skupnih otrok in premoženja, so zgolj približki večno obupanih..

Mi se v bistvu že zdavnaj ne pogovarjamo o tem zakaj je nekdo koga zavrnil. V bistvu se pogovarjamo o bolj zanimivih, temeljnih stvareh, o tem, kako na ljudi sploh gledati, kako stvari razumeti. Pozna se, da sem jaz na teh forumih kot alien iz druge dimenzije. Večinoma sem itak aktiven bolj na ekonomskih blogih, družboslovnih blogih in na te stvari drugače gledam.

Saj točno to se dogaja. Da so lahko “kot najstnice” in se v nedogled to igrajo. Zato sem jaz štartal iz splošne premise, iz današnje “hedonistične” kulture, kjer je družbenih pritiskov po “resnosti”, po ustvarjanju družine, itd… bistveno manj kot včasih. Za vse, za tipe in za ženske.

Statističen primer, po letu 2000 je v Sloveniji povprečna starost ženske ob rojstvu prvega otroka, v desetih letih narasla za 5 let. Trenutno je, če se ne motim, 30 let. Ob osamosvojitvi je bila 24 let. To gre gor in samo gor in to zelo hitro. Isto za tipe. Pa še povprečno število frocev pada, oz. je že tako nizko. Ni vprašanje ali je to “prav, ali narobe”, vprašanje je kako močno se to na ljudeh pozna. Drugi dejavniki poleg “kulture” so itak kriza, pa bizaren, večtirni trg delovne sile, pa, itd…. To se na ljudeh, sploh starih recimo pod 35, kar pozna.

Zato je najprej treba štartat iz splošnih premis, raven psihologističnega špekuliranja (za kar je tud treba kaj prebrat ane) je pa šele čist na koncu, če sploh. Resnega psihologističnega špekuliranja se pa o človeku itak ne moreš it, če nimaš na tone in na tone “materiala” o njemu. Na tone, ne na gramčke. Ta pogled zna bit kar uporaben. Ne uporaben za “pecanje”, ampak za razumevanje ljudi. Folk pač ne dozoreva tko kot psički, oz. živali, zgolj s starostjo, mi v bistvu dozorevamo na eni simbolni, pomenski ravni. Ta raven se pa spreminja in vse bolj kraljuje en kratkoročen pogled na zadeve in tudi jebivetrski odnos do vez, itd… Gre seveda za neke generalne tendence, ne za ugotavljanje, da smo “vsi taki”.

Bistvo vsega je, da vidva še niti enkrat nista šla kam sama v dvoje, ko si ji ti že rože nosil.[/quote]

[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/22/04/13/22041377bfcbcad4fddb4a6799c19fc5.jpg[/img]
[/quote]
Haha, smooth :D. Hvala :).

Dodatek za manj socialno vešče (Boris, a bereš?): ne pomeni zdaj to, da mi je matjažko kot tak neizmerno všeč. Pomeni, da mi je všeč njegova gesta, pospremljena s humorjem. To je vse.
Če bi sam sebe preveč resno jemal, gojil neka pričakovanja do mene in vse skupaj simbolno zapakiral v rožo, bi pa bežala, kolikor hitro bi me noge nesle. Obupanost, gojenje pričakovanj in obešanje na ljudi, ki jih niti poznaš ne dobro in z njimi še nisi razvil nekega odnosa, pač niso znaki zrelega človeka. Lahko temu rečeš čustvena zrelost, emocionalna inteligenca, kakorkoli. Boris, glede na tvoje zapise upam trditi, da tebi manjka nekaj čustvene zrelosti. To ti pišem dobronamerno. Če me boš poslušal in naredil kaj v smeri ali ne, je pa seveda popolnoma tvoja stvar.

Hvala Tisa_R. V življenju znam biti malo trmast in delat stvari pod svoje 🙂

Glede mojega prejšnjega posta pa moram rečt, da naj me slučajno kdo spet ne “fuka”, da imam oplojevalski, konservativen pogled na te zadeve. Ravno nasprotno, gre za “duh časa”, za ne-oplojevalski, ne-biologističen in če se le da, ne-moralističen pogled na to.

Hell NO.
Pol pa ne.
Kr sam si jo napiši…

In tud zaradi takih stvari kot jih opisujem se zavrnitve dogajajo, pa folk tega ne upošteva. Da se enim pač danes skoraj v celoti “jebe” za veze. Prav, ampak tudi meni se s takimi, pogostokrat “medlimi” ženskami ne da potem dolgoročno ukvarjati in grem stran. Takoj v štartu pa znajo delovat kar fajn.

Hell NO.
Pol pa ne.
Kr sam si jo napiši…[/quote]
Kaj pa, če napišeš tisto FMM, ki si jo zadnjič omenila? Obljubim, da te ne peljem na kavo, če nočeš :D.

Nehaj si spet jamo kopat.

Nehaj si spet jamo kopat.[/quote]
Oz. , povedano lepše, v izogib refleksnemu obrambnemu odzivu – spet si jamo koplješ.

Ja vse ste 110% krasne in super in vse, skratka top shit, vselej smo mi “bedniki” 🙂

No saj, bolš, da pustimo to.

[/quote]

Dodatek za manj socialno vešče (Boris, a bereš?): ne pomeni zdaj to, da mi je matjažko kot tak neizmerno všeč. Pomeni, da mi je všeč njegova gesta, pospremljena s humorjem. To je vse.
Če bi sam sebe preveč resno jemal, gojil neka pričakovanja do mene in vse skupaj simbolno zapakiral v rožo, bi pa bežala, kolikor hitro bi me noge nesle. Obupanost, gojenje pričakovanj in obešanje na ljudi, ki jih niti poznaš ne dobro in z njimi še nisi razvil nekega odnosa, pač niso znaki zrelega človeka. Lahko temu rečeš čustvena zrelost, emocionalna inteligenca, kakorkoli. Boris, glede na tvoje zapise upam trditi, da tebi manjka nekaj čustvene zrelosti. To ti pišem dobronamerno. Če me boš poslušal in naredil kaj v smeri ali ne, je pa seveda popolnoma tvoja stvar.[/quote]

Boris, si videl to žensko lisičjo prekaljenost in svetohlinstvo, s tabo se ukvarja pod krinko in ti daje nasvete, dejansko pa mene hoče, se pravi barabe? 😀 Romantična dobričina si, in evo, izvisiš pri ženskah. :))

Mogoče je res sosledje približevanje bilo nekoliko šlampasto, ker kooperiraš preveč z razumom in premalo po občutku. To gesta je resda lahko razumljena pač kot naskok nad trdnjavo in streljanje z vsemi razpoložljivimi topovi in pri ženski razumljena kot tvoja želja po – punca, seks, žena, poroka, otroci. Preveč neposredno, direktno, prehitro – zato so se verjetno splašile. Človeka prvo spoznavamo, se spoprijateljimo z njim, čustveno zbližamo, odpremo, če vidimo, da smo na isti frekvenci, potem pa ponavadi že tako razberemo, če so ‘indici’ obojestranske naklonjenosti dovolj močni, da se prijateljstvo lahko razvije v kaj več.

Poskušajo ti dopovedati, da si tu izpustil vmesni člen prijateljevanja, zbližanja, spoznavanja, čeprav si bil iskren v svojih namenih, neolepšan….

Ja, “coming on too hard”. Se je že zgodilo ja 🙂

Lepolaska, če boš tako pridna še ta teden, da napišeš zgodbico, ti bom prisiljen častiti kavico:)[/quote]

Hell NO.
Pol pa ne.

Sem v drugi temi napisal, da ti ne bom več težil z kavo, razumem “Ne” in ne drezam, ko nekomu ni. Ok?:)

Zgodba je verjetno v določeni meri že spisana in nas je kar nekaj zelo radovednih, tako da. ..Sicer pa po želji. Kave več ne omenim nikoli. Obljubim:)

Hell NO.
Pol pa ne.

Sem v drugi temi napisal, da ti ne bom več težil z kavo, razumem “Ne” in ne drezam, ko nekomu ni. Ok?:)

Zgodba je verjetno v določeni meri že spisana in nas je kar nekaj zelo radovednih, tako da. ..Sicer pa po želji. Kave več ne omenim nikoli. Obljubim:)[/quote]

Ne norčuj se iz žensk v resnih zvezah, no, malo spoštovanja. 🙂 Veš, da ne bo šla s tabo, kot je že z onimi 99-timi pred tabo komaj šla, saj že po karakterju na daleč lahko presodiš njen profil, še toliko prej, če si slaboviden, da je neomajna kot trdnjava, ki se pogreza v živem pesku, in krepostna kot sestra iz reda usmiljenk. 😀

Dodatek za manj socialno vešče (Boris, a bereš?): ne pomeni zdaj to, da mi je matjažko kot tak neizmerno všeč.Pomeni, da mi je všeč njegova gesta, pospremljena s humorjem. To je vse.
Če bi sam sebe preveč resno jemal, gojil neka pričakovanja do mene in vse skupaj simbolno zapakiral v rožo, bi pa bežala, kolikor hitro bi me noge nesle. Obupanost, gojenje pričakovanj in obešanje na ljudi, ki jih niti poznaš ne dobro in z njimi še nisi razvil nekega odnosa, pač niso znaki zrelega človeka. Lahko temu rečeš čustvena zrelost, emocionalna inteligenca, kakorkoli. Boris, glede na tvoje zapise upam trditi, da tebi manjka nekaj čustvene zrelosti. To ti pišem dobronamerno. Če me boš poslušal in naredil kaj v smeri ali ne, je pa seveda popolnoma tvoja stvar.[/quote]

Boris, si videl to žensko lisičjo prekaljenost in svetohlinstvo, s tabo se ukvarja pod krinko in ti daje nasvete, dejansko pa mene hoče, se pravi barabe? [/quote]
Preberi še enkrat, kar sem zgoraj poudarila. Poleg tega pa, kako točno si ti baraba?

Kako lahko z rožami nekoga prestrašiš? Ok, kakšnega psihičnega bolnika že, ampak nekega povprečnega človeka pa najbrž ne.

Je nekaj odzadaj, kar prestraši (če že prestraši) osebo. Kar pa ni nujno povezano s tistim, ki podarja cvetje…

Mogoce ji je mesojedko prinesel. 🙂 itak, da je nekaj od zadaj. Vsi imamo kaj od zadaj, posebej ko smo starejsi. Starejsi kot smo, vec imamo od zadaj. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Boris_je – to o čemer ti pišeš je t.i. “hitting the wall”. Vpiši v YT -> Woman hits the wall in boš dobil cel kup zanimivih razlag. Od tega, da ti je zid posledica tičevskega vrtiljaka (riding the cock carousel), da ženske v NY že najemajo tipe, izračun ugasnjene ženske, itn.

Vsekakor se mi zdi pa arbitrarnost postavitve numerične (zgornje ?) meje “ugasle ženske” pri 30-ih zelo enostranska. Ker nekatere se zaletijo v zid že vsaj 10 let prej, če ne še več. Tudi na MONu se pojavljajo take teme v določenih podforumih.

Recimo, da ti to ugaslost definiraš s parimi parametri:
– vizualni (zid),
– spolni (in ali reprodukcijski; zid),
– čustveni (zid),

Torej nekdo lahko naleti na vizualni ugasli zid še pred 20-im letom. Seveda imajo ženske tukaj prednost s fake-upom, pa vendar. Spolni ali reprodukcijski zid pa zavisi od prejšnjih spolnih zvez (SPI, SPB). Torej ena je lahko na videz luštna, vendar je zaradi tičevskega vrtiljaka aktivna prenašalka klamidije. Čustveni zid je pa vsaj primarno posledica prejšnjih (vseh tipov) zvez.

Na ugaslost ti vpliva tudi nasplošno življenjski stil (kajenje, alkohol, stres, prehrana, ukvarjanje s športom, itd.). V bistvu ti življenjski stil narejuje vse tri predhodne dejavnike.

Seveda je pa vse odvisno od tega kaj tip išče – poceni zabavo in bodočo ženo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close