Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj si mislite o ljudeh, ki nimajo pametnega telefona

Kaj si mislite o ljudeh, ki nimajo pametnega telefona

Ker je spodaj ena v neki temi napisala, da “mobilnega telefona nimajo samo res hudi hudi socialci in/ali opravilno nesposobne osebe, ki rabijo skrbnika”, me zanima, kaj si drugi mislite o ljudeh brez pametnega telefona. Imam mobilni telefon, a tistega na tipke, ki pa ga skoraj nikoli ne uporabljam. V bistvu sem ga nazadnje enkrat februarja ali marca, lahko tudi januarja. Uporabljam stacionarni telefon.

Torej, z besedo na plan. Kaj mente o takih ljudeh? Razpisite se!

Nič si ne mislim, razen tega, da zagotovo v precej večji meri ŽIVIJO SVOJA življenja.

Moje mnenje: Ti ljudje so zelo disciplinirani, mirni ljudje.

Zavidam jim enostavnost zivljenja in nepokorscino tehnologiji.

Danes imajo tudi najvecji socialci pametni telefon, nimajo ga nekateri precej stari ljudje in pescica tistih, ki so si lajf uredili neodvisno od telefonov.

Poznam enega zelo uspesnega in zelo bogatega poslovneza, ki nima pametnega telefona, ima navadni mobilec.

Moja mama ga nima, ima klasičen GSM na tipke, pa ni socialc, niti ni nikoli prejemala kake socialne pomoči in je opravilno popolnoma sposobna.

Ne vem, zakaj bi se sploh ubadala s tem, kak telefon nekdo ima ali pa nima.

zanima me208

mislim, da si umski bolnik in da nujno potrebuješ terpaijo.   jaz vem da je izmišljeno.  ker si se izdala.   ampak če odogvorim na tvoje fiktivno vprašanje.   lahko so pametni zelo, če vejo zakaj to počnejo.

Odgovor na objavo uporabnika
zanima me208, 17.04.2025 ob 18:37

Ker je spodaj ena v neki temi napisala, da “mobilnega telefona nimajo samo res hudi hudi socialci in/ali opravilno nesposobne osebe, ki rabijo skrbnika”, me zanima, kaj si drugi mislite o ljudeh brez pametnega telefona. Imam mobilni telefon, a tistega na tipke, ki pa ga skoraj nikoli ne uporabljam. V bistvu sem ga nazadnje enkrat februarja ali marca, lahko tudi januarja. Uporabljam stacionarni telefon.

Torej, z besedo na plan. Kaj mente o takih ljudeh? Razpisite se!

Da so pametni.

Stara forumašica, 17.04.2025 ob 18:45

Moja mama ga nima, ima klasičen GSM na tipke, pa ni socialc, niti ni nikoli prejemala kake socialne pomoči in je opravilno popolnoma sposobna.

Pametna pa nisi ravno, a?

Razumeš point vprašanja??

Nič, se ne ukvarjam z drugimi. Jaz, ki imam vse v telefonu, bi pa zelo težko brez. Tud ne poznam človeka, ki ga ne bi imel.

zanima me208

mislim, da si umski bolnik in da nujno potrebuješ terpaijo.   jaz vem da je izmišljeno.  ker si se izdala.   ampak če odogvorim na tvoje fiktivno vprašanje.   lahko so pametni zelo, če vejo zakaj to počnejo.

Tema ni izmisljena.. Tocno tako je, kot sem napisala. Sicer pa, hvala za mnenje.

Pametni.

Neobvesceni, nerazgledani, nevedni, neintelegentni, zahojeni.

nič si ne mislim. vsak zase ve, zkaj ga nima.

jaz ga nisem imela do leta 2021, ko mi je stari na tipke dokončno crknil, pa še to zato, ker sem ga pozabila dat filat, potem pa ga nisem mogla več vžgat. vprašanje koliko časa bi potem še bila brez pametnega 😁.. ko je stari crknil sem bila kak mesec brez telefona, ker ne maram ukvarjanja z tehničnimi zadevami, pa še na mobi kartici sem bila od skoz haha, pač nisem odvisnež telefonov.. potem sem se pa odločila za vezavo in izbrala telefon, ki je bil na vezavo v akciji, vzela takega prelepe modre barve (moja najljubša barva) in to je to.

Pač nimajo časa za igranje s tehničnimi sodobnostmi.

Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo mobije na tipke. In s takimi se normalno pogovarjam ob kafetu in dogovarjam za sestanke, srečanja.

Ne vem zakaj take kampanje proti pametnim telefonom?

Pametni telefon je enako kot ogenj. Pametni se ob ognju pogreje, butl pa opeče. Pametni telefon je lahko zelo koristen, če ga znaš uporabljati.

Najboljše da vprašaš Britansko kraljevo družino zakaj nimajo mobilne telefone. Tudi ostale evropske..Ste kdaj videli vsaj eno osebo od njih ki hodi z mobilnega v roki? Ne..Zakaj? Ker to za njih pomeni da so ‘navadne ljudi’. In ker vedo za nevarnost mob..

Verjetno so še vedno fotke od Kate in Vili v času kov. kdaj so bili doma kako se pogovarjajo na stacionarne telef.! Pri tolk denarja in bi lahko imeli zlatega, a ne!? Zakaj le!?

Ena bivša varuška je enkrat povedala (en intervju na eno drugo temo) da kdaj je delala v Silikonski dolini pri najbolj bogatih, CEO’s, da je morala podpisati pogodbo da ne sme pokazat otrokom ne mobilni, ne računalnika, in ne TV. Najbolj vplivni v industriji ki živi od vsega kaj mi počnemo, ne dovolijo svojim otrokom vse kaj ima spredaj ‘pametno’!

Poznam pa enega ki nima in mi je zaupal da noče biti suženj ‘pametnemu’ tel.ali kar koli drugega ker potem postaneš odvisen od tega…in imel je prav!

Vse ‘pametno’ je za nas neumne kmete😄

Vsak ki nima pametnega telefona MORA BITI SILNO PAMETEN ČLOVEK, MOJ GLOBOK PRIKLON NJEMU ALI NJEJ, PO JAPONSKO, DO TAL!!!

SAMO IDIOTI POTREBUJEJO PAMETEN TELEOFN DA ŠE RAZMIŠLJA NAMESTO NJIH.

Želim si da bi več ljudi izgubilo življenje med rabo (pametnega) telefona. To bi šele bila natur selekcija…. v času stacionarcev se nisi zaletel v rit avta pred sabo, nisi izpustil vozička z otrokom pred tovornjak in nisi padel v prepad med delanjem selfija.

Pameten telefon je krasna nova iznajdba matere Evolucije, da se poradira idiote iz naših vrst. Mogoče celo vključno z mano, da ne bo kdo mi česa očital ter poudarjal, da se nisem samovključila med idiote….

Da so stari 80+ let.

Pravilno, 17.04.2025 ob 18:48

Pametna pa nisi ravno, a?

Razumeš point vprašanja??

Cisto razumem, zato pa sem napisala

Sem na stacionarcu in navadnem mobiju s tipkami, ki ga ne uporabljam kaj dosti. Itak imam računalnik in tablico na kablu, pa res ne rabim pametnega talefona. V Silicijevi dolini itak vedo za vse minuse in pluse teh iznajdb, zato jih sami ne uporabljajo. En računalničar v žlahti tudi ne uporablja pametnega telefona. Že ve, zakaj. V naši kulturi premalo vemo o vplivu raznih mikrovalovanj.

Telefon je namenjen telefoniranju in kratkim sporočilom, kadar pogovor ni možen.
Za vse ostalo je nepotreben. Igrice, družabna omrežja,… to je kič, navlaka in poneumljanje.
Fotografiram recimo vezje, kak dokument… zaradi lažjega in hitrejšega dela, ker je pač telefon pri roki. Pošiljanje sličic vsakega krožnika hrane in predvsem selfiji… to je pa bolano.
Kot zgoraj rečeno, pametne naprave je potrebno tudi pametno uporabljati. Kar se pa večinoma počne, pa je uničevanje zdrave pameti in uspavanje spominskih funkcij.

vse bi dala, da bi še prodajali take telefone, tako pa se jih ne dobi. ok kak jajc že.:-( praktični mali in predvsem služijo svojemu namenu  – klicu.

takoj bi ga imela. sama niti vklopa moiblnih podatkov nimam, še ene fotke nism naredila.

kaj si mislim. preprosti ljudje, ki niso sužnji zdaj, takoj, kuj, ki niso obsedeni s tem, da non stop potrebujejo neke impulze, signale, informacije. top! ki dajo več na tukaj in zdaj, življenje, sebe, če so intro in soljudi če so ekstravert ….

Tudi jaz jim zavodam. Jaz bi tudi, a si zaradi službe tega ne morem privoščiti 😢

Oh, kako lepo je bilo v tistih časih, ko so ljudje z dvignjenimi glavami hodili naokoli.

Čisto nič si ne mislim o takih ljudeh. Vsakomur svoje.

New Report

Close