Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj si privoščite za zajtrk ali malico?

Kaj si privoščite za zajtrk ali malico?

Za osvežujoč začetek dneva ali “slastno” malico si privoščim jogurtovo svežino in hrustljave kosmiče. Na rezine narezano sveže sadje pa obrok »začini« z mislijo, da sem zase naredila nekaj dobrega.

Kako pa ti začneš svoj dan?

kozarec tople vode, 1 kozarec-stisnjena pomaranča, kruh maslo , med, včasih marmelada, kava.
Nikoli mleka, jogurta, kosmičev…(

Če zjutraj ne jem zajtrka, sem zelooooo sitna. Takrat je boljše, da se vsi skrijejo, dokler ga ne dobim.
Torej zajtrk potrebujem obvezno in po navadi jem sadne muslije z jogurtom ali kefirjem. Muslije si sestavljam sama iz bio kosmičev, otrobov in svežega sadja …

Sadja nikoli ne jem v kombinaciji z jogurtom, ali mlekom. Če jem jogurt, jem jogurt, če jem sadje, jem sadje. Včasih imam za zajtrk samo sadje, drugič kruh s kakšnim namazom, včasih mehko kuhano jajce….

Jaz zjutraj najraje jem umešana jajca z zelenjavo – jaraje imam čebulo, bučke, pappriko, gobe. Pripravim si en dan prej. Če ne jem tega, potem jem v jajce namočen kruh, pečen in zraven sadni smuti z jogurtom. Kosmičev skoraj nikoli, v kombinaciji s sadnim smutijem mogoče kdaj. Mi ne paše 🙂 Pa kdja jem mafin in smuti.

Jaz se zgledujem po reku “Po jutru se dan pozna”, zato vsako jutro jem zajtrk. Telo se je že tako navadilo, da brez njega preprosto ne morem. Jem pa različno, nimam nekega ustaljenega jedilnika oziroma po jutranjem navdihu.
Tudi v vseh študijah je ugotovljeno, da je zajtrk naš najpomembnejši dnevni obrok in to ne samo zato, ker je takšen “red”, takšen je tudi dejanski ustroj našega telesa.
Želodec že ve kaj potrebuje 🙂

New Report

Close