Kaj skuta je narejena s sirilom al brez, za te v trgovini mislim?
Zakaj pol na internetu piše da je ta skuta izdelana s sirilom?
http://trgovina.mercator.si/market/bio-nepasirana-skuta-mercator-500g-3838606643058
Zakaj pol na internetu piše da je ta skuta izdelana s sirilom?
http://trgovina.mercator.si/market/bio-nepasirana-skuta-mercator-500g-3838606643058%5B/quote%5D
proizvajalci ne vedo, kako se to dela:-)))
Pri nas jo delamo na dva načina.
1. Iz sladkega mleka z dodatkom sirila (kisa): mleko kuhamo do vretja in dodamo žlico kisa, premešamo in takoj odstavimo ter pustimo nekaj časa počivati. Ko vse skupaj precedimo, skuta ostane na cedilu, sirotka je pa za pujse Taka skuta je sladka in malce gumijasta.
2. Iz kislega mleka: posnamemo mleko, ga prelijemo v drug lonec, na grobo premešamo in pustimo čez noč v topli pečici (kuhamo na drva, zato je pečica primerno topla). Zjutraj je skuta narejena, precedimo jo, sirotko porabimo kot v zgornjem primeru. Sicer je menda dobra za pridobivanje odpornosti, ampak pri nas je ne maramo. Taka skuta je kisla in nič gumijasta.
Pa še odgovor avtorici. Mislim, da je trgovinska skuta delana z dodatkom sirila.