Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj skuta je narejena s sirilom al brez, za te v trgovini mislim?

Kaj skuta je narejena s sirilom al brez, za te v trgovini mislim?

Ve kdo.

Na embalaži piše samo izdelano iz mlka po siraski metodi?

Vidim, da popolne mone ne poznajo odgovora.

Kupiš mleko-sveže naj bo, s trajnim ne gre. Kuhaš in pred vretjem dodaš žlico alkoholnega kisa na 1L mleka. Precediš, kar je trdega je skuta, ostalo je sirotka. Enak postopek je pri industrijski.

Pa lep pozdrav!

Pozabila sem povedati, da je najbolje, če je mleko ravno pred rokom. Sicer pa je sploh fino, če pozabiš na mleko in ga imaš preveč, tudi če je malo pretečeno npr. dan ali 2, 3… (v trgovinah je itak datum napisan “za ziher”).

Skuta ni narejena s sirilom, z njim je narejen samo sir.

Ta pa razumem, meni se je tudi obrnilo, ko sem izvedela, od kod sirilo.

Zakaj pol na internetu piše da je ta skuta izdelana s sirilom?

http://trgovina.mercator.si/market/bio-nepasirana-skuta-mercator-500g-3838606643058

Zakaj pol na internetu piše da je ta skuta izdelana s sirilom?

http://trgovina.mercator.si/market/bio-nepasirana-skuta-mercator-500g-3838606643058%5B/quote%5D

proizvajalci ne vedo, kako se to dela:-)))

Pri nas jo delamo na dva načina.
1. Iz sladkega mleka z dodatkom sirila (kisa): mleko kuhamo do vretja in dodamo žlico kisa, premešamo in takoj odstavimo ter pustimo nekaj časa počivati. Ko vse skupaj precedimo, skuta ostane na cedilu, sirotka je pa za pujse 🙂 Taka skuta je sladka in malce gumijasta.
2. Iz kislega mleka: posnamemo mleko, ga prelijemo v drug lonec, na grobo premešamo in pustimo čez noč v topli pečici (kuhamo na drva, zato je pečica primerno topla). Zjutraj je skuta narejena, precedimo jo, sirotko porabimo kot v zgornjem primeru. Sicer je menda dobra za pridobivanje odpornosti, ampak pri nas je ne maramo. Taka skuta je kisla in nič gumijasta.

Pa še odgovor avtorici. Mislim, da je trgovinska skuta delana z dodatkom sirila.

New Report

Close