Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kaj smešnega

kaj smešnega

Pozdravljeni knjižni molji! Ker sem že malo presita resne in pa romantične literature (čeprav jo obožujem), bi rada za sprostitev prebrala kako lahko knjigo, ob kateri se človek res lahko nasmeje od srca. Brala sem že Trije možje v čolnu in pa Paniko, samo to mi nekako ni bila smešna literatura. Ima mogoče kdo kak predlog?

Hvala!
Ankita

Don Camillo in Peppone (Guareschi)
Štoparski vodnik po galaksiji (Adams)

Meni so najbolj všeč knjige Ephraima Kishona.

Sicer pa nekaj idej najdeš tudi tukaj:

Ena redkih knjig, ob kateri sem se res naglas nakrohotala je M.A.S.H. – vsem poznan film in nadaljevanka.
Knjiga mi je bila še boljša.

Jaroslav Hašek: Prigode dobrega vojaka Švejka

Tony Parsons.

Hans Hellmut Kirst: Nič, osem – petnajst

Zjutraj ob sedmih – luštna, prisrčna, za nasmejat … avtorja se ne spomnim.

Veliko veselja ob branju, kakršnemkoli že!

LP, M

Gozd obesenih lisic, Arto Paasilinna.. Humoristicna skandinavska druzbena novela..-nekaj takega:-) Zelo dobro… jaz sicer itak obozujem Paasilinnove knjige…

Se strinjam s summer – Arto Paasilinna poleg G.o.l. predlagam tudi Zajčje leto (čeprav je G.o.l. bolj smešna). Trenutno berem Tuleči mlinar, ki je tudi zelo sarkastična…

Uau, še nekdo, ki pozna Zjutraj ob sedmih – v naši “podružnični” knjižnici je sploh nimajo. Jo pa vedno vsem z veseljem svetujem, meni je neizmerno všeč. Avtor je pa Eric (?) Malpass. Žal je napisal samo še nekaj o Shakespearu (vsaj kolikor vem oz. kolikor se da dobiti pri nas). LP, Medeja

Kishon. Do solz sem se smejala.

Dela Frana Milčinskega, pa “Iz mojega nahrbtnika”, “Gospod Trebušnik” itd. Janka Mlakarja – sploh vse od Janka Mlakarja je zelo zabavno branje.
Dušan Mevlja “Vesele in pikre”, “Gledališke humoreske”.
Ja, tudi naši pisatelji so znali tako pretanjeno zabavno pisati, da se lahko nasmeješ do solz!
Sodobnih humorističnih slovenskih pisateljev pa ne poznam.
Kishon je pa tudi meni všeč.

Pred kratkim sem prebrala Zadnja priložnost, D. Adams. Njegov slog je itak fantastičen, ampak ta bukva je pa zakon! Se nasmeješ in zamisliš.
Všeč mi je tudi humor Branka Gradišnika – Strogo zaupno na Irskem, Strogo zaupno po Siciliji.

New Report

Close