Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj so bile ze tiste tablete za pospesevanje zanositve?

kaj so bile ze tiste tablete za pospesevanje zanositve?

Vcasih so bile ene tablete za pospesevanje zanositve, kako ze? Zdi se mi nekaj na K…

Klomifen

Res je! Nikakor se nisem mogla spomnit imena, emso verjetno 🙂

jaz sem z njimi zanosila v prvo, 5 krat po polovičko sem vzela, tako da znajo lepo pomagati, da dobiš ovulacijo, vsaj meni so… jih pa nimajo več v naših lekarnah. meni je G napisal recept in sem mela srečo, da je lekarnar iz Kranjske lekarne imel na zalogi, ker gre vsake toliko v Avstrijo ponj, ampak navodila v nemščini. jaz razumem nemško, če kdo ne, pa naj da nekomu, da mu prebere.

Clinofug (a le pazi testiranje nosečnosti!!!!) so škodljivi v 2. in 3. tromesečju za plod a zanosiš zagotovo!!!

To niso tablete za ”pospeševanje” zanositve. To so hormoni, ki vzpodbudijo delovanje jajčnikov, da začnejo proizvajati jajčeca. So ” zdravilo ” za neplodnost para, če ženska nima ovulacije ali pa neredno.

To ni vitaminček, ki ga vzameš kar tako mimogrede. Prvo mora ginekologinja ugotoviti, če si sploh potrebna take hormonske terapije. Čeprav jih res veliko zadevo predpiše kot ” zdravilo neplodnosti ” celo brez UZ pregleda.

Še najmanj neprijetna posledica slabega doziranja je večplodna nosečnost.

Kaj pa če je z žensko vse ok in je dejansko neplodnost na moški strani? Kaj če ima ženska neprehodne jajcevode? se sploh zavedate da se klomifena ne jemlje kar tako?

Kaj pa, ce je zenska zanosila s temi tableti ze pred leti in se zdaj slucajno ni mogla spomnit s pomocjo cesa je zanosila?
Ja, ampak ene ste pa res ljubibog in oj joj…

To bo pa že menda pisal v njeni kartoteki pri ginekologinji, ane?
Al namerava kar v lekarno, pa če ji dajo par škatlic Klomifena?

To bo pa že menda pisal v njeni kartoteki pri ginekologinji, ane?
Al namerava kar v lekarno, pa če ji dajo par škatlic Klomifena?[/quote]

Kje tocno sem napisala, da grem v lekarno po tablete?
Naj zdaj, ce se ne spomnim imena tablet, klicem ginekologa, da ga vprasam, kaj mi je predpisal?

Ja, bogše…

New Report

Close