Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj so za vas božične slaščice?

Kaj so za vas božične slaščice?

Že cel december, še posebej pa v zadnjih dneh se stalno pojavljajo teme v stilu, kakšen fajn recept za božično pecivo?

Mene pa zanima, kakšno pa mora bit to pecivo oz. piškoti, da se kvalificirajo kot božični?

Morajo imeti not cimet?

Res me zanima.

Čokoladni sufleji. Zakaj? Ker jih delamo samo enkrat na leto – za božič. Zraven mora biti vanilijev sladoled in preliv iz gozdnih sadežev. Vrhunec božiča, kar se mene tiče :-). Mnjam. Še …6 dni.

Pa po moje gre pri takih vprašanjih bolj zato, da pridejo na plan preverjeni recepti peciva, ki dobro “izpade” in zdrži malo dlje (če ga le ne pojejo prej :))))

Jaz npr. vsako leto pečem kaj drugega, ker pri nas obožujejo domače pečeno pecivo. Letos sem naredila:
-božični kruh
-čokoladno-ovsene piškote
-medenjake
-marmeladne blazinice

Po moje bom do božiča pekla še 1x, ker so moji res pridni jedci :))))

Božični kruh, Vatikanski kruh, medenjaki, orehova potica…..

A mi zaupaš recept? Mi še nikoli ni prav dobro uspelo tole.

Sicer pa jaz delam (pa res samo decembra, da se je za novoletne praznike) božično štolo in božični kolač – tako se pač reče receptom. Oboje je brez cimeta 🙂
Nobeno drugo pecivo pri meni nima pridevnika “božični”.

Izvoli:

http://www.kulinarika.net/recepti/12581/sladice/cokoladni-sufle/

Izvoli:

http://www.kulinarika.net/recepti/12581/sladice/cokoladni-sufle/%5B/quote%5D
Pa ni notranjost potem še surova? Surova moka pa to?

Ne, ni surovo, je pa tekoče. Moke je v mojem receptu (tega nisem pogledala, svojega bom pa napisala pozneje, zdajle ga nimam pri sebi) tako minimalno, da je čisto vseeno, v kakšnem stanju je. Drugače je pa dovolj kuhano, da ustreza zdravstvenemu minimumu, po moje.

za nas mora biti potica za božič

ostalo je pa odvisno od časa v denarnici

medenjaki, keksi, pecivo z veliko čokolade, orehi, božične zvezdice,

božično pecivo mora imeti božično kapico…

OREHOVA POTICA (drugič v letu je za veliko noč)
kokosovi kifeljčki
bavadni masleni piškoti na strojček
medenjaki
orehovi kifeljčki
domači prijatelj (z veliko cimeta)

Cimetovi kolački, priporočam!

New Report

Close