Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj speči na božični večer- sladica

Kaj speči na božični večer- sladica

Katero sladico pripravite na božični večer?

Daj razloži, zakaj praznike preživljate skozi hrano? A je res tako pomembno kaj jemo na božični večer?

ni je čez potico

mi nič ne pečemo na božični večer, običajno je takrat že vse varno spravljeno v naših želodcih

Ja pomebno mi je, da jemo. Ti bodi tiho, če boš samo vodo pila. Rabim kak koristen nasvet, idejo.

Babe tečne , seveda bom pripravila že prej, samo zanima me ideja…

Za božično-novoletne praznike je pri nas na mizi obvezno orehova potica. Poleg spečem še linške oči, medenjake in kokosove poljubčke. Za novo leto že po tradiciji spečem še kokosove čupavce. To je to. Ne “prirejamo” božičnih večerij ali kosila, ker si čez celo leto kuhamo po navdihu, kaj se nam zalušta. Tudi pecivo. Lani sem z možem bila na božični večer sama in sva pila čajček in potico. Pa to še zdaleč ne pomeni, da nisva imela večerje zaradi tega, ker se ni bi mogla privoščiti.

Ta pridne že zdaj pečemo medenjake, pa kake cimetove zvezdice, orehove palčke, ajdovčke, kokosove razpokance, do takrat pa še potica. Torej piškoti in potica. Biskvitne rolade in podobno imamo čez leto.

Meni je pa ta potica precenjena. Zame to ni nobena sladica, pa se vecina dela potico kot en kruh z orehi, brez veze.
Edino moja soseda naredi mega potico, tako da njeno se stejem kot sladico, ostale pa ne.

Mi bozica ne praznujemo, ampak za podobna praznovanja obvezno naredim torto ali kak kremast kolac podoben torti in par razlicnih vrst suhih piskotov.

Meni je pa ta potica precenjena. Zame to ni nobena sladica, pa se vecina dela potico kot en kruh z orehi, brez veze.
Edino moja soseda naredi mega potico, tako da njeno se stejem kot sladico, ostale pa ne.

Mi bozica ne praznujemo, ampak za podobna praznovanja obvezno naredim torto ali kak kremast kolac podoben torti in par razlicnih vrst suhih piskotov.
[/quote]

vsak po svoje, a ne … meni je pa ravno potica in, ravno zato ker se peče v glavnem le v božičnem času ter za veliko noč.
Imaš variant še pa še, od skutine, potratne, kokosove, ni za zanemarit niti figova z bučnimi semeni. Me je res presenetila, sem bil a skeptična, a potem presenečena zelo prijetno …

vsak po svoje, a ne … meni je pa ravno potica in, ravno zato ker se peče v glavnem le v božičnem času ter za veliko noč.
Imaš variant še pa še, od skutine, potratne, kokosove, ni za zanemarit niti figova z bučnimi semeni. Me je res presenetila, sem bil a skeptična, a potem presenečena zelo prijetno …
[/quote]

Potratna je pa cisto nekaj drugega, ta gre pri nas super v promet.
Veckrat naredim tudi ala potico s sadjem in marmelado, da je socna.
Pecem tudi klasicno orehovo po sosedinem receptu, ampak zal ni nikdar taka kot njena, je pa dober priblizek in dalec od okusa sladkanega kruha z orehi.

Mislim, da je potica precenjena tudi zaradi tega, ker j na mizi samo 2x letno za praznike, ce bi jo delali veckrat, bi bila kot 1. veliko boljsa (vec prakse) in kot 2. ne bi bila nic posebnega.

jaz bom naredila jaffa torto

Strogo gledanio potica in piškoti niso sladica. So sladek prigrizek. Osebno je meni kos potice po božični večerji krepko odveč.

Takrat pašejo kakšne rahle sadne sladice. Npr. limonina krema, panakota z malinami, kakšno skutno-sadna kombinacija (torta, krema, pita …) ali kaj podobnega, drobljenec s sadjem, domač sladoled … mooče še kaj ne preveč nasitnega iz čokolade, kakšen mus, lava tortice …

Tudi jaz sem med ta pridnimi in sem do zdaj napekla že velik kup piškotov, samo me je zanimalo kaj bi spekla kot kakšno božično torto in ste mi nekatere dale kar lepe ideje.
Tisto, da bi pekla potico bom preskočila (v tem nisem dobra in jo pečem le za veliko noč) in tudi odgovor tiste, da ne rabimo nič jest :-)))

Jaz sem lani naredila preprosto (brez peke) skutino torto z borovnicami, super se je obnesla.

naj na mizah ne bo samo hrana, naj so tudi srca srečna.

letos bo tiramisu, ker je enostaven za pripravo, vsi ga imamo radi in že dolgo ga nismo jedli

Jaz vedno naredim kakšno sladico, ker potic ne maramo preveč. Jaz jo pojem košček ali dva pri moji mami in imam dovolj za celo leto

http://midvakuhava.si/bozicna-jogurtova-torta/

Božično deblo

Pol boste pa spet jamrale, da ste se zredile pa kako shujsat do naslednjega bozica…

Ananas s smetanovo strjenko je men super po neki tezki vecerji za piko na i, ali panna cota s sadjem

New Report

Close