Kaj ste danes jedli oz boste?
Mi ga imamo recimo radi po primorsko – “kopa” se reče – skuhan stročji fižol, pa v kosih krompir, zmešaš toplo skupaj v skledi 1:1, naj bo krompir res mehak in malo pacast :), soliš, potem pa v ponvi segreješ olje, gor vržeš ocvirke ali koščke pršuta (ali kaj podobnega) veliko popra, zaliješ s kisom in obilno poliješ še vrelo čez.
Kot otrok se spomnim, da smo ga velikokrat jedli kot prilogo , ali pa kar samega popraženega na drobtinah.
Simpl varianta- klobaso za kuhanje/slanino/panceto, narežeš na koščke in popečeš na olju, dodaš česen in timijan, dodaš krompir narezan na kocke, zaliješ z vodo toliko da je krompir pokrit, ko bo kuhan bo tudi večina vode izparela, medtem zblanširaš stročji fižol, na koncusoliš popraš po okusu in povežeš s kislo smetano.
Malo manj simpl- svinjski zrezek/kremenatl/ vratovino soliš, popraš in popečeš na olivcu in maslu s česnom in timijanom, zraven narediš omako iz čebule, česna, stročjega fižola, cele limone z lupino narezane na krhlje, majarona, peteršilja, sol poper, omako zgostiš in zabeliš s smetano za kuhanje ali kislo smetano. Zraven krompir v kosih ali pire.
Razen tega lahko stročji fižol uporabiš tudi v mineštrah ali wokih.
Viharni ze prejsnjic se mi je zdelo, da pogresas mojo mamo, ko jo toliko omenjas.😂
Ji bom danes rekla…naj te posvoji. Ona ima rada fante. En vec, en manj…😆😂
[/quote]
Ti res pozabiš vse kar noriš, sem že večkrat opazil. Tud pri tem, ko si mene napadala, si enkrat šla v eno skrajnost, drugič v čisto v drugo in pozabila, kaj si prejšnjič divjala in pisala.😂
Ti res pozabiš vse kar noriš, sem že večkrat opazil. Tud pri tem, ko si mene napadala, si enkrat šla v eno skrajnost, drugič v čisto v drugo in pozabila, kaj si prejšnjič divjala in pisala.😂
[/quote]
Nic ne pozabim.
Le ti spreobracas besede. Utrujas s tem.
Tisto sem pripopala sliko. Da ji cel dan v tej vrocini delas doma, belis in cistit. Pol se hvali da bo naredila super duper kosilo.
Pa ti da na kroznik nekaj kar ne smes jesti.
To mi je dajala kot otroku isto, pa sem dobila zolcne napade in kolike, v bolnico.
Tko da tega ne jem.
Je glede zdravja, mi zanalasc hoce skodit. Ni prvic.
Ce rabis mamo, ti jo odstopim.😂
Ne bom je pogresala.😁
Tebi ne bo nagajala.😆
Nic ne pozabim.
Le ti spreobracas besede. Utrujas s tem.
Tisto sem pripopala sliko. Da ji cel dan v tej vrocini delas doma, belis in cistit. Pol se hvali da bo naredila super duper kosilo.
Pa ti da na kroznik nekaj kar ne smes jesti.
To mi je dajala kot otroku isto, pa sem dobila zolcne napade in kolike, v bolnico.
Tko da tega ne jem.
Je glede zdravja, mi zanalasc hoce skodit. Ni prvic.
Ce rabis mamo, ti jo odstopim.😂
Ne bom je pogresala.😁
Tebi ne bo nagajala.😆
[/quote]
Smetita temo. Prosim, nehajta.
enolično preveč
[/quote]
Ok sem te ubogala in sem sla po testo. Danes bodo torej polzki z mascarponejem, parad.omako in rikoto ter na koncu dodanim ribanim sirom. Pa solata seveda. Fizolova tokrat. Jutri pa kitajski nudli z zelenjavo iz vrta 🙂 , popecenim tofujem in sojino omako po zelji. Mesa ne jemo.
Ok sem te ubogala in sem sla po testo. Danes bodo torej polzki z mascarponejem, parad.omako in rikoto ter na koncu dodanim ribanim sirom. Pa solata seveda. Fizolova tokrat. Jutri pa kitajski nudli z zelenjavo iz vrta 🙂 , popecenim tofujem in sojino omako po zelji. Mesa ne jemo.
[/quote]
Super..bravo!