Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj ste danes jedli oz boste?

Kaj ste danes jedli oz boste?

Potrebujem idejo – kaj vse lahko sčaramo iz stročjega fižola?
Meni na misel pride kup variacij boranije, golaža ali pa fižol v solati. Se spomnite še česa drugega?

Uzivaj. Je se topla voda?
Si crna kot bav bav od sonca?☻
[/quote]

Je ok voda, črna sm pa res kot bav bav 😀 tko frendice ki me niso vidle že nek cajta pa so pršle, pa kr: wau kakšna barva 😀

KOSILO: pohančke z jajčno solato

Mi ga imamo recimo radi po primorsko – “kopa” se reče – skuhan stročji fižol, pa v kosih krompir, zmešaš toplo skupaj v skledi 1:1, naj bo krompir res mehak in malo pacast :), soliš, potem pa v ponvi segreješ olje, gor vržeš ocvirke ali koščke pršuta (ali kaj podobnega) veliko popra, zaliješ s kisom in obilno poliješ še vrelo čez.
Kot otrok se spomnim, da smo ga velikokrat jedli kot prilogo , ali pa kar samega popraženega na drobtinah.

Odlična je tudi neke vrste musaka; plast kuhanega stročjega fižola, plast mletega mesa, plast fižola in prelito s kislo smeteno z jajcem, potreseno s parmezanom in zapečeno.

Simpl varianta- klobaso za kuhanje/slanino/panceto, narežeš na koščke in popečeš na olju, dodaš česen in timijan, dodaš krompir narezan na kocke, zaliješ z vodo toliko da je krompir pokrit, ko bo kuhan bo tudi večina vode izparela, medtem zblanširaš stročji fižol, na koncusoliš popraš po okusu in povežeš s kislo smetano.

Malo manj simpl- svinjski zrezek/kremenatl/ vratovino soliš, popraš in popečeš na olivcu in maslu s česnom in timijanom, zraven narediš omako iz čebule, česna, stročjega fižola, cele limone z lupino narezane na krhlje, majarona, peteršilja, sol poper, omako zgostiš in zabeliš s smetano za kuhanje ali kislo smetano. Zraven krompir v kosih ali pire.

Razen tega lahko stročji fižol uporabiš tudi v mineštrah ali wokih.

z: pol litra tople vode z medom, c vitaminom, banana, kos polnozrnatega toasta s sirnim namazom
m: jogurt navadni tekoči in mleti ovseni kosmiči ter laneno seme, peteršiljev čaj
večerja kosilo skupaj pozno: fritata z jajci, bučkami, zelišči in avokadom

Meni osebno je najboljši na solato, pa da je iz hladilnika, hladen.
Drugo pa pečen krompir in kotlet ali sv.rebrca iz pečice pa stročji kot priloga. Njami 🙂

Ostalo kar pa si že naštel.

Al pa s čičeriko, rdečo papriko, sladkim krompirjem, spet kot praviš kup kombinacij.

Skoraj edina odgovorila oz “zadostila” vprašanju, drugi ali niso hoteli ali pa se osredotočili na kosilo 🙂

enolično preveč

Skoraj edina odgovorila oz “zadostila” vprašanju, drugi ali niso hoteli ali pa se osredotočili na kosilo 🙂
[/quote]Šnelč, samo ne potem po forumu divjat kako zaendrek je mama skuhala, pa da te hoče zastrupit, raje ji pomagaj, krompir si menda zmožna nalupit, ne?😁

Z:ovseni kosmiči s sadjem
K:šmorn in solata
V:jogurt

Šnelč, samo ne potem po forumu divjat kako zaendrek je mama skuhala, pa da te hoče zastrupit, raje ji pomagaj, krompir si menda zmožna nalupit, ne?😁
[/quote]

Si sama kuham. Ne jem po gostilnah, ne pri mamah, ne kot ti okrog. 😁

Si sama kuham. Ne jem po gostilnah, ne pri mamah, ne kot ti okrog. 😁
[/quote]Kaj si pa potem norela par dni nazaj s kako enolončnico te hoče mama zastrupit?😂

Kaj si pa potem norela par dni nazaj s kako enolončnico te hoče mama zastrupit?😂
[/quote]

Viharni ze prejsnjic se mi je zdelo, da pogresas mojo mamo, ko jo toliko omenjas.😂
Ji bom danes rekla…naj te posvoji. Ona ima rada fante. En vec, en manj…😆😂

Viharni ze prejsnjic se mi je zdelo, da pogresas mojo mamo, ko jo toliko omenjas.😂
Ji bom danes rekla…naj te posvoji. Ona ima rada fante. En vec, en manj…😆😂
[/quote]
Ti res pozabiš vse kar noriš, sem že večkrat opazil. Tud pri tem, ko si mene napadala, si enkrat šla v eno skrajnost, drugič v čisto v drugo in pozabila, kaj si prejšnjič divjala in pisala.😂

Ti res pozabiš vse kar noriš, sem že večkrat opazil. Tud pri tem, ko si mene napadala, si enkrat šla v eno skrajnost, drugič v čisto v drugo in pozabila, kaj si prejšnjič divjala in pisala.😂
[/quote]

Nic ne pozabim.
Le ti spreobracas besede. Utrujas s tem.

Tisto sem pripopala sliko. Da ji cel dan v tej vrocini delas doma, belis in cistit. Pol se hvali da bo naredila super duper kosilo.
Pa ti da na kroznik nekaj kar ne smes jesti.

To mi je dajala kot otroku isto, pa sem dobila zolcne napade in kolike, v bolnico.
Tko da tega ne jem.

Je glede zdravja, mi zanalasc hoce skodit. Ni prvic.

Ce rabis mamo, ti jo odstopim.😂
Ne bom je pogresala.😁

Tebi ne bo nagajala.😆

Nic ne pozabim.
Le ti spreobracas besede. Utrujas s tem.

Tisto sem pripopala sliko. Da ji cel dan v tej vrocini delas doma, belis in cistit. Pol se hvali da bo naredila super duper kosilo.
Pa ti da na kroznik nekaj kar ne smes jesti.

To mi je dajala kot otroku isto, pa sem dobila zolcne napade in kolike, v bolnico.
Tko da tega ne jem.

Je glede zdravja, mi zanalasc hoce skodit. Ni prvic.

Ce rabis mamo, ti jo odstopim.😂
Ne bom je pogresala.😁

Tebi ne bo nagajala.😆
[/quote]

Smetita temo. Prosim, nehajta.

enolično preveč
[/quote]

Ok sem te ubogala in sem sla po testo. Danes bodo torej polzki z mascarponejem, parad.omako in rikoto ter na koncu dodanim ribanim sirom. Pa solata seveda. Fizolova tokrat. Jutri pa kitajski nudli z zelenjavo iz vrta 🙂 , popecenim tofujem in sojino omako po zelji. Mesa ne jemo.

Ok sem te ubogala in sem sla po testo. Danes bodo torej polzki z mascarponejem, parad.omako in rikoto ter na koncu dodanim ribanim sirom. Pa solata seveda. Fizolova tokrat. Jutri pa kitajski nudli z zelenjavo iz vrta 🙂 , popecenim tofujem in sojino omako po zelji. Mesa ne jemo.
[/quote]

Super..bravo!

Sipina rižota na belo. Dokler je še poletje, da izkoristimo morske dobrote ☺

Džuveč (stročji fižol, paprika, čebula, paradižnik, grah in riž), stročji fižol s krompirjem, kislo smetano in ocvirki, za beljen z drobtinicami na maslu, v paradižnikovi omaki,v zelenjavni mineštri z makaroni in parmezanom.

Z: pečeno jajce s čebulo, pomarančni sok
M: domače grozdje
K: kaša iz mešanice žit z različno zelenjavo, paradajzova solata
M: slive in orehi
V: skuta z lanenim oljem
Če bo kriza, pa še kakšni piškoti zvečer, a zadnje dni sem kar disciplinirana

Pridna. 🙂

V sredo je Viharni rekel, da gre na ribicijo oz da bo eno ucil.
A je tebe ucil?😁😂
Sipe na fošino?😉

New Report

Close