Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Ta zadnje letošnje paprike sem nafilala, pa pire, pa radič. Popoldan pa kokosove rezine 😎

Gobova juha, piščančji fileji z rižem in zelenjavo v eni posodi pečeno v pečici, solata.

Kotleti z dušeno papriko(omaka), domači krompirjevi svaljki, kuhana cvetača, radič

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, solata.

Rižota, rdeča pesa( doma kuhana).

včeraj je bila pečena postrv s tržaško omako in krompir z zeliščnim maslom, danes pa mahune (enolončnica s stročjim fižolom) in jabolčni štrudel, ki je ostal od vikenda. Jutri puranji zrezki z rižem ali testeninami, solata.

Musaka z jajčevci, mletim mesom in krompirjem, paradižnikova solata.

Jota, kvašeni šarkelj(z rozinami in pomarančno lupinico).

Piščančji curry z zelenjavo, riž, solata.

Danes znameniti pekač od sonce v senci. Dobro je bilo. Hvala za recept.

Piščanec v vinu, kostanjev pire, rdeče zelje in sadne kupe s sladoledom 😋

Krompirjevi svaljki + golaž, včeraj kuhan + zelena solata.

Piscancje krace in sladek krompir, iz pecice. Duseno rdece zelje.

A juh pa nimate na repertoarju? Pri meni so juhe obvezne od jeseni do pozne pomladi, razne zelenjavne, mineštre in obare, pa še poleti se dostikrat zgodijo hladne juhe. Ni pa pri meni deserta, eventuelno kako pecivo za h kavi če so obiski, da pa bi bil desert del kosila pa ne.

Pri nas so mineštre poleti, pol pridejo bučne, porove, pa gobove 😁 niso pa obvezni del obroka, v povpreču enkrat do dvakrat na teden. Pozimi pa bolj ričeti in jote.

Pa ne bom več brala. Sama dobra kosila. Jaz sem praznila skrinjo, zato:

Šparglji-gozdni s pršutom in cvtim jajcem
Radič s fižolom in kuhanim krompirjem
1/2 kozarca terana

Pri nas so mineštre poleti, pol pridejo bučne, porove, pa gobove 😁 niso pa obvezni del obroka, v povpreču enkrat do dvakrat na teden. Pozimi pa bolj ričeti in jote.
[/quote]

O, pri meni pa od zelenjavnih porova, bučna, bučkina, kumarična, kolerabična, iz gomoljne zelene, špinačna, brezmesna zelje+por+zelena+korenje, blitvina z ajdovo kašo, koprivna, belušna, gobova itak, miso z brokolijem+šitake+koruza, potem pa še razne variante iz mešane zelenjave ki je pač na razpolago. Kar pri meni ne dobiš je klasična goveja juha z zakuho, z mesom ali ribami raje naredim obare. V velikih količinah za v skrinjo kuham še ohrovtovo mineštro, boršč, enolončnico iz kimčija, telečjo ali piščančjo obaro s karfiolo in veliko zelenjave, lečino s kračo…

O, pri meni pa od zelenjavnih porova, bučna, bučkina, kumarična, kolerabična, iz gomoljne zelene, špinačna, brezmesna zelje+por+zelena+korenje, blitvina z ajdovo kašo, koprivna, belušna, gobova itak, miso z brokolijem+šitake+koruza, potem pa še razne variante iz mešane zelenjave ki je pač na razpolago. Kar pri meni ne dobiš je klasična goveja juha z zakuho, z mesom ali ribami raje naredim obare. V velikih količinah za v skrinjo kuham še ohrovtovo mineštro, boršč, enolončnico iz kimčija, telečjo ali piščančjo obaro s karfiolo in veliko zelenjave, lečino s kračo…
[/quote]

Govejo tudi mi ful redko. Drugače pa pač glede na to, kaj je tisti hip na vrtu. Spomladi grahova, koprivna ali špargljeva…in tako naprej, kakor narekuje obisk vrta ☺

Pri nas enako. Juhe so skorajda obvezne, tudi solate – ne glede na to, da je zelenjava poleg glavne jedi. Desertov pri kosilu skorajda nikoli ni.

Pri nas enako. Juhe so skorajda obvezne, tudi solate – ne glede na to, da je zelenjava poleg glavne jedi. Desertov pri kosilu skorajda nikoli ni.
[/quote]

Ja, pri nas tudi solate, ne glede na to da je zelenjava že v juhi in glavni jedi, s tem da se razume da mora solata vsebovati vsaj nekaj svežega surovega zelenega, pozimi je to lahko tudi ohrovt, špinača, razne kreše, azijska listna zelenjava, letos sem pa prvič posejala zimski tolščak, bomo videli kako nam bo všeč.

Kofetek, čaj, želiral čežano, vmes sem včerajšnjo boranjo pogrel, potem pa spet kofetek, zdej pa še vodo čakam da zavre za earl grey čaj😎

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Ker imamo delavce, pa ne placane, je bil pasulj s suhim mesom. Za likof pa bodo krvavice, pečenice in kranjske ter vložena pečena paprika. Pa še jogurtovo pecivo z jabolki sem spekla.

O, pri meni pa od zelenjavnih porova, bučna, bučkina, kumarična, kolerabična, iz gomoljne zelene, špinačna, brezmesna zelje+por+zelena+korenje, blitvina z ajdovo kašo, koprivna, belušna, gobova itak, miso z brokolijem+šitake+koruza, potem pa še razne variante iz mešane zelenjave ki je pač na razpolago. Kar pri meni ne dobiš je klasična goveja juha z zakuho, z mesom ali ribami raje naredim obare. V velikih količinah za v skrinjo kuham še ohrovtovo mineštro, boršč, enolončnico iz kimčija, telečjo ali piščančjo obaro s karfiolo in veliko zelenjave, lečino s kračo…
[/quote]

Ooo…po mojem okusu, s tem, da ‘juhe’ spremenim v jed na zlico, najpogosteje obogatim s strocnicami in je glavna jed, hkrati pa za veckrat; z dodano drugi vrato zelenjave, npr. Zdaj je sploh tisti cas, ko najbolj paše nekaj gostega, tekocwga in najpogosteje vsaj nekoliko prekocega.

Ohrovt z brokolijem, rdeco papriko in ciceriko, zacinjeno s trzasko, ter ingverjwm.

Mrežna pečenka, restan krompir, repincl z jajčko. Mošt pozneje.

Fuži, omaka od telečje pečenke, paradižnik, ledenka v solati. Seveda tudi tel. pečenka.:)

New Report

Close