Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Jetrca, pražen krompir.
Popoldan še sladico – mandarinin crumble

super, me veseli, da vam je bilo všeč 🙂

glede juh: pri nas veliko jemo enolončnice (cca. 1x tedensko), juh kot takih pa niti ne, mi je nekako izguba časa. Tekočine dobim dovolj čez dan, če pa že kuham nekaj na žlico, pa raje vidim, da je nekaj bolj konkretnega 🙂 Tudi v hotelu jih pri večerji ne vzamem (običajno so samopostrežne), mi je potem hitro vsega preveč. Imam pa vedno kakšno (kokošjo/govejo z rezanci) v vrečki na zalogi, če pridem pozno s poti, ker mi drugo takrat navadno ne paše.

Včeraj smo improvizirali z musako z blitvo iz Šparovega toplega bifeja. Danes riž z arašidovim maslom, sojini polpeti in rukola. Jutri leskovački ćevapčići, pire krompir (how dare I, right? :)), zeljnata solata s fižolom.

Bila je čebulna juha po francosko s kockicami, polnjeni melancani in pomfri.

Telečja pečenka, fuži, mešana solata in jabolčna krostata.

Repina jota s suhumi rebrci, skutini štruklji z jabolki.

Danes pasulj in okisane pečene paprike

Obiski so me cist zaj…, tko da zdaj namest dans za jutr kuham ričet. Dans je blo cist nezdravo….dunajci in zelena solata, pa en izmed mojih fejvorit kolacev iz pecice na hitr.

Pašto

Skuhala sem šaro s suhim mesom, za poobedek grški jogurt. Čips po želji.

A boš ričet komu spet dostavila 😁

A boš ričet komu spet dostavila 😁
[/quote]
Ne grem še 1x na led.

Ne grem še 1x na led.
[/quote]
😁

Sesuli piščanca. Iz belega in nog vok s šitakami in zeleno, iz ostalega kisla in pekoča juha, riž.

Zdajle pa skleda motovilca.

Ocvrte piščančje perutničke, izdatna solata, za sladico prijateljičin tiramisu.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Špinačni tortelini z omako iz paradižnika in paprik in paradižnikova solata.

Za kosilo ohrovtova juha, paniran sir in piščančji file, pire krompir, repa, solata ter taščina rolada. Za psa sem za zajtrk skuhala sladek krompir in puranja prsa. Za večerjo sem ponovila vajo. Dvakrat na teden mu skuham poleg zajtrka in večerje še lososa s hokaido bučo ali masleno bučo. Kuham mu dvakrat na dan vsak dan, ker lahko samo to je (pa še ene brikete, ki jih ima veš čas na voljo, ima pa 40 kg).

File brancina, blitva s krompirjem , paradižnik solata, jogurtova strjenka.

Tvojemu kužku pa se godi ;))

Pečen piščančji file, riž, popečeni jajčevci , rdeča paprika in korenje. Za posladek jagode v tembi čokoladi.

Prebranec, sladica kremšnite.

Matevž, krvavice, zelje. Za sladico čokoladni mousse z rezinami vloženih viljamovk.

Kislo repo, slan krompir, za enega krvavico in za drugega pecenico. Polovicki, ki sta ostali bosta za malico, skupaj z vlozeno papriko in ajvarjem.Se od vceraj imam jogurtovo pecivo. Jutri pa sirovi struklji, svinjski zrezki v omaki in zeljna solata. Pol pa grem, hvala bogu, na siht in ne bo treba skoz mislt, kaj kuhat.

Piscancji zrezki v omaki s sampinjoni, siroki rezanci in zelena solata. Za sladico pa so se od vceraj ostale milka kocke

Danes bo pa pri nas puranji file v čebulni omaki, pire in paradižnik v solati. Prvič se bom spravila delat juho iz čajote…upam, da mi rata.

Grahovo juho iz suhega graha, zavitek s kislim zeljem & popecenimi sojinimi koxkicami ter jabolcna pita.

yeesss, cas v letu, ko jabolcne sladice najbolj sedejo .,.

New Report

Close