Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Pravkar se kuha…bolognese špageti pa zelena solata z radičem bo danes.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Domača pica, zelenjavna juha, radič v solati.

Chilli con carne, zelena solata. Za poobedek pa skutina torta z breskvami, na vrhu torte pa basier z zlatimi kapljicami. Pripravljam jo že od 11h. Na pogled je tako lepa, da jo je škoda jesti.

😮slika torte bi bila fajn…za brbončice podražit.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Domači široki rezanci v špinačni omaki , plus piščančji fileji povaljani v sezamu.
Za sladico hruška helena (iz špajze sicer)

Bolonjsko omako. Dve zajemalki za v skrinjo. In špagete. In radič z jajcem.

Jemo pa skoz mandarine, grozdje, banane in ingver v čaju. Za sladico pa so še vedno sladoledni korneti v skrinji. Pa kupljena skutina pita z borovnicami.

Ne grem pa do srede v trgovino!

O moj bog kakšna kombinacija………

Frančeska, kaj pa ti ne gre skupaj? Pri nas juha skoraj mora biti, taka ali drugačna. Pico vedno delam v dveh ali treh različicah, da so vsi zadovoljni. Brez sezonske solate pa tudi ne gre. Poleti tolčemo domač paradižnik, kumare, sedaj pa je na vrtu radič in motovilec in je to na vrsti.

Jutri bo pri nas pečen krompir v pečici in radič. Prej pa korenčkova juha.
Če bo koga usekalo na meso, imam pa par klobas za skuhat.

Danes bo goveja juha z rezanci, pečeni piščančji fileji, pecen krompir, cvetača, radič v solati.

Goveja juha z domacimi rezanci, mrezna pecenka je ze v roru, tenstan krompir in zelnata solata

Juha iz brokolija, telečja rebrca, pečen krompir , mešana pražena zelenjava in kokosove kocke.
Zdajle se lotim počasi.

Ma daj, sta se z mojo dogovorili? Vse enako razen juhe.

Ma daj, sta se z mojo dogovorili? Vse enako razen juhe.
[/quote]
Kak slucaj 😆

Kak slucaj 😆
[/quote]
Ups, najprej sem prebral zelena solata, sedaj preberem da je zeljnata. Mi zeleno.

ene 7 litrov bistre goveje juhe z obilico jušne zelenjave….fileji divjega prašiča v lastnem soku, krompir v oblicah skuhan v pari…malo rediča. Za dolče vložen kompot, kafe…

Juho si skuhal z vodo iz radiatorja, ki si jo nadomestil z vročim zrakom?

Ups, najprej sem prebral zelena solata, sedaj preberem da je zeljnata. Mi zeleno.
[/quote]
Jo je tasca dala in je za ponucat ;)))

Orada na krompirju iz pečice, solata.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Špinača pa pire

;)) si se pa nagarala..
[/quote]Sem se nasmejal.

Ta vikend je pa mizi res sama huda francosko-alpska klasika:

včeraj
(kosilo) predjed: jajce v aspiku. gl. jed: kremne krvavice, jabolčna čežana, posladek: jogurt
(večerja) miks narezek domačih mesnin in sira ob kozarecu rdečega, posladek: beli sir s sadjem (to je podobno kot mešanica med skuto in kislo smetano)

danes
(kosilo) predjed: pesina solata; gl. jed: gratinirana endivja s šunko, posladek: čokoladna krema
(večerja) koromačeva solata, polenta s parmezanom; posladek: jogurt

Se bom kar v jedilnik za danes vpiknila

predjed.. pesina solat WTF
Gl jed..gratinirana endivja s šunko..kolko moraš tega narediti, da je za enega jedca
Večerja.. posladek,,jogurt WTF
kaj ste normalni al kaj?

Se bom kar v jedilnik za danes vpiknila

predjed.. pesina solat WTF
Gl jed..gratinirana endivja s šunko..kolko moraš tega narediti, da je za enega jedca
Večerja.. posladek,,jogurt WTF
kaj ste normalni al kaj?
[/quote]

Odkrito, če bi Francozom šli kazat prenekatere tu navedene jedilnike, bi tudi rekli nekaj takega… sprejmi, da slovenske navade niso edine zveličane in ne edine na svetu… če bi poznala recept za endivjo, ti bi bilo jasno, kako nasitna jed je to
In ja – v Franciji je solata večinoma servirana kot predjed ali poobedek.
Zanimivo se mi je zdelo zapisati nekaj iz druge države, ker so res velike razlike. Če vidiš samo svoje okolje kot edino merodajno normalnost, pa pač ne beri.

Odkrito, če bi Francozom šli kazat prenekatere tu navedene jedilnike, bi tudi rekli nekaj takega… sprejmi, da slovenske navade niso edine zveličane in ne edine na svetu… če bi poznala recept za endivjo, ti bi bilo jasno, kako nasitna jed je to
In ja – v Franciji je solata večinoma servirana kot predjed ali poobedek.
Zanimivo se mi je zdelo zapisati nekaj iz druge države, ker so res velike razlike. Če vidiš samo svoje okolje kot edino merodajno normalnost, pa pač ne beri.
[/quote]Ne bodi pokroviteljska.
Komentar je bil mišljen, kako se boste najedli s takšnim jedilnikom.
Rdeča pesa za predjed. WTF. Samo da je francosko. Ma dej no.
Ti se kar najej endivje pohane al pečene, dober tek.

New Report

Close