kaj ste kuhali danes
Ta vikend je pa mizi res sama huda francosko-alpska klasika:
včeraj
(kosilo) predjed: jajce v aspiku. gl. jed: kremne krvavice, jabolčna čežana, posladek: jogurt
(večerja) miks narezek domačih mesnin in sira ob kozarecu rdečega, posladek: beli sir s sadjem (to je podobno kot mešanica med skuto in kislo smetano)
danes
(kosilo) predjed: pesina solata; gl. jed: gratinirana endivja s šunko, posladek: čokoladna krema
(večerja) koromačeva solata, polenta s parmezanom; posladek: jogurt
Se bom kar v jedilnik za danes vpiknila
predjed.. pesina solat WTF
Gl jed..gratinirana endivja s šunko..kolko moraš tega narediti, da je za enega jedca
Večerja.. posladek,,jogurt WTF
kaj ste normalni al kaj?
[/quote]
Odkrito, če bi Francozom šli kazat prenekatere tu navedene jedilnike, bi tudi rekli nekaj takega… sprejmi, da slovenske navade niso edine zveličane in ne edine na svetu… če bi poznala recept za endivjo, ti bi bilo jasno, kako nasitna jed je to
In ja – v Franciji je solata večinoma servirana kot predjed ali poobedek.
Zanimivo se mi je zdelo zapisati nekaj iz druge države, ker so res velike razlike. Če vidiš samo svoje okolje kot edino merodajno normalnost, pa pač ne beri.
Odkrito, če bi Francozom šli kazat prenekatere tu navedene jedilnike, bi tudi rekli nekaj takega… sprejmi, da slovenske navade niso edine zveličane in ne edine na svetu… če bi poznala recept za endivjo, ti bi bilo jasno, kako nasitna jed je to
In ja – v Franciji je solata večinoma servirana kot predjed ali poobedek.
Zanimivo se mi je zdelo zapisati nekaj iz druge države, ker so res velike razlike. Če vidiš samo svoje okolje kot edino merodajno normalnost, pa pač ne beri.
[/quote]Ne bodi pokroviteljska.
Komentar je bil mišljen, kako se boste najedli s takšnim jedilnikom.
Rdeča pesa za predjed. WTF. Samo da je francosko. Ma dej no.
Ti se kar najej endivje pohane al pečene, dober tek.