kaj ste kuhali danes
Ne bodi pokroviteljska.
Komentar je bil mišljen, kako se boste najedli s takšnim jedilnikom.
Rdeča pesa za predjed. WTF. Samo da je francosko. Ma dej no.
Ti se kar najej endivje pohane al pečene, dober tek.
[/quote]
Mene pa zanima, ali kuhaš tudi tako za en drek kot bereš? Goveja juha skisana? Sosede si že vse osrala? Pred, med ali po restanem krompirju?
Ne bodi pokroviteljska.
Komentar je bil mišljen, kako se boste najedli s takšnim jedilnikom.
Rdeča pesa za predjed. WTF. Samo da je francosko. Ma dej no.
Ti se kar najej endivje pohane al pečene, dober tek.
[/quote]
Napišem jaz, ker zadevo poznam s smučanja, gre pa za tipično zimsko jed s tistih koncev, tako da je res nasitno. Francozi izraz endivja (fr. endives) uporabljajo za to kar je pri nas vitlof ali belgijski radič. Vzame se cele vitlofe, jih skuha, zavije v šunko in v pekaču prelije z bešamelom -temu se doda ponavadi še smetana ali nariban sir ali kar oboje. Ponavadi tudi ni zraven priloge, ker se tretira kot celostna jed (razen kak kruh, da še pomažeš za sabo, potem pa si tako samo še za na kavč – razen če si res dasa in greš dejansko nazaj na smučišče :-)).
Napišem jaz, ker zadevo poznam s smučanja, gre pa za tipično zimsko jed s tistih koncev, tako da je res nasitno. Francozi izraz endivja (fr. endives) uporabljajo za to kar je pri nas vitlof ali belgijski radič. Vzame se cele vitlofe, jih skuha, zavije v šunko in v pekaču prelije z bešamelom -temu se doda ponavadi še smetana ali nariban sir ali kar oboje. Ponavadi tudi ni zraven priloge, ker se tretira kot celostna jed (razen kak kruh, da še pomažeš za sabo, potem pa si tako samo še za na kavč – razen če si res dasa in greš dejansko nazaj na smučišče :-)).
[/quote]Hvala za pojasnilo. Avtorica je dobila napad besa, ko me je zanimalo koliko gratinirane endivje potrebuješ za eno osebo.
Hvala za pojasnilo. Avtorica je dobila napad besa, ko me je zanimalo koliko gratinirane endivje potrebuješ za eno osebo.
[/quote]
No, ni te samo to zanimalo, pač pa si še malo preklinjala in avtoričin odgovor v nič dajala zraven, a ne? Grdo napišeš in se potem čudiš grdemu odgovoru. Kdor seje veter, žanje vihar.
Če je zate WTF preklinjanje? WTF …zame je začudenje. Ti kar jej rdeči runkl za predjed. WTF
[/quote]
Tale tvoj odgovor enako, wtf je seveda preklinjanje, saj menda veš, okrajšava katerih besed je. Odnos še vedno enak, poniževalen do sogovornika. Reakcija na tak odgovor je težko prijazna.
Če želiš normalen odgovor, piši spoštljivo do sogovornika.
Tale tvoj odgovor enako, wtf je seveda preklinjanje, saj menda veš, okrajšava katerih besed je. Odnos še vedno enak, poniževalen do sogovornika. Reakcija na tak odgovor je težko prijazna.
Če želiš normalen odgovor, piši spoštljivo do sogovornika.
[/quote]Pozdravljena. Še vedno ne vem, če ješ rdeči runkl za predjed?
Ampak zakaj? Jaz bi sicer v tej kombinaciji raje motovilec, ker mi gre radič brez krompirja, jajčka in pancete težko po grlu, ostalo mi je ok. Kaj konkretno pa tebe moti?
[/quote]
Juhe pri nas kot predjed ne jemo nikoli. Za večerjo je kdaj kot samostojna jed, drugače kuhamo bolj konkretne mineštre,kjer drugega razen mogoče koščka kruha ne potrebuješ. To kot prvo.
Pizza nam je tudi samostojna jed in mi solata zraven enostavno ne paše. Eventuelno kak list rukole, nezabeljene in pa pizzi par oliv.
Juha plus pizza plus solata mi je pa…….pač ne gre mi skupaj. če vam paše nič nabobe,samo komentiram.