Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Ajdovi njoki s špinačo in goveji zrezek. Zraven motovilec. Za posladek tiramisu in kava.

Ne bodi pokroviteljska.
Komentar je bil mišljen, kako se boste najedli s takšnim jedilnikom.
Rdeča pesa za predjed. WTF. Samo da je francosko. Ma dej no.
Ti se kar najej endivje pohane al pečene, dober tek.
[/quote]

Mene pa zanima, ali kuhaš tudi tako za en drek kot bereš? Goveja juha skisana? Sosede si že vse osrala? Pred, med ali po restanem krompirju?

Polpeti, krompirjeva solata, kremna rezina

Mene pa zanima, ali kuhaš tudi tako za en drek kot bereš? Goveja juha skisana? Sosede si že vse osrala? Pred, med ali po restanem krompirju?
[/quote]
Nisem po tebi in tvoji materi, da bi sosede osrala. Kakrkoli že to pomeni.?Kuhaš tudi tako za en drek kot piše?

Ne bodi pokroviteljska.
Komentar je bil mišljen, kako se boste najedli s takšnim jedilnikom.
Rdeča pesa za predjed. WTF. Samo da je francosko. Ma dej no.
Ti se kar najej endivje pohane al pečene, dober tek.
[/quote]

Napišem jaz, ker zadevo poznam s smučanja, gre pa za tipično zimsko jed s tistih koncev, tako da je res nasitno. Francozi izraz endivja (fr. endives) uporabljajo za to kar je pri nas vitlof ali belgijski radič. Vzame se cele vitlofe, jih skuha, zavije v šunko in v pekaču prelije z bešamelom -temu se doda ponavadi še smetana ali nariban sir ali kar oboje. Ponavadi tudi ni zraven priloge, ker se tretira kot celostna jed (razen kak kruh, da še pomažeš za sabo, potem pa si tako samo še za na kavč – razen če si res dasa in greš dejansko nazaj na smučišče :-)).

Napišem jaz, ker zadevo poznam s smučanja, gre pa za tipično zimsko jed s tistih koncev, tako da je res nasitno. Francozi izraz endivja (fr. endives) uporabljajo za to kar je pri nas vitlof ali belgijski radič. Vzame se cele vitlofe, jih skuha, zavije v šunko in v pekaču prelije z bešamelom -temu se doda ponavadi še smetana ali nariban sir ali kar oboje. Ponavadi tudi ni zraven priloge, ker se tretira kot celostna jed (razen kak kruh, da še pomažeš za sabo, potem pa si tako samo še za na kavč – razen če si res dasa in greš dejansko nazaj na smučišče :-)).
[/quote]Hvala za pojasnilo. Avtorica je dobila napad besa, ko me je zanimalo koliko gratinirane endivje potrebuješ za eno osebo.

Kofetek zjutraj, pa sedaj sem za čaj pristavil, to je pa to v celem dnevu🙄

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Hvala za pojasnilo. Avtorica je dobila napad besa, ko me je zanimalo koliko gratinirane endivje potrebuješ za eno osebo.
[/quote]

No, ni te samo to zanimalo, pač pa si še malo preklinjala in avtoričin odgovor v nič dajala zraven, a ne? Grdo napišeš in se potem čudiš grdemu odgovoru. Kdor seje veter, žanje vihar.

No, ni te samo to zanimalo, pač pa si še malo preklinjala in avtoričin odgovor v nič dajala zraven, a ne? Grdo napišeš in se potem čudiš grdemu odgovoru. Kdor seje veter, žanje vihar.
[/quote]
Če je zate WTF preklinjanje? WTF …zame je začudenje. Ti kar jej rdeči runkl za predjed. WTF


Če je zate WTF preklinjanje? WTF …zame je začudenje. Ti kar jej rdeči runkl za predjed. WTF
[/quote]

Tale tvoj odgovor enako, wtf je seveda preklinjanje, saj menda veš, okrajšava katerih besed je. Odnos še vedno enak, poniževalen do sogovornika. Reakcija na tak odgovor je težko prijazna.

Če želiš normalen odgovor, piši spoštljivo do sogovornika.


Kombinacija mi ne gre skupaj, saj sem napisala…..

Kus kus s piscancem in zelenjavo 🙂


Kombinacija mi ne gre skupaj, saj sem napisala…..
[/quote]

Ampak zakaj? Jaz bi sicer v tej kombinaciji raje motovilec, ker mi gre radič brez krompirja, jajčka in pancete težko po grlu, ostalo mi je ok. Kaj konkretno pa tebe moti?

Tale tvoj odgovor enako, wtf je seveda preklinjanje, saj menda veš, okrajšava katerih besed je. Odnos še vedno enak, poniževalen do sogovornika. Reakcija na tak odgovor je težko prijazna.

Če želiš normalen odgovor, piši spoštljivo do sogovornika.
[/quote]Pozdravljena. Še vedno ne vem, če ješ rdeči runkl za predjed?

Ampak zakaj? Jaz bi sicer v tej kombinaciji raje motovilec, ker mi gre radič brez krompirja, jajčka in pancete težko po grlu, ostalo mi je ok. Kaj konkretno pa tebe moti?
[/quote]

Juhe pri nas kot predjed ne jemo nikoli. Za večerjo je kdaj kot samostojna jed, drugače kuhamo bolj konkretne mineštre,kjer drugega razen mogoče koščka kruha ne potrebuješ. To kot prvo.
Pizza nam je tudi samostojna jed in mi solata zraven enostavno ne paše. Eventuelno kak list rukole, nezabeljene in pa pizzi par oliv.
Juha plus pizza plus solata mi je pa…….pač ne gre mi skupaj. če vam paše nič nabobe,samo komentiram.

Vseh sort smo, enemu paše nekaj, drugemu pa nekaj drugega. Pa navada je tudi železna srajca.😀

prosena kaša
leča v paradižnikovi omaki
kitajsko zelje in fižol (kot solata solata).

Cudovito. Po moji meri.:)

Duseno rdece/navadno zelje, cicerikine kocke z indijskimi orescki ter mandljeva pitica.

Moram porabiti pleskavice ( nekdo jih je kupil v soboto). Zraven bodo popečene lepinje, domač pindžur , solata (endivja, rdeč radič, koruza, paradižnik). Od včeraj nam je ostalo še ravno prav peciva. Hitro narejeno in dobro (upam!).

Danes bo na posebno željo (naj)mlajšega člana družine: pohana mocarela s tatarsko omako, pomfri in solata 🙂

mmmm..pohane mocarele pa še nisem delala, a to isto daš moka – jajce – drobtine, a je kakšen drugačen postopek?

mmmm..pohane mocarele pa še nisem delala, a to isto daš moka – jajce – drobtine, a je kakšen drugačen postopek?
[/quote]

Isto, samo jaz dam dvojno plast – ponovim postopek dvakrat.

Danes bo riž s kitajsko zelejnavo in kranjska klobasa.

Isto, samo jaz dam dvojno plast – ponovim postopek dvakrat.
[/quote]

hvala Replika, bom kmalu tole naredila 🙂

Juha z zdrobovimi žličniki, , puranji zrezki v gobovi omaki, pire krompir, solata stročni fižol, sladica jabolčni zavitek.

New Report

Close