kaj ste kuhali danes
Saj res, da že dvajset let jamra, kako jo srce matra, a jebela, se ne da. Še kar je med nami, sicer dobrih 30km stran.
Sicer pa, saj nism nobenga vabila, da pride k men jest.
Dober tek tud tebi.
[/quote]
Kaj se sekiraš? Mi smo včeraj jedli hrano prejšnjega dne. Ni važno, kaj skuhaš, važno je, da je za pojest 🙂
kako jo pa delaš?
[/quote]
Na olju potenstaš pol čebule (tudi če ne) , dodaš dva ali tri korenja, zrezana na kolobarčke ali naribana. Zaliješ z jušno osnovo – v resnici dolijem vodo in fliknem kocko knorr.
Eni dodajo muškatni orešček, lovor, peteršilj….. tudi če ne. 🙂
Ko je korenček kuhan, ga s paličnim mešalnikom razžvrkljam v gosto zmes.
Nimaš pojma, da ješ en korenje… da komu dela uživanje korenja težave zaradi zob…. top juhica. Lahko dodaš na koncu v krožnik še žličko smetane, kruhove kocke… ali pa nič.
Če dodaš pa žličko sladkorja, bodo navdušeni tudi malčki.
Na olju potenstaš pol čebule (tudi če ne) , dodaš dva ali tri korenja, zrezana na kolobarčke ali naribana. Zaliješ z jušno osnovo – v resnici dolijem vodo in fliknem kocko knorr.
Eni dodajo muškatni orešček, lovor, peteršilj….. tudi če ne. 🙂
Ko je korenček kuhan, ga s paličnim mešalnikom razžvrkljam v gosto zmes.
Nimaš pojma, da ješ en korenje… da komu dela uživanje korenja težave zaradi zob…. top juhica. Lahko dodaš na koncu v krožnik še žličko smetane, kruhove kocke… ali pa nič.
Če dodaš pa žličko sladkorja, bodo navdušeni tudi malčki.
[/quote]
Hvala, bomo probali enkrat.
Me je zanimalo ker je toliko receptov. Jaz sem npr delala eno hladno poleti, ne vem na pamet recepta, bila je pa iz avokada, korenja (surovega), arašidovega masla in ne vem na pamet katerih začimb. To se vse skupaj zmiksa in da v hladilnik za par ur. To je bilo tako nasitno, ne rabiš zraven nič, morda kos kruha če ga imaš kam dat.
Hvala, bomo probali enkrat.
Me je zanimalo ker je toliko receptov. Jaz sem npr delala eno hladno poleti, ne vem na pamet recepta, bila je pa iz avokada, korenja (surovega), arašidovega masla in ne vem na pamet katerih začimb. To se vse skupaj zmiksa in da v hladilnik za par ur. To je bilo tako nasitno, ne rabiš zraven nič, morda kos kruha če ga imaš kam dat.
[/quote]
Nobenega avokada (škoda denarja), nobenega arašidovega masla.. Kar probaj po domače in boste navdušeni.
Naše babice niso imele nič – pa so jedli najboljše. Da ne omenjam pit in pečenk od sonarodnjakinj iz Yuge. <3
Pri nas bo danes čebulna juha s sirovimi vlivanci, popečen kruh za zraven. Za predjed pa bo mešana solata ( motovilec, rukola, češnjev paradižnik, malo rdečega radiča) z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Včeraj sem kupila neko pecivo. Za čuda ga je ostalo ravno še za danes za po kosilu . Se redko zgodi.