Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Nič. Je nekdo ta teden praznoval r.d., sinoči pa častil tolk hrane, da jo je tričetrt ostalo. Nekaj je bilo za kosilo, ostalo je šlo starejšim upokojencem.
Ja kdo bo pa zvečer jedel nooo :)))

Aja, dans bodo moški postreženi z beljakovimi poljubčki, ki so jih včeraj otroci iz delavnice delali :)))

Danes kuham na veliko, še malo za v skrinjo za takrat, ko ni časa. Velik lonec goveje juhe, piščanec z rižem in zelenjavo v pečici, Goveji zrezki (skoraj 2 kg) v omaki, palačinke, ki bodo še jutri s skuto in motovilec.

Danes pacam sarme, jih bo ena večja količina še za v skrinjo.
Poleg pa krompir v kosih, motovilec in slivov kompot.

Danes zelenjavna juha, iz pekača pa štefani pečenka in pečen krompir, zraven stročji fižol z drobtinicami, korenje na maslu, solata (zelena solata, zelje, pesa).

Pri nas bo za enega pecenica in kislo zelje, ker je ostalo še od vceraj. Za naju dva bodo pa prej makaroni na drobtinah, fasirano meso po moje in jabolcna cezana.

Piščančja obara z žličniki, krompirjeva polenta. Jabolčni zavitek.

OMG, ideje pa take!
A tašče nimaš, da bi vsaj možu in otroku skuhala?

Danes predolgo spala, zato bo pozno kosilo – panirani zrezki, pomfri in mešana solata.

OMG, ideje pa take!
A tašče nimaš, da bi vsaj možu in otroku skuhala?
[/quote]
Saj res, da že dvajset let jamra, kako jo srce matra, a jebela, se ne da. Še kar je med nami, sicer dobrih 30km stran.
Sicer pa, saj nism nobenga vabila, da pride k men jest.
Dober tek tud tebi.


Saj res, da že dvajset let jamra, kako jo srce matra, a jebela, se ne da. Še kar je med nami, sicer dobrih 30km stran.
Sicer pa, saj nism nobenga vabila, da pride k men jest.
Dober tek tud tebi.
[/quote]

Kaj se sekiraš? Mi smo včeraj jedli hrano prejšnjega dne. Ni važno, kaj skuhaš, važno je, da je za pojest 🙂

Domači njoki z jurčkovo omako, motovilec v solati. Sladoled s smetano.

Neslano kosilo 😉
Polpete, ohrovt, solata mix(motovilec, rukola,…)

Mi smo skuhali juho, svinjsko ribico in poleg solato.

Od kar sem začela delat korenčkovo juho …… je 5x na mesec na jedilniku.
Pa zdele je korenje čist poceni. Za spremembo od prežganke.

kako jo pa delaš?

kako jo pa delaš?
[/quote]

Na olju potenstaš pol čebule (tudi če ne) , dodaš dva ali tri korenja, zrezana na kolobarčke ali naribana. Zaliješ z jušno osnovo – v resnici dolijem vodo in fliknem kocko knorr.
Eni dodajo muškatni orešček, lovor, peteršilj….. tudi če ne. 🙂
Ko je korenček kuhan, ga s paličnim mešalnikom razžvrkljam v gosto zmes.

Nimaš pojma, da ješ en korenje… da komu dela uživanje korenja težave zaradi zob…. top juhica. Lahko dodaš na koncu v krožnik še žličko smetane, kruhove kocke… ali pa nič.

Če dodaš pa žličko sladkorja, bodo navdušeni tudi malčki.

pečen piščanec.
Priloga pa enolončnica iz:
Fižol, koruza, leča, Čečerika, fiž, makaroni.
Solata pa motivovc iz hoferja z balzamičnm kisom.
Mlajask.

pečen piščanec.
Priloga pa enolončnica iz:
Fižol, koruza, leča, Čečerika, fiž, makaroni.
Solata pa motivovc iz hoferja z balzamičnm kisom.
Mlajask.

pečen piščanec.
Priloga pa enolončnica iz:
Fižol, koruza, leča, Čečerika, fiž, makaroni.
Solata pa motivovc iz hoferja z balzamičnm kisom.
Mlajask.

Na olju potenstaš pol čebule (tudi če ne) , dodaš dva ali tri korenja, zrezana na kolobarčke ali naribana. Zaliješ z jušno osnovo – v resnici dolijem vodo in fliknem kocko knorr.
Eni dodajo muškatni orešček, lovor, peteršilj….. tudi če ne. 🙂
Ko je korenček kuhan, ga s paličnim mešalnikom razžvrkljam v gosto zmes.

Nimaš pojma, da ješ en korenje… da komu dela uživanje korenja težave zaradi zob…. top juhica. Lahko dodaš na koncu v krožnik še žličko smetane, kruhove kocke… ali pa nič.

Če dodaš pa žličko sladkorja, bodo navdušeni tudi malčki.
[/quote]

Hvala, bomo probali enkrat.

Me je zanimalo ker je toliko receptov. Jaz sem npr delala eno hladno poleti, ne vem na pamet recepta, bila je pa iz avokada, korenja (surovega), arašidovega masla in ne vem na pamet katerih začimb. To se vse skupaj zmiksa in da v hladilnik za par ur. To je bilo tako nasitno, ne rabiš zraven nič, morda kos kruha če ga imaš kam dat.

Hvala, bomo probali enkrat.

Me je zanimalo ker je toliko receptov. Jaz sem npr delala eno hladno poleti, ne vem na pamet recepta, bila je pa iz avokada, korenja (surovega), arašidovega masla in ne vem na pamet katerih začimb. To se vse skupaj zmiksa in da v hladilnik za par ur. To je bilo tako nasitno, ne rabiš zraven nič, morda kos kruha če ga imaš kam dat.
[/quote]

Nobenega avokada (škoda denarja), nobenega arašidovega masla.. Kar probaj po domače in boste navdušeni.
Naše babice niso imele nič – pa so jedli najboljše. Da ne omenjam pit in pečenk od sonarodnjakinj iz Yuge. <3

se pa te veš , itak da makaron flajš 😉

Danes bodo puranji zrezki v gorgonzolini omaki in njoki.
Za solato in sladico pa še ne vem.

Pri nas bo danes čebulna juha s sirovimi vlivanci, popečen kruh za zraven. Za predjed pa bo mešana solata ( motovilec, rukola, češnjev paradižnik, malo rdečega radiča) z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Včeraj sem kupila neko pecivo. Za čuda ga je ostalo ravno še za danes za po kosilu . Se redko zgodi.

New Report

Close