Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Čevapčiče krompir v pečici z zelenjavo in solato domačega paradižnika. Njami, vsa zelenjava je bila domača 😊

"Sometimes you will never know the value of the moment until it becomes a memory."

Korenčkova mineštra z ješprenjem, mimi pišč.file, solata

*mini

Kuha se jota s kislim zeljem in dimljenimi sv. rebri.

Ohrovtovo mineštro, zraven polento in palačinke.

Danes bo na posebno željo mehiška 🙂
Burritosi in guakamole.

Ohrovtovo mineštro, zraven polento – prvič slišim, a kar tako kot piše??

V tem mokrem, zaspanem vremenu se mi ne da kuhat. Bodo kar na hitrico ribje palčke z mešano solato.

Jaz jo obožujem, delam jo pa s klobaso, ajdovo kašo in mešanico stročnic, pa jušna zelenjava seveda. Najboljša pa je ko pride noter še repa (nekisana), koleraba, pastinak in gomolj zelene. Skuham jo v največjem loncu ki ga imam in zamrznem.

Aha, ok, hvala za idejo.
Sicer pri meni odpadejo klobase ipd, zaradi soli…

Polpeti (mešano meso), kislo zelje s krompirjem v solati, jabolčna čežana.

Piščanca na lisičkah, domači nudlsi in endivija s krompirjem. Moj spoštovani soprog pride ob pol štirih in zadevo zrihta do konca, jaz samo prižgem šporhet.

A ne zna sam šporgeta prižgat?

Aha, ok, hvala za idejo.
Sicer pri meni odpadejo klobase ipd, zaradi soli…
[/quote]

Saj pri meni je tudi bolj za okus zraven, na taogromen lonec dam dve klobasi, drobno nasekljani. Na to količino zelenjave, vode in ostalega tista sol zadostuje in dodatno ne solim. Poskusi s čisto malo klobase, ali prekajena rebra, čisto samo za okus.

Saj pri meni je tudi bolj za okus zraven, na taogromen lonec dam dve klobasi, drobno nasekljani. Na to količino zelenjave, vode in ostalega tista sol zadostuje in dodatno ne solim. Poskusi s čisto malo klobase, ali prekajena rebra, čisto samo za okus.
[/quote]

Ne smem zaradi soli, sem se ji odrekla zaradi bolezni ki me smrtno ogroža. Le tisto kar je v navadnem jogurtu/skuti v min.obliki jem. Ena hrana brez soli je užitna, določena pa popolnoma neokusna.

Sv. ribica ovita v slanino,
omaka iz suhih sliv,
sirovi štruklji,
motovilec z jajcem,
prekmurska gibanica.

Puranji file s sirom in gobami, kruhov cmok, zelena solata

A ne zna sam šporgeta prižgat?
[/quote]

Ga ni doma, jaz pa sem.

Polnjen piščanec, pečen krompir, solata.

Ne smem zaradi soli, sem se ji odrekla zaradi bolezni ki me smrtno ogroža. Le tisto kar je v navadnem jogurtu/skuti v min.obliki jem. Ena hrana brez soli je užitna, določena pa popolnoma neokusna.
[/quote]

Dober okus mineštram in juham da zalenjava, ki jo prej popečeš v pečici. Na večje kose nareži vso zelenjavo (razen ohrovta), daj na peki papir, potresi z dimljeno papriko in nekaj kapljicami olja in na višji temperaturi zapeči toliko, da dobi hrustljav rob in zadiši po dimljenem. Nato skuhaj običajno mineštro.

Zdele kofe kuham, potem pa krompir za pire, dušene jurčke za prilogo in pečena piščančja prsa.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Dober okus mineštram in juham da zalenjava, ki jo prej popečeš v pečici. Na večje kose nareži vso zelenjavo (razen ohrovta), daj na peki papir, potresi z dimljeno papriko in nekaj kapljicami olja in na višji temperaturi zapeči toliko, da dobi hrustljav rob in zadiši po dimljenem. Nato skuhaj običajno mineštro.
[/quote]

Ampak brez soli ne vem če bo kaaj okusa.

Dober okus mineštram in juham da zalenjava, ki jo prej popečeš v pečici. Na večje kose nareži vso zelenjavo (razen ohrovta), daj na peki papir, potresi z dimljeno papriko in nekaj kapljicami olja in na višji temperaturi zapeči toliko, da dobi hrustljav rob in zadiši po dimljenem. Nato skuhaj običajno mineštro.
[/quote]

Hvala, vem. A pečice se redko poslužujem.
Zelenjavo najprej podušim, potem “polijem” z vodo.

Ampak brez soli ne vem če bo kaaj okusa.
[/quote]

Okus je bolj izrazit. Ker tudi sicer ne je slane hrane, bo čutila razliko.

Okus je bolj izrazit. Ker tudi sicer ne je slane hrane, bo čutila razliko.
[/quote]
Ja to je pa res – izrazit okus. Na tak način je mineštrica oz zelenjava bolj okusna.

New Report

Close