kaj ste kuhali danes
A se ti da napisat recept za stroganov, prosim? Hvala
[/quote]
Meso (teletino) narežeš na trakove, posoliš in popopraš, popečeš na olju (jaz uporabljam olivca) z malo masla, vzameš ven in držiš na toplem. Dalje naj bi se vse posebej karameliziralo, ampak jaz poenostavim. V isti ponvi dodaš olje in maslo in popečeš narezane šampinjone. Ko karamelizirajo dodaš čebulo, jaz kar na tanke rezine narezano. Ko se čebula zmehča dodaš narezane kisle kumarice, senf, paradižnikovo mezgo in paradižnikovo omako, dosoliš in dopopraš. Vrneš meso v omako in še malo kuhaš. Na koncu dodaš limonin sok ( če ni dovolj kislo, poskusi, jaz ponavadi ne dam) in kislo smetano. Lahko daš še malo masla za bolj maslen okus. Zraven najbolj paše pire krompir ali krompir v kosih ali rezanci
Meso (teletino) narežeš na trakove, posoliš in popopraš, popečeš na olju (jaz uporabljam olivca) z malo masla, vzameš ven in držiš na toplem. Dalje naj bi se vse posebej karameliziralo, ampak jaz poenostavim. V isti ponvi dodaš olje in maslo in popečeš narezane šampinjone. Ko karamelizirajo dodaš čebulo, jaz kar na tanke rezine narezano. Ko se čebula zmehča dodaš narezane kisle kumarice, senf, paradižnikovo mezgo in paradižnikovo omako, dosoliš in dopopraš. Vrneš meso v omako in še malo kuhaš. Na koncu dodaš limonin sok ( če ni dovolj kislo, poskusi, jaz ponavadi ne dam) in kislo smetano. Lahko daš še malo masla za bolj maslen okus. Zraven najbolj paše pire krompir ali krompir v kosih ali rezanci
[/quote]
Uff, tole mora biti okusno, mi je žal, da nimam sestavin, bi šla kar kuhat 🙂 A za v zamrzovalnik narediš tudi z gobami in kislo smetano, ali kaj prilagodiš recept?
Hvala za fajn idejo, se mi zdi, da se sicer pri kuhanju kar ponavljam.