Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Goveja juha z rezanci, rižota skoščki piščančjega fileja in zelenjavo, paradižnikova solata.

Guacamole s popečenimi kruhki, krompirjeva kremna juha.

Ohrovt, pohana sv.ribica, solata

Danes je bil sendvič:
mala žemlja, 2 rezini kuhanega pršuta, 1 rezina sira, paradižnik.
Tisti, ki bodo šli 10. oktobra na proteste, že od 1.10. dobivajo velike žemlje in še kuhano jajce zraven – za moč.

ne bom tiho

Danes bodo pražena telečja jetrca, v kosih krompir, solata iz kitajskega zelja in pečenih rdečih paprik, pa tiramisu od včeraj.

kuhaš na monu.😂😆

kuhaš na monu.😂😆
[/quote]

Neutruden si, to pa res. Ko vso tole energijo usmeril v kaj pametnega, bi bil multimiljonar.

Ribe in krompirjeva solata

Goveji golaž, kruhovi cmoki, mešana solata in kremšnite.

Zelenjavna mineštra szi tuno in marmeladni cmoki….in seveda za povrh šalca kafeta:))

Kaj to daš kar tuno iz konzerve notri ali uni tunin file?
Ma to ni dobro, ne vem, če je vam ok…

Kalamari s kvinojo(namesto rižote), popečena rdeča paprika, solata.

Kaj to daš kar tuno iz konzerve notri ali uni tunin file?
Ma to ni dobro, ne vem, če je vam ok…
[/quote]

…jep, odcedim olje in fliknem par žlic tune (ponavadi kilska paknga iz ho-erja) v mineštro…jo je bolj za vzorec…ampak naredi dober okus…

Porova juha, orehovi štruklji.

…jep, odcedim olje in fliknem par žlic tune (ponavadi kilska paknga iz ho-erja) v mineštro…jo je bolj za vzorec…ampak naredi dober okus…
[/quote]

Ne me basat, ne morem verjet. 😅
Morda kdaj poskusim, s kako manj slano tuno.

Zelenjavno enolončnica z mletim mesom za okus in doma pečen kruh. Notri namečem vso zelenjavo, ki jo imam pri roki.

Svedrci z mesno-zelenjavno omako in paradižnikova solata s papriko.

Popečem meso in skledo zelenjave.
Jutri pa filane paprike. Pa pire krompir.

Domača pica, paradiižnikova solata s papriko in čebulo.

…za govedino Stroganov, je naredim več in zmrznem. Pa gobova juha od včerajšnjega sprehoda. Jutri pa boršč.

A se ti da napisat recept za stroganov, prosim? Hvala

A se ti da napisat recept za stroganov, prosim? Hvala
[/quote]

Meso (teletino) narežeš na trakove, posoliš in popopraš, popečeš na olju (jaz uporabljam olivca) z malo masla, vzameš ven in držiš na toplem. Dalje naj bi se vse posebej karameliziralo, ampak jaz poenostavim. V isti ponvi dodaš olje in maslo in popečeš narezane šampinjone. Ko karamelizirajo dodaš čebulo, jaz kar na tanke rezine narezano. Ko se čebula zmehča dodaš narezane kisle kumarice, senf, paradižnikovo mezgo in paradižnikovo omako, dosoliš in dopopraš. Vrneš meso v omako in še malo kuhaš. Na koncu dodaš limonin sok ( če ni dovolj kislo, poskusi, jaz ponavadi ne dam) in kislo smetano. Lahko daš še malo masla za bolj maslen okus. Zraven najbolj paše pire krompir ali krompir v kosih ali rezanci

Meso (teletino) narežeš na trakove, posoliš in popopraš, popečeš na olju (jaz uporabljam olivca) z malo masla, vzameš ven in držiš na toplem. Dalje naj bi se vse posebej karameliziralo, ampak jaz poenostavim. V isti ponvi dodaš olje in maslo in popečeš narezane šampinjone. Ko karamelizirajo dodaš čebulo, jaz kar na tanke rezine narezano. Ko se čebula zmehča dodaš narezane kisle kumarice, senf, paradižnikovo mezgo in paradižnikovo omako, dosoliš in dopopraš. Vrneš meso v omako in še malo kuhaš. Na koncu dodaš limonin sok ( če ni dovolj kislo, poskusi, jaz ponavadi ne dam) in kislo smetano. Lahko daš še malo masla za bolj maslen okus. Zraven najbolj paše pire krompir ali krompir v kosih ali rezanci
[/quote]

Uff, tole mora biti okusno, mi je žal, da nimam sestavin, bi šla kar kuhat 🙂 A za v zamrzovalnik narediš tudi z gobami in kislo smetano, ali kaj prilagodiš recept?
Hvala za fajn idejo, se mi zdi, da se sicer pri kuhanju kar ponavljam.

Bučno juho , pa po dolgem času spet filanga piščanca, pa solata iz vseh paprik in paradižnikov, ki so še ostali na vrtu. Zdajle pa režem kostanj za zvečer ☺

kuhaš na monu.😂😆
[/quote]

Njene jedi na monu so precej pekoče, edinole če pivo srkaš zraven. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

New Report

Close